Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie rozumiem plebsu

Skąd się wzięła ta głupia moda na dziwne imiona typu Kornel, Miron, Ignacy ?

Polecane posty

Gość nie rozumiem plebsu

Amelia, Tymoteusz itp... takie nietypowe, wymyślane na siłe by koniecznie byly ''oryginalne'' :O Mi sie bardziej podobają zwyczajne tradycyjne imiona Piotr, Paweł, Adam, Łukasz, Tomek, Robert, Anna, Magdalena, Aneta, Karolina... serio nie rozumiem tego :O z jdnej strony wariatki ktore dają imiona Dixon i Emma a z drugiej baby wynajdujące stare imiona, by sie jakos wyróżnic :O

Gość gość
a ja nie rozumiem frustratek, ktore piszą, że dzieci mają mieć imiona takie, jakie podobają się frustratce :D Bo tylko takie są ok i wszystkie dzieci takie imiona mają mieć i kropka

Gość gość
może patole zaczęły lubować się w poezji ? :D Bo mnie wymienione w temacie imiona kojarzą sie z ulubionymi poetami

Gość gość
A ja nie rozumiem ludzi, którzy myślą, że cały internet interesuje jakie imiona im się podobają.

Gość gość
Mi sie bardziej podobają zwyczajne tradycyjne imiona xxx no właśnie to TOBIE się podobają, a mnie nie nażarłam się tych piotrków pawłów aneczek, karolinek i łukaszów w komunie i dziękuję!!! sama mam jedno z tych pseudo "tradycyjnych" (twoim zdaniem) imion i mam serdecznie dość, a ty chyba nie wiesz co oznacza słowo "tradycyjny", bo imię Kornel jest bardzo stare i nadaje się je dzieciom od hohoho czasu więc to żadna nowa moda. Gdybyś miała minimalne wykształcenie to znałabys Morawieckiego, Ujejskiego i Makuszyńskiego, a z naszych czasów gitarzystę Jasińskiego. Podobnie jest z innymi imionami. W ogóle w łeb się je/bnij i to ostro. To już żadne imię nie może być poza tymi OBRZYGANYMI do bólu z komuny. Dixon nie ale Miron też nie tylko te Pawełki i Kasie i dzieci w klasie 30, a imion 20 jak za moich czasów w komunie no to rzeczywiście było super :o

Gość gość
No Aneta faktycznie piękne :o na równi z Krychą, Grażyną i Bożeną normalnie :o

Gość gość
gość dziś A ja nie rozumiem ludzi, którzy myślą, że cały internet interesuje jakie imiona im się podobają. xxx hahaha dobre! 10/10

Gość gość
Kazde imie jest piekne. Kazde cos znaczy. Co prawda mi nie podobaja sie imiona typu Dzesika, Brajan,ale nie napisalabym,ze sa do obrzygania. Troche kultury drogie Panie...

Gość gość
Kulturę to powinna przede wszystkim zachować autorka, bo to, że ona jest taka głupia, nie posiada żadnej wiedzy o świecie, ludziach i dla niej są to dziwne imiona, o których pierwsze słyszy to nie znaczy, że całe społeczeństwo jest takie ciemne. Niech się zatem liczy z krytyką jeżeli zabiera głos w sprawie o które ewidentnie pojęcia nie ma. Zamiast dłubać w nosie w galerii handlowej i oglądać rozterki Kasię Cichopek w serialiku to poczytałaby cokolwiek wartościowego może by jej się ten durny czerep rozjaśnił. Uważam też, że są imiona do OBRZYGANIA i nie chodzi, że brzydkie tylko mega popularne, tłumaczę, bo widzę, że nie zrozumiałaś o czym mówię. U mnie w klasie były 3 Karoliny i 4 katarzyny, i uwaga! 5 anek... tak to było do urzygania i zdania nie zmienię, bo co z tego, że imiona były piękne jak całe podwórko, szkoła i miasto je nosiło? dziękuję postoję!!!

Gość gość
Nie wiesz skądś się wzięła moda na te niby stare oryginalne imiona? Dokładnie stamtąd, skąd wzięła się moda na zagraniczniaki. Od CELEBRYTÓW ciemnoto. Jak celebryci różnego rodzaju ponadawali swoim dzieciom imiona typu Xawier czy Koko, to nagle pojawiło sie mnóstwo Nikole'i , Denis'ów i Brian'ów. Natomiast kiedy wśród tych marnych aktorzyn itp pojawiły się Franki, Stefcie to nastała moda na Franciszków, Antonich, Stanisławów. Ale nie wszystkim się tego typu imiona podobają, to szukają "starych" imion, ale o nietypowym brzmieniu, żeby jednak być modnym, ale żeby to tak nie wyglądało. Żeby dziecko nie było 10 Franciszkiem w grupie przedszkolnej, to wyskakują nadawane od zawsze, ale rzadko Miron (ładniejsze niż Mirosław), czy Ignacy. To co wymieniłaś to są też bardzo stare imiona. xxxxxxxxx gość dziś ale bredzisz. Uuu wykształceniem się chwalisz. Tak się składa, że te z czasów komuny jak je nazywasz, czyli te wymienione przez autorkę to w większości imiona biblijne i były nadawane na długo przed nastaniem komuny. Historią się chwalisz, caryca Katarzyna mówi ci to coś? Dla obu z was, bo obie nie wiecie do czego się przyczepić: wymienione Piotr, Paweł, Łukasz, Tomasz to apostołowie. Adam pierwszy mężczyzna, Anna to matka NMP, Magdalena prawdopodobnie żona syna NMP, Karolina i Robert to imiona STAROgermańskie, a Aneta to tak naprawdę Anna. Nastała moda na stare imiona, rozpoczęta przez celebrytów, ale tylko na niektóre (nie widać Wacławów, Władysławów, Czesławów) które noszą teraz osoby 50-60letnie, czyli powojenne prawdziwe pokolenie komunistyczne, a tak naprawdę imiona staropolskie. Nie każdemu podobają się Staśki, to szuka też starego, ale w ładniejszym w jego odbiorze brzmieniu. A wystarczy dać dziecku zwykłego poczciwego Przemka w metrykę. Imię staropolskie, nadawane od zawsze, brzmiące normalnie. gość dziś Grażyna to imię wymyślone przez Mickiewicza, więc pasuje do konwencji imion poetyckich, a Bożena to imię staropolskie. xxxxxxxxxxxxxx Imię ma być takie, aby nie skrzywdzić dziecka, ma brzmieć w miarę normalnie w naszym kraju i pasować do nazwiska.

Gość gość
Na kafe wyraz patologia jets nagminnie naduzywnay przez proste,niewyksztalcone,znucone,wsiowe/ew. podmiejskie kwoki. Co masz na mysli nazywaja ctych ludzi patologia? dla mnie patola to wcisnac d**e do domu tesciowej

Gość gość
gość dziś piszesz o oklepanych imionach w twoim pokoleniu. No zgadza się, są oklepane i co z tego? Tak się składa, że w pokoleniu kilkulatków oklepane i do zrzygania są te stare Franki, Staśki, Antki, Jaśki. Od 15 lat króluje Julia, na przemian z Mają, Lilianą, plus Filip. Tak jak dla ciebie do obrzygania jest Kasia, Basia i Ania, tak dla tych dzieci będzie ohydnym imieniem Julka i Franek. Dlatego ludzie szukają innych imion, ale im nie za dobrze to wychodzi, bo nawet jak znajdziesz super fajne imię, to za kilka lat pół ulicy będzie je nosić. Z Kornelami, Ignacami tak się właśnie dzieje. Dołącza do nich Konstanty, Leon zaczyna "zamieniać się" w Leonarda, bo Leonów za dużo, to trzeba dać coś podobnego. Ale Edwarda, czy Feliksa i tych wymienionych wcześniej przeze mnie Czesław, Władysław jakoś nie widać. To samo z Wiktorią. Od cholery jest Wiktorii, a Wiktora jak uświadczysz jednego na przysłowiowy milion to wszystko.