Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

natus86

nauka sikania do nocnika

Polecane posty

Witam moje dziecko ma 17 miesięcy i postanowiłam zacząć naukę siusiania do nocnika, jak na razie wygląda u nas to tak że mała chodzi po domu na golasa bez pieluszki a jak zobaczę że zaczyna sikać szybko staram się ją posadzić na nocnik i biję bravo chwalę,próbowałam za radą mam po prostu ją posadzić ale córcia w ogóle nie chce siedzieć posiedzi z 30 sekund i wyciąga rękę żebym jej pomogła wstać. Drogie mamy więc proszę napiszcie mi jak u Was przebiegała nauka korzystania z nocnika kiedy rozpoczęliście naukę?? jak długo trwała nauka?? i jakich sposobów użyłyście z góry dziękuję za wszystkie rady pozdrawiam

Gość gość
Uważam, że dużo trzeba rozmawiać z dzieckiem. Wbrew pozorom taki półtoraroczniak sporo rozumie z tego co się mówi, że jest już duży itp. Zwróć uwagę, że dziecko jest całkiem świadome tego, że właśnie robi siusiu, tylko nie zawsze "przypomni sobie" że nie w odpowiednim miejscu. Każde dziecko reaguje co prawda inaczej, ale ja uważam, że warto spróbować włożyć majtki i pokazać, że się moczą.

Gość gość
Ja nauczyłam 13 mies i juz kumalo. Wstyd ile matki dzisiaj dla wygody w pampersie trzymają. Jak widzę takie dzieciaki 18-24mies w pampersie to współczuję im głupoty matrk!

dla Twojej informacji próbowałam posadzić małą wcześniej ale jak siadała na nocnik to był tylko wrzask i krzyk wydaje mi się że nie o to chodzi żeby dziecko stresować tylko spokojnie nauczyć ale ok jak dla Ciebie to jest lenistwo to ok

Gość gość
natus86, po co robiłaś córkę?

Gość Ala2737
Ludzie czy Wy się musicie dowartościować na necie? Dziewczyna pyta o porady, a tu krytyka "super-mam". Może zamiast zawistnie wbijać komuś szpile zasugerujcie jakieś rozwiązania, które ułatwią naukę (zwłaszcza, że szczycicie się takimi sukcesami jak widać). Moja chrześniaczka korzysta z nocnika od 2 miesięcy (ma niespełna latka) a temat ruszył jak zaczęła mówić pełne słowa co ułatwiło komunikację z Nią. Jakoś nie uważam, by siostra (jej mama) była złą matką. Bez ciśnienia ludzie....pomagajmy sobie a nie ubliżajmy. To takie polskie...