Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Jak ekstrawertycy postrzegają introwertyków?

Polecane posty

Zauwazyłam już wiele razy, że tacy typowi ekstrawertycy, co z każdym człowiekiem rozmawiają i socjalizują się, cały czas mówią, usta im się nie zamykają często patrzyli na mnie jak na ufo, i odzywali się do mnie z obawą, tak jakby mieli się odezwać do tego dziecka z filmu "Omen" :D

Gość gość
w sumie masz trochę racji. Jak poznaję bardzo cichą osobę to obchodzę się z nią jak z jajem bo nie wiem czy jest po prostu nieśmiała czy może ma jakąś fobię i ją wystraszę. Wiem, że to nie fajne ale nawet mówię do takich ludzi jak do dzieci :P - Moor

ja jestem tylko troche niesmiała, i z wiekem coraz mniej, zachowuje się tak, bo już tak po prostu mam, nie wiem o czym mam rozmawiac z większościa ludzi a już takie male rozmowy o niczym, o pogodzie sa całkiem ponad moje siły i budza moje zażenowanie :P

jak zauważyłaś na świecie istnieją różni ludzie i różne charaktery i dogadać mogą się jedynie poprzez miłość do drugiej osoby nieważne czy dana osoba jest ekstrawertykiem czy introwertykiem zasada uniwersalna: kochaj bliźniego jak siebie samego :) i wówczas znika nieśmiałość i za duża śmiałość :) no ale skąd wziąć tą miłość do bliźniego?

Gość gość
ja jestem intro i zawsze bylem z tego powodu ponizany. skonczylem medycyne i teraz ja ta holote ponizam w poradni. i w przychodni

Gość romek 2005
ja jestem z in vitro i też nie mam lekko

Gość gość
przynajmniej sobie odbije za te wszystkie lata. i mam w d***e czy to jest dobre czy zle. Mam satysfakcje jak taka gnida siedzi i czeka 3 h na korytarzu az go /ja laskawie wpuszcze

Gość gość
Bo z babami zawsze si ę rozmawia tak samo nie ważne czy jest śmiała czy nieśmiała,k*****m.

"kochaj bliźniego jak siebie samego" x Ta sama zasada dotyczy nienawiści, jeśli ktoś nienawidzi siebie to niech nienawidzi też innych. I ludzie tacy są potężniejsi i tak samo sprawiedliwi.

Gość gość
jestem introvertyczka i spotykaja mnie rozne glupie sytuacje z tego powodu. to ze sie niewiele odzywam nie znaczy ze jestem matolem albo inne takie. mlodsze lata w dziecinstwie: ciotka ciagle mnie pytala czy wszystko dobrze bo nie mogla zniesc ze się nie odzywam albo ze odpowiadam tylko tak lub nie. wiele osób nie potrafi wysiedziec w ciszy. nawet niektorych to potrafi wsciec. po prostu musza gadac. tez nie znosze tych wszystkich gadek o pogodzie itp... i w ogole czesto slyszalam ze musze z kims tam porozmawiać bo tak niegrzecznie sie nieodzywac (wtf?) kilka osob potraktowalo mnie jakbym byla gluchoniema (hahaha). moja sp babcia: wezcie ja do jakiegos lekarza toz to nienormalne zeby tak nic nie gadac.

annil_ - czy na pewno potężniejsi ? - miłość zawsze zwycięża nienawiść - szczęśliwy człowiek sam ze sobą nie ma potrzeby niszczenia innych ani potrzeby żyć w nienawiści z innymi - zgoda buduje a niezgoda rujnuje - niezgoda rujnuje nie tylko ludzi dookoła ale przede wszystkim, że się tak wyrażę "emitora" tej nienawiści

Gość gość
i jeszcze ja... dodam ze wcale nie jestem niesmiala. po prostu zwykle przeszkadza mi to cale gadanie. jak gdzies wyjezdzam to tez wole kontemplowac widoki niz zeby mi pani w autobusie obok opowiadala o porodzie trudnym swej corki przez 2h. niefajne jest wlasnie to ze taki ekshibicjonizm jest dobrze postrzegany a zwykla kultura i wyciszenie jako cos chorego. natomiast w pracy ... hm... nikt nic o mnie nie wie mimo ze 5lat tam pracuje i tak pol na pol polowa obchodzi sie ze mna jak z jajem druga polowa nie zauwaza w ogole mojego istnienia.

"(...)i w ogole czesto slyszalam ze musze z kims tam porozmawiać bo tak niegrzecznie sie nieodzywac" 🌻 - chodzi o to aby ktoś w Twoim towarzystwie się nie czuł źle - tak samo jak można kogoś "zagadać" i to będzie dla drugiej osoby niezręczne - klasyczny przypadek: siedzący w jednym przedziale w pociągu - i można w ogóle nic nie mówić i potraktować drugą osobę jak powietrze - jakby jej tam nie było - zwykły uśmiech czasem wystarczy do przełamania niezręcznej ciszy i drugiej osobie, że tak powiem ulży - jednak w kontaktach między ludzkich staramy się aby druga osoba w naszym towarzystwie czuła się dobrze - a nie tylko my sami skupieni na własnej osobie i nikogo wokoło nie zauważając a tym samym nie szanując - kultura osobista i wzajemny szacunek to jest jakaś podstawowa forma miłości w kontaktach między ludzkich

Gość gość
może ma to znaczenie ale moj ojciec byl strasznym gadula. w dodatku despota. wszystko musialo byc po jego mysli oraz nie można bylo sie ot tak swobodnie wypowiadac kiedy i jak sie chcialo bo zwykle bylo to pyskowaniem i dzieci i ryby nie maja glosu. no i coz.... tak mi zostalo. koledzy mnie postrzegaja jako dziwaka troche. ale mnie tam dobrze. interesuje sie tylko soba i swoim zyciem nikomu krzywdy nie robie nie zalezy mi na przepychankach slownych i na tym by zawsze miec racje. wole z kims posiedziec pomilczec niz byc zalewanym potokiem slow.

Gość emilllyyyy
Ja jestem po srodku z lekka przewaga introwertyczki i nie wiem, jak postrzegaja mnie tacy bardzo mocni ekstrawertycy, ale wiem jak ja postrzegam ich – chaos, halas, duzo gadaja a nic z tego nie wynika, nic nie robia a potem dra jape i dalej nic nie robia.

"szczęśliwy człowiek sam ze sobą nie ma potrzeby niszczenia innych ani potrzeby żyć w nienawiści z innymi" x G****o wiesz o świecie i jego prawach. Oglądnij wiele egzekucji z teraźniejszej Syrii, dla tych chłopaków to sama zabawa - uśmiechnięci, weseli, ze szczerym uśmiechem mają więcej życia w sobie ode mnie, i naprawdę jara ich powolne dźganie nożem, obcinanie głów, torturowanie, zabijanie na różne wręcz "wymyślne sposoby" i wrzucanie takich filmów kręconych z telefonów do komentowania na youtube :)

Gość gość
persefona, wypier/dalaj stąd chora psychopatko, to "zniszczenie świata" to tylko ty w swoim chorym łbie masz

Gość gość
Sadyzm i psychopatia to zaburzenia psychiczne. Nieraz mogą świadczyć o organicznym uszkodzeniu mózgu.

Gość gość
oj stara modelko bez zwiazku a kto powiedział ze nie jestem kulturalna? zawsze mowie dzien dobry i do widzenia i czesto sie usmiecham itd... może z drugiej strony? skad takiemu ekstrawertykowi przychodzi do glowy ze obca osoba w przedziale kolejowym chce z nim gadac co??? moze woli w spokoju posiedziec. dlaczego trwanie w ciszy i spokoju jest niegrzeczne a darcie mordy robienie halasu zaczepianie obcych ludzi itp jest w porzadku hm?? jednak w kontaktach między ludzkich staramy się aby druga osoba w naszym towarzystwie czuła się dobrze ----- no wlasnie. i to wlasnie ja sie mamzmuszac do gafania o pogodzie i d***e maryny co nie lubie i nid nam ochoty zeby ten tez mogl sobie pomielic ozorem tak???

"to tylko ty w swoim chorym łbie masz" x A moi islamscy bracia, moi przepiękni młodzi Syryjczycy?

Gość gość
na pocieszenie powiem wam, że jak ktoś gada za dużo to też mają go dość :P

gość dziś - nie mówiłam o braku kultury odnośnie Twojej osoby - ale ogólnie, że zwykłe życzliwe odezwanie się do drugiej osoby jest podstawą kultury - są pewne normy kulturalnego zachowania się wśród ludzi i to jest jedna z nich - znam w pewnej rodzinie do wielu lat osobę, wykształconą, obecnie wysokim stanowisku, która jest kulturalna i nikomu krzywdy nie robi - ale że się tak wyrażę "ma swój świat", typ naukowca poza tym co go interesuje świata nie widzi - również z góry sobie założyła, że nie lubi z innymi rozmawiać na tematy, które go nie interesują - i jego żona ma z nim gehennę na wszystkich spotkaniach rodzinnych bo siedzi i milczy - ktoś kto go nie zna źle się czuje w takim towarzystwie, kiedy wszyscy rozmawiają a dana osoba milczy - my którzy go znamy rozumiemy, że ten typ tak ma i ożywia się jedynie w tedy kiedy dany temat dotyczy jego konkretnych zainteresowań - uważam, że korona by mu z głowy nie spadła gdyby był otwarty na innych bo przyjemniej by jemu było i innym dookoła

Gość gość
MizantropiaOdraza1994 dziś ja jestem tylko troche niesmiała, i z wiekem coraz mniej, zachowuje się tak, bo już tak po prostu mam, nie wiem o czym mam rozmawiac z większościa ludzi a już takie male rozmowy o niczym, o pogodzie sa całkiem ponad moje siły i budza moje zażenowanie jezyk.gif x x też tak mam ,z tym ze nie jestem w ogóle nieśmiała,nie wiem kim wobec tego jestem ?