Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bezsenne noce co dziala?

Polecane posty

Gość gość

Odkad pamietam jestem nocnym markiem i nie moge zasnac w normalnych godzinach. Co polecacie na dobry, szybki sen, wlasnie wzielam druga tabletke Forsenu i nic.. pierwsza wzielam 2 h temu. Jak szybciej zasnac?

Gość gość
Ja ostatnio nie mogę spać, mam dużo stresu i te upały :( czy ktoś z Was brał nervomix?

Gość gość
Też polecam melatoninę. Wstajesz po niej nieotępiała

Gość dudziak26
u mnie forsen zawsze dobrze sie sprawdza właśnie przez melatoninę, bo jak biorę coś bez to nie bardzo... może dużo stresu, albo jakies indywidualne preferencje organizmu

Gość gość
melatonina, śmieszne :) Temat był juz poruszany setki razy. Tylko i wyłącznie apap noc. Dwie, lub trzy tabletki i zasypiasz bez problemu i co ważne budzisz się bez tumanienia, jak po innych lekach i nie uzależnia.

Gość gość
Masz stresa tez tak mam

Gość gość
spacer przed snem a potem na godzinę przed snem połóż się i włącz na 40-60 minut muzykę relaksacyjną a potem zaraz połóż się i niemyśl u mnie działa a mam bezsenność z powodu nerwicy i nadczynności tarczycy

Gość gość
Hydroxyzyna. Kup syrop w aptece,moze sie uda bez recepty.

Gość Czelka
no ja sobie czasem łykam Forsen Forte - uspokaja, wycisza....niestety nie zawsze mam czas na spacery. a ten suplement jest dobry i łagodny.

Gość gość
Tylko apap noc całe życie miałem problemy ze spaniem, nic nie pomagalo. Ziołowe produkty przetestowałem chyba wszystkie. Od 2008 roku połykam 3 tabletki apap noc i w końcu śpię, Lek nie uzależnia i nie zamula rano jak inne leki nasenne. Kupuje Opakowanie 50 szt za 22 zł bo najbardziej sie opłaca.

Gość gość
Przeciez apap noc to nie tabletki na spanie tylko przeciwbolowe,a dodatkowy składnik w niskiej dawce dziala nasennie. Wiec po co katowac organizm przeciwbolowcami,ktore sa najbardziej szkodliwe dla żołądka,to juz lepiej isc do psychiatry i zapisze odpowiednie tabletki na sen.

Gość piszka
no wlasnei apap jest przeciwbólem...ja bym nie brała tego tak w takich ilościach! czasem łykam forsen forte, nie ukrywam że spię jak suseł po nich, a rano jestem wypoczęta. chyba wlasnei o takie wyciszenie chodzi!

Gość gość
Gdzieś widziałam ćwiczenie na zasypianie i jak dla mnie bardzo fajnie działa :). Chodzi o to że kładziemy się prosto na plecach, rozluźniamy ciało, zamykamy oczy i powoli napinamy na kilka sekund i rozluźniamy każdy mięsień jaki tylko możemy napiąć od palców u nóg idąc wyżej. Bardzo ważne są pośladki i pleci, na końcu są łopatki i szyja - wtedy rozluźniamy ciało i przypomina to trochę stan w którym jesteśmy kiedy obudzi nas rano budzik - wtedy w każdej pozycji jest wygodnie bo ciało jest rozluźniine i łatwo się usypia :)

Gość gość
Chcecie wiedzieć o osobach w Polsce z bezsennością wpiszcie sobie sytuacja osób LGBT w Polsce i wejdźcie na Wikipedię