Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewa73_c

Metoda Helen Doron opinie

Polecane posty

Gość Ewa73_c

Hej, szukam dobrej metody do nauki angielskiego dla dzieciaków. Podzielcie się swoją opinią na temat tej metody jeśli któraś z Was stosowała tą metodę u swoich pociech. Pozdrawiam

Gość gość
Metoda Helen Doron jest dość popularna - nauka przez zabawę (nie tylko dla dzieci) , ale nie jestem pewna co do jej skuteczności. Moje dzieciaki owszem kilka słówek dzięki zabawie zapamiętały, ale dalej mają problemy z wykorzystaniem ich w praktyce.

Gość gość
jest to moim zdaniem metoda takiego ogólnego zaznajomienia się z językiem i nie liczyła bym na nią zbytnio jeśli chcesz nauczyć dziecko czegoś konkretnego

Gość gość
Metoda Helen Doron jest stosowana w przedszkolach i moim zdaniem jest bardzo dobra jako wstęp do nauki języka

Gość gość
dla bardziej zaawansowanych metoda raczej nie spełnia oczekiwań

Gość gość
Hepika do nauki działa bardzo dobrze, pomaga się skupić i zwiększa ilość przyswajanej wiedzy :)

Gość gość
kolega z klasy się chwalił kiedyś tą Hepiką i dość szybko z 3 zaczął dostawać 5, 5- :O

Gość gość
Metoda Helen Doron moim zdaniem skierowana jest tylko do dzieci żeby poznały ogólne podstawy.

Gość gość
Sprawdzał ktoś tą Metodę Hepika?

Gość gość
a jest coś takiego dla dzieci?

Gość gość
Ile lat ma Twoje dziecko? Dla dziecka to Ty jesteś osobą, która może je afirmować lub podawać mu sugestie. Jeśli go "zainteresujesz" tym tematem i wpoisz mu do głowy, że dany język jest fajny, to dziecko już zrobi dalej swoje. Ja mam wspomnienie ze swojego dzieciństwa, gdzie rodzice popsuli mi fizykę, bo powiedzieli mi że jest trudna. Przez całą podstawówkę wierzyłam, że fizyka jest trudna, dlatego do liceum się jej nie uczyłam, a w momencie gdy ta sugestia została złamana, okazało się, że fizyka jest fajna i mogę się jej uczyć. Przedstaw swojemu dziecku, że ten język jest czymś niesamowitym, że będzie mu potrzebny itd. Pokaż bajki po angielsku czy tam niemiecku, kup jakąś zabawkę, grę, etc.

Gość gość
Dla niektórych samo słowo afirmacje brzmi jak czarna magia a to całkiem naturalna część psychologii. Jeśli ktoś się spychologią interesuje to na pewno wie jak to działa i jak pozytywny wpływ ma na nasza podświadomość

Gość gość
Czyli mogę połączyć metodę Helen Doron z afirmacjami dla dziecka żeby było mu łatwiej się nauczyć?

Gość Agnieszka2_6
Jak najbardziej! Afirmacje mają pozytywny wpływ na motywację i chęć nauki oraz rozwijają wewnętrzną potrzebę i predyspozycje językowe :) Sprawdziłam na swoich maleństwach

Gość gość
Dzięki Helen Doron zapoznałam swoje dzieciaki z angielskim jeszcze zanim poszły do przedszkola więc później było im łatwiej

Gość gość
Sprawdziłam ten link który ktoś podawał wyżej, ale podawał niestety niewłaściwy, i znalazłam to: http://hepika.pl/szybka-i-skuteczna-nauka-jezyka-obcego ; zamówiłam tak na próbę i efekty naprawdę bardzo interesujące :) Czuję się jak 'zaprogramowana' na angielski :)

Gość gość
Próbował ktoś może Helen Doron dla starszych dzieci, już bardziej zaawansowanych?

Gość gość
moje dziecko chodzi do szkoły Helen Doron na kurs z kangurkiem. nie pamiętam dokładnej nazwy. ja, syn zresztą też, jesteśmy bardzo zadowoleni. syn szybko robi postępy. zapamiętuje nie tylko słówka, całe zdania. dziecko motywuje mnie do nauki, bo ciągle pyta, a jak to będzie po angielsku :-) bardzo fajną mamy też lektorkę. zawsze przygotowana do zajęć.

Gość gość
Testuję Metodę Hepika od tygodnia i jestem bardzo miło zaskoczona. Jest to taki mój osobisty trener personalny angielskiego na mp3 :) nauka języka jest bardzo skuteczna i jestem na dobrej drodze żeby w najbliższym czasie dorównać poziomem języka angielskiego moim nastoletnim dzieciom :)

Gość gość
Helen Doron dla dzieciaków sprawdza się bardzo dobrze, bardzo chętnie się uczą i jak to dzieci wszystko w mig łapią a potem chwalą sie w domu czego się nauczyły

Gość gość
Ta Metoda Hepika jest naprawdę świetna, wszędzie w koło słyszę tylko angielski :) dużo łatwiej wchodzi do głowy i zostaje :)

Gość gość
tak, córka mojej siostry chodzi na teen english do Helen Doron. ma teraz 14 lat. siostra zadowolona, bo dziecku chce się chodzić na angielski, a próbowały też inne szkoły. podoba jej się, bo nie jest nudno. na zajęciach dużo się mówi. mówiła też, że są fajne popowe piosenki. no i ma lepsze oceny w szkole.

Gość gość
Moją młodszą siostrę rodzice wypisali z Helen Doron bo efektów po niej nie było żadnych a tylko pieniądze w błoto. Ja stosuję Afirmacje Do Nauki Języków Obcych i jestem zadowolona bo nie muszę wydawać na szkoły językowe :)

Gość gość
Moim zdaniem obozy językowe, jeśli ktoś nie ma opanowanego języka na poziomie komunikatywnym są bez sensu. Wydatek niewspółmierny do efektów.

Gość gość
Świetne te afirmacje Hepika :) Najpierw zamówiłam żeby jakoś dzieciaki zagonić do nauki a skończyłam z nimi przy książkach i to z przyjemnością a nie na siłę :) Teraz dzieci lepiej się uczą i ja też bo muszę im pomagać to też muszę sobie przypominać :) naprawdę warto :)

Gość gość
Z afirmacjami mp3 do nauki w zeszłym roku nauczyłem się hiszpańskiego do poziomu bardzo komunikatywnego. One wykorzystują prosty i naturalny mechanizm, który ma na celu otoczyć Cię dookoła danym językiem którego się uczysz.