Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomóżcie w pisaniu maila do pracodwany

Polecane posty

Gość gość

skończyłam 2 rok studiów i chciałabym iść gdzieś na 2 miesiące do pracy (albo nawet na kilka godzin do pomocy, całkowicie bezpłatnie) i chciałabym wysłać maila do kilku firm z takim zapytaniem. Czytałam bardzo dokładnie jak napisać dobrego maila ale i tak nie mam pomysłu jak to ując. Bardzo proszę o pomoc :)

Gość gość
* pracodawcy przepraszam za błąd

Gość gość
Jak nawet prostego maila nie potrafisz sklecić to nie nadajesz się do żadnej pracy nawet za darmo. Chyba, że pracodawca doceni inne walory (jeżeli je masz). My tu za ciebie nie będziemy pisać podań.

Gość gość
jej nie musisz się obawiać o moje preferencje. To nie jest taki łatwy mail bo nie piszę '' w związku z ogłoszeniem''. Musze sama myśleć. Chyba lepiej, że się pytam bo chcę to zrobić dobrze, poprawnie a nie byle jak.

Gość gość
''preferencje'' były oczywiście żartobliwie jakby ktoś nie zrozumiał

Gość gośćem
Mogę Ci pomóc, pokaż, jak Ty byś napisała, a ja powiem, co poprawić, co dodać ;)

Gość gość
dzięki ;) coś już sama wymyśliłam. Piszę mniej więcej oczywiście: Zwracam się z zapytaniem odnośnie możliwości podjęcia pracy bądź bezpłatnych praktyk w Państwa biurze i dalej było by że zakończyłam drugi rok studiów i że zależy mi na zdobyciu cennego doświadczenia. Co myślisz?

Gość gość
robisz z siebie niwolnika i mamy ci w tym pomagac? bys swoja postawa niewolnicza zanizala innych???

Gość gośćem
Ja napisałabym tak: Szanowni Państwo, zwracam się do Państwa z zapytaniem dotyczącym możliwości podjęcia pracy lub bezpłatnych praktyk w Państwa firmie. Od 2013 (tak myślę skoro skończyłaś drugi rok:D) studiuję kierunek (kursywą) na Uniwersytecie Takim a Takim. Jestem osobą punktualną, sumienną. Powierzone mi zadania wykonuję najlepiej, jak potrafię. Możesz coś dodać o językach, które znasz, o swoim doświadczeniu, o innych Twoich zaletach :) Ps. Ja właśnie też od października zaczynam trzeci rok studiów i właśnie dzisiaj dostałam pracę! :D

Gość gość
o to fajnie ;) ja niestety jeszcze nie pracowałam. Byłam na praktykach i chyba mnie cenili bo chcieli nawet zostawić ale nie miałam możliwości niestety. Na pewno skorzystam z pomocy. A i oczywiście wyślę im CV w załączniku :)

Gość gośćem
Ja też jeszcze nie mam żadnego doświadczenia, ważne, że chcemy coś robić!

Gość doradcazawodowy
Szanowni Państwo, zwracam się do Państwa z zapytaniem o możliwość przyjęcia mnie na bezpłatne praktyki/staż w celu zdobycia doświadczenia zawodowego tak istotnego na rynku pracy. Skończyłam II rok studiów na kierunku .... i uważam, że moje umiejętności i wiedza mogłyby przydać się w Państwa firmie. Chciałbym móc zapoznać się ze strukturą i profilem działalności Państwa firmy poprzez czynne uczestnictwo w praktykach. Jestem sumienną, punktualną oraz zorganizowaną osobą. Byłabym wdzięczna gdybyście dali mi Państwo szansę na to, aby móc z Państwem poznawać rynek pracy i stawiać na nim swoje pierwsze kroki. Gdybyście byli Państwo zainteresowani moją propozycją to podaje swój numer telefonu .... oraz adres e-mail... Z wyrazami szacunku - .....

Gość gość
świetnie, dzięki :) a dopisać że mogę zacząć dopiero od sierpnia na 2 miesiące czy już jak zadzwonią lepiej się umówić??

Jako były pracodawca negatywnie oceniam wzór doradcazawodowy. Tekst gośćem jest jak najbardziej na miejscu :).

Gość doradcazawodowy
misio1 - Może na kadrach i płacach się znasz, ale na doradztwie nie - zatem odpuść, ok? :) Tak, możesz napisać, że jesteś dyspozycyjna od 2 sierpnia - jest to raczej wskazane i uniknie wielu nieporozumień.

Gość doradcazawodowy
Jaki profil tej firmy jest? To istotne. Każdego maila czy CV piszemy konkretnie ''pod firmę'' i stanowisko. A jeżeli chodzi o praktyki - i to w dodatku bezpłatne ZAWSZE należy powołać się, że chce zdobyć cenne doświadczenie. Proszę nie słuchać ludzi którzy nie są kompetentni w tym o czym piszą.

>>>doradcazawodowy<<< x Nie wiem: na czym znasz się Ty, x ale wiem, że tekst: >>>Chciałbym móc zapoznać się ze strukturą i profilem działalności Państwa firmy poprzez czynne uczestnictwo w praktykach.<<< x jest w najlepszym razie ZNIECHĘCAJĄCY dla każdego szefa, lubiącego SPOKÓJ w podległym mu dziale. x a słowa: >>>Byłabym wdzięczna gdybyście dali mi Państwo szansę na to, aby móc z Państwem poznawać rynek pracy i stawiać na nim swoje pierwsze kroki.<<< x zawierają w sobie ukryte zobowiązanie, którego nikt dobrowolnie podejmować nie ma ochoty. x >>>Może na kadrach i płacach się znasz, ale na doradztwie nie - zatem odpuść, ok?<<< x Ostatnimi czasy miałem w pracy głównie studentki, zatrudnione na zleceniu. Dzięki moim "złym poradom" WSZYSTKIE znalazły dobre (bezpłatne) praktyki, a potem pracę w tych firmach :). x Jeśli mogę jeszcze zwrócić na coś uwagę autorce tematu, to jej mail - list motywacyjny, powinien zawierać jakieś prywatne, osobiste odczucia dotyczące adresata-firmy. Takich podań przychodzą tysiące, a zapamiętuje się tylko te, które czymś wyróżniły się :).

>>>A jeżeli chodzi o praktyki - i to w dodatku bezpłatne ZAWSZE należy powołać się, że chce zdobyć cenne doświadczenie.<<< x Popieram :). Warto też zwrócić uwagę, dlaczego spodziewasz się tak dobrych efektów właśnie po tej firmi. Włażenie do d_py jest nie na miejscu, ale okazanie prawdziwego zainteresowania działaniem tej firmy, jak najbardziej :). x >>>Proszę nie słuchać ludzi którzy nie są kompetentni w tym o czym piszą.<<< x To bardzo mądre słowa :P :P :P.