Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

upał a dziecku zimno

Polecane posty

Gość gość

o co chodzi ? 4 latek goraczki nie ma wrecz 36 stopni. wczoraj pół dnia na dworze w czapce, no ok 30 min bez - ale nie naraz. teraz spi pod kołdrą, bo chciała, jak zakładałysmy piżamkę to wręcz gęsia skórka ....pomozcie!

Gość gość
Zmierz mu jeszcze raz, jeśli masz ten na podczerwień albo nawet elektronicznym bo z doświadczenia wiem, że lubią fałszować. Myślę jednak,że coś ja bierze, bo to serio dziwne. U nas bywa tak, że przed chorobą młody ma temperaturę na poziomie 35.6 ( elektronicznym)

Gość gość
elektronicznym 36,2

Gość gość
Pewnie coś się zaczyna,jakieś chorobsko. Zmierz może temperaturę zwykłym termometrem elektronicznym,najlepiej w pupie,jak sobie pozwoli. U mojej córki ostatnio tak samo się zaczęło,na dworze upał taki ze od samego siedzenia pot po czole leciał a ona trzęsla się z zimna.

Gość gość
No pewnie coś go bierze. Trzeba czekać, nic nie zrobisz.

Gość gość
temperatura - temperaturą, dziwi mnie ze jej zimno - to raczej przy wysokiej temp jest człowiekowi zimno.

Gość gość
Ale moja córka jak ja zaczęło trzasc z zimna to tez nie miała gorączki, dopiero w nocy obudziła nas płaczem a tam 40 stopni..

Gość gość
czyli to nie ma nic wspólnego z jakims przegrzaniem ? predzej przeziebienie, wirus?

Gość gość
Myślę, że tak. A jak się zachowywała?

Gość gość
No ja na 99procent obstawiam ze coś się zaczyna. Zaopatrz się w jakieś leki p/gorączkowe,polecam czopki, szybko działają.

Gość gość
rano normalnie, w humorze - potem na placu zabaw, zaczęła mówić ze jej zimno - i wróciliśmy do domu . zmęczona była, bo ledwo bajkę oglądała - jedząc banana. Wczoraj mało jadła jak na siebie- wiec tylko taka różnica.

Gość gość
Ale co ty dziecko na pełne słońce dałaś w taką pogodę? No czapka trochę pomoże, jak jest biała, ale dziecko i tak sie może usmażyć, czapka nei uchroni od przegrzania w taką pogodę. Ja z dzieckiem wychodzę tylko wcześnie rano, wieczorem, albo gdzieś gdzie jest cień.

Gość gość
Moja trzeslo zimno i płakała sama nie wiedziała dlaczego. Także taki standard, placzliwosc i zimno a potem gorączka.

Gość gość
z tego co piszecie wnioskuje ze w nocy moze byc obrót akcji na wysoką gorączkę? teraz cos robić, dawać ? wychodzić, czy siedziec w domu ...? bardzo rzadko choruje wiec jestem zielona :(

Gość gość
bylysmy od 10 do 11 na dworze ...wczoraj dłużej

Gość gość
Ja bym w domu została. Jest upał, a to jest męczące. Weź kup przeciwgoraczkowe. Ja daję ibuprom na zmianę z paracetamolem ( jak się utrzymuje gorączka np.przy anginie)

Gość gość
Nie wychodź juz z nim.posiedzcie w domu. I zaopatrz się w jakiś leki na zbicie gorączki,żebyś wieczorem czy w nocy nie musiala lecieć.

Gość gość
ok- dzięki za pomoc !

Gość gość
Niech dziecko dużo pije i jak nie chce to nie musi jeść, kup coś od gorączki i nie przegrzewaj i niech śpi.

Gość gość
Z zimna trzęsie jak goraczka rosnie , jak mu zimno to okeyj dobrze, ja w zeszłym roku w największy upał siedziałem w leginsach, dresach, dwóch swetrach i nakryta po uszy koldra, aż mna telepalo. Dopiero jak urosnie to jest goraco i wtedy rozebrac