Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie rozumiem ludzi. jak można zdecydować się na trójkę czy czwórkę dzieci?

Polecane posty

Gość gość

nie szkoda wam życia? waszych zainteresowań, pasji? dwójkę jeszcze zrozumiem, to jest jeszcze w porządku. Ale trojka czy czwórka? po co? niech mnie ktoś oświeci..

nie ma nic wspanialszego od karmienia piersią i chodzenia z brzuszkiem... słodkie maleństwo gdy śpi, gdy je... niestety po 3r.ż zaczynają się schody i to mnie trochę zniechęca...więc chyba czwórka mi wystarczy,ale to minimum.

jak mam dwójkę dzieci to mam zainteresowania i pasje a jak czwórkę to już nic ?:) dlaczego ? oświeć nas :)

Gość gość
Mam 3 w niczym mi nie przeszkadzają :p

Gość Aspołeczny
Jedno to za duzo jak dla mnie i tylko jedna osobka moze to zmienic....

Gość gość
Dzieci moga byc pasja i zainteresowaniem, sensem zycia :) I wcale nie ograniczaja, zmieniaja jedynie postrzeganie :D Mozna miec i zainteresowania , pasje i dzieci, przeciez to sie wcale nie wyklucza :D Trzeba miec jedynie wiecej kasy niz przecietna :P Dziwi mnie jak mozna tego nie rozumiec :), chociaz ludzie zwsze beda gadac :P

Gość gość
a ten tenisista roger federer - 2 razy urodziły mu się bliźniaki dwie dziewczynki, 2 chłopców. Skąd miał wiedzieć że aż tyle dzieci będzie miał? Mnie się samej nie chce wcale rodzić dzieci ale myślę, że dla dziecka to dobrze mieć 2 albo 3 rodzeństwa, wiem, że dla rodzica to niezbyt ale mówię o dziecku, zawsze będzie miało kilka osób bliskich na świecie, a nie będzie smutnym, samotnym jedynakiem. Sama mam tylko brata i tak naprawde (teraz jestem przed 30tką) to teraz czuję, że chciałabym mieć więcej rodzeństwa, np. jeszcze jakies 2 siostry. Fajnie by było, no ale moja mam nie miała ochoty na więcej dzieci. Ja zresztą chyba sama tez bym nie miała ochoty :-O

Gość gość
Ale ludzie są różni, nie każdy lubi hałas i chce mieć rodzeństwo, niektórzy własnie są samotnikami ...

Gość gość
19:03 ale ma się na te zainteresowania dużo mniej czasu.

dzieci nie są dziećmi wiecznie :) powiem nawet z własnej perspektywy ,ze dorastają zdecydowanie zbyt szybko a wtedy masz i dzieci i cały ocean czasu na owe pasje , zainteresowania i hobby :D

Gość gość
Teee his internal. ....ville Valo nie ma wogole, żeby mieć 4 juz zaczynaj, jedziesz na koncert him?

Ja rozumiem tylko wtedy, gdy taka para ma duży dom, stabilną posadę i dochody i oczywiście czas. Kiedy widzę jakieś dokumenty o biednych rodzinach z piątką dzieci żyjącą w jednopokojowym domu roznosi mnie. Od razu powinni takim dzieci odebrać. Nie ma pieniędzy? Nie róbcie dzieci, a już na pewno nie tyle bo tylko krzywdę im robicie..

Gość gość
a ja nie rozumiem ludzi, którzy za wszelką cenę chcą cały świat pod swą miarkę ustawić, jeśli kogoś stać na 4 dzieci i chce mieć tyle dzieci, to nie ma w tym nic złego, ludzie podróżują z dziećmi po całym świecie i nie ma w tym nic nadzwyczajnego, gromadka szkrabów nie oznacza rezygnacji ze swoich pasji

Gość Inkwizytor XV
Szmato, macierzynstwo to cenny dar wiec jak nie rozumiesz to zawrzyj gebe bo kaze cie wychlostac i spalic na stosie!