Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

paulina1998

samobójstwo

Polecane posty

Witam mam pytanie, chodzi o mojego przyjaciela, który popełnił samobójstwo był to bardzo grzeszny człowiek kradł itp, narpiew układało się mu nawet dobrze ,aż w pewnym momencie życie mu się posypało postanowił się zmienić odmawiał codziennie różaniec modlił się do Boga, ale nic.. wiedział że Bóg go wysłucha i że ma dla każdego swój plan , ale nie miał siły już czekac kilka tygodni przed śmiercią prosił Boga z całych sił o przebaczenie grzechów i o to żeby nie poszedł do piekła bo żałuje za swoje grzechy, i nie wiem co o tym wszystkim myśleć tak wiem był to zły człowiek ale ogarnął się i pokutował za swoje grzechy, nurtuje mnie to pytanie czy jest w piekle czy w czyścu bo do nieba nie mógł od razu trafic

Gość gość
boga wymyslili sobie kiedys ludzie tak samo jak piekło gdyby nie było boga to i nie było by piekła szatana itp itd

Gość gość
Religia albo zdrowie, wybór należy do ciebie

Gość gość
Ja znam sporo dobrych ludzi którym sie nie układało, Bóg robił na złość i nie pomagał, i też myślą o samobójstwie.

Gość gość
K/u3wa piekło i niebo to wymysł ludzi. pod ziemią jest gorąco i to tylko ku/r/rwa wyobraźnia. Niebo jest takie radosne błękitne. K/_rwa on nie żyje i reinkarnacja jest. Może urodzi się jako szczeniak który w przyszłości skatuje jego szemrane towarzystwo a może jako kot 80 babci kochany i zadbany. Ja po śmierci na pewno chce być... eeee marchewka zgnije albo zjedzą, zająca zastrzeli myśliwy, drzewo zetnie człowiek k.rwa jest jakieś godne życie na tej planecie? Kamien? Zabetonuja mnie w tarasie czasami :(

jest dużo łask i cudów których nie można wyjaśnić w logiczny sposób ale ty sobie mysl jak chcesz

Gość gość
Marzy mi sie swiat bez zadnej religi bo to ona doprowadzała zawsze do wojen patrz irak odłamy islamu sie zarzynaja patrz europe usa wysyłamy czołgi żołnierzy do krajów islamskich w dodatku wszystko jest swiecone przez ksiezy czyli chieny katolickie kolejna religia pokoju ja p*****le ale ludzi to debile ze wierzą w takie rzeczy a nie w samych siebie

ja się nie pytam co ci się marzy tylko zadałam pytanie jak nie masz zamaru pisać jakiejś loglcznej odp... to nie pisz wogóle

Gość gość
Zastanawiam się w jakim stopniu religia "pomogła" mu w tym samobóju

Gość gość
w takim pewnie ze bóg go nie wysłuchał i nie spełnił jego próśb ten od 9 26:) dlatego napisałem ze wierzyć trzeba w siebie a nie w boga