Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaluska

Problemy z ubezpieczycielami

Polecane posty

Witajcie! dziś mam dość nietypową sprawę. Doskonale zdaje sobie sprawę z faktu, ze nie jestem jedyną osobą, która została oszukana przez firmę axa po rozwiązaniu umowy na życie z ubezpieczeniowym funduszem kapitałowym. Na samym początku oferta wydawała się być bardzo atrakcyjna - wydawało mi się nawet, że bedzie to okazja życia. No i niestety okazała się to niezbyt fortunna okazja - teraz przygotowuję pozew zbiorowy z innymi osobami oszukanymi. Jeśli i Ty zostałeś oszukany daj znać - im nas więcej tym lepiej!

A co zamierzasz zrobić ze swoim problemem? Nie podałaś żadnych szczegółów poza tym, że wspomniałaś o pozwie zbiorowym. To na pewno jedyny pomysł, który może przynieść pozytywne rozwiązanie. Tylko do kogo się z tym zgłosiłaś? Wybrałaś jakąś kancelarię prawną, która specjalizuje się w takich zbiorowych pozwach? Czy może jakieś inne rozwiązanie? Pozdrawiam.

Ja też słyszałam że mnóstwo ludzi zostało oszukanych właśnie w taki sposób i nie tylko przez tę konkretna firmę ale także przez inne, dlatego uważam że przed podjęciem decyzji i przystąpieniem do takiego ubezpieczenia należy dokładnie zapoznać się z warunkami umowy, najlepiej też skonsultować się z jakimś fachowcem, doradcą bądź prawnikiem bo inaczej można się naciąć

Jeśli wydaje Ci się, że sama wygrasz z wielką firmą, to możesz się rozczarować. Oni dysponują naprawdę dobrymi prawnikami, którzy na pewno znajdą jakieś argumenty, żeby was zmieść z powierzchni ziemi. Bez wsparcia ze strony jakiegoś dobrego prawnika się nie obędzie. W dodatku powinien być to prawnik specjalizujący się w problematyce ubezpieczeniowej i finansowej...

To niekoniecznie musi być oszustwo, gdyż umowy mogą być w różny sposób skonstruowane. Chyba najlepiej będzie pójść z tym do prawnika, żeby mieć pewność, że warto działać na drodze sądowej. W innym przypadku nie ma co marnować pieniędzy. Niestety towarzystwa ubezpieczeniowa bardzo często umieszczają niekorzystne zapisy w umowach, a dodatkowo wszystko jest napisane skomplikowanym językiem.

Tak, wybrałam już odpowiednią firmę, która zajmie się pomocą od strony prawnej. Jednak jak już zauważyliście jedna sama z nimi nie wygram - musi się znaleźć więcej osób poszkodowanych by pojawiły się szanse na wygranie i pozytywne zakończenie sprawy. Miałam nadzieję, że może ktoś się zgłosi i dołączy do naszego grona poszkodowanych przez axa... no bo jak inaczej wygrać? Zajrzałam tutaj http://www.polisolokaty.com/pozwy-zbiorowe/axa/ i chyba znalazłam rozwiązanie...:-)

Gość gość
polecam kancelarię z krakowa - ja miałam polisę w axa i aegon i bardzo jestem zadowolona z ich pracy! www.kancelaria.org