Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jestem zastraszana przez rodziców

Polecane posty

Gość gość

Właśnie skończyłam studia, jak wiadomo ciężko sobie ułożyć życie mając 25 lat i nie mając żadnych stałych zarobków dotychczas, słabe perspektywy (od sierpnia zaczynam pracę w zawodzie w którym się kształciłam, ale płaca, że wstyd). Wciąż jestem zdana na rodziców. Dziś prosiłam, grzecznie. Czy dałoby się wyłączać żelazko. Na to totalnie mnie zgnoili + że wyłącza się samo. Ja na to ale było ciepłe i słyszę jak się przełącza. Że mam przeczytać instrukcje i dodali, że NIE ma szans- to wygoda, mam się zamknąć. Ja na to tylko po co oszczędzamy wodę (mamy miednicę przy każdej umywalce)... to mnie zaczęli wyzywać, wyprosili z kuchni i grozili, że jeśli nie wyjdę to pożałuję, bo jestem na ich utrzymaniu. Oszczędziłam standardowych epitetów.

Gość gość
Nie rozumiem twojego opisu. Ty prosiłaś rodziców o wyłączenie żelazka?? To sama nie umiesz go wyłączyć bez ich zgody?

Gość gość
Pewnie u mnie z polskim na bakier ale chyba jest drobna różnica między wyłączyć, a wyłączać. Oczywiście jak to zauważyłam wyłączyłam natychmiast. Poruszyłam problem w kontekście tego by wyłączać żelazko gdy ktoś skończy prasować, widzi włączone to wyłaczyć je.