Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Metoda nauki SITA opinie

Polecane posty

Gość gość

Hej, waśnie trafiłam w sieci na metodę nauki SITA i bardzo mnie zainteresowało jakie efekty daje ta metoda i czy można się uczyć poprzez relaks, powiedzcie co myślicie.

Gość gość
Metoda sama w sobie wydaje się bardzo nowoczesna i skuteczna, ale cały zestaw do nauki to bardzo duży wydatek pieniędzy co może odrzucać od tej metody

Gość gość
Trzeba przyznać metoda bardzo interesująca zwłaszcza dla młodych, ale skąd oni wezmą na to pieniądze? ten sprzęt elektroniczny musi być strasznie drogi

Gość gość
Do nauki języka trzeba podejść na spokojnie i uczyć się stopniowo, nie wiem co to za metoda ale najważniejsza jest sukcesywna nauka

Gość gość
ja stosuje afirmacje i naprawdę przynoszą efekt, dużo łatwiej zebrać się do nauki i szybciej wchodzi do głowy

Gość gość
bardzo interesująca ale też bardzo kosztowna metoda, już lepiej spróbować tej hipnozy do nauki bo działa podobnie a dużo taniej

Gość gość
ja też stosuje hipnoze do nauki a do tego fiszki ze słówkami :) moim zdaniem najlepszy sposób :)

Gość gość
Gdzieś czytałam że urządzenia do SITA są dostępne w gimnazjach ale nigdzie tego jeszcze nie spotkałam :(

Gość gość
SITA jest bardzo drogie a skoro polega na nauce poprzez relaks to hipnoza do nauki sprawdzi się tak samo dobrze a dużo dużo taniej

Gość gość
Kompletna bzdura. Do nauki jezykow nie potrzeba czujnika do nosa I kosmicznych okularow, tylko dobrych checi i poswiecenia. Ludzie, nie dajcie sie nabrac na takie pseudo gadzety, bo tylko nabijacie kieszen pseudo-naukowcom, ktorzy zeruja na ludzkiej naiwnosci. NIE MOZNA nauczyc sie jezyka przez jakies bzdurne hipnozy!

Gość gość
Przyjacielu, to nie jest bzdura bo nikt nie wmawia Ci, że przyłożysz sobie coś do głowy i będziesz umiał angielski, to nie cuda techniki jak z Matrixa ani magia ale stymulacja ludzkiej psychiki. Hipnoza pozwala otworzyć umysł i wyzwolić w sobie wielką motywację do nauki. Dodatkowo jest to stan dużej relaksacji, który pozwala odpowiednio wypocząć zarówno po jak i przed nauką, a jak wiadomo odpoczynek w procesie przyswajania wiedzy jest najważniejszy. Takie jest moje zdanie, nie musisz się z nim zgadzać ale jeśli osądzasz coś czego nie rozumiesz to zwyczajna ignorancja a hipnoza jest absolutnie naturalna i bardzo pomocna w procesie nauki.

Gość gość
Nigdy nie spotkałem się z SITA bo Polska to biedny kraj i nawet tablic interaktywnych w szkołach nie umieją obsługiwać

Gość gość
Beznadziejna metoda! Mój brat kiedys to kupił, ale zamiast pomagać w nauce działa usypiajaco. Próbował brat, ja, siostra, znajomi. Leży teraz od lat w szafie. Szkoda kasy.

Gość gość
Czyli hipnoza do nauki sprawdzi się lepiej? Bo zależy mi głównie na tym żeby się bardziej skupiać na nauce a nie rozpraszać

Gość MichaUsz
Moim zdaniem się sprawdzi. Mi bardzo poprawiła wydajność w nauce

Gość gość
Katolicy takich rzeczy się wystrzegają. To zagrożenia duchowe.

Gość MichaUsz
Ale to nie ma związku z wiarą tylko z psychologią. Ja jestem katolikiem i nawet pytałem księdza co o tym myśli i powiedział, że jeśli ktoś traktuje to jako swój sposób na naukę, wyciszenie i odpoczynek a nie jako "oddawanie czci tajemniczej mocy" to nie jest to nic złego.

Gość gość
SITA przyciąga zwolenników głównie nowoczesnością ale odpycha ceną

Gość gość
Ta Afirmacje do nauki Hepika są bardzo dobre :) mam je od czwartku i cały weekend wszędzie widzę i słyszę tylko angielski :) polecam do nauki wyśmienite!

Gość gość
A co to i jak to działa?

Gość Kasia0_0
Miałam przyjemność testować obie metody o których jest tutaj mowa i niestety na jednej z nich bardzo się zawiodłam-SITA. Za takie pieniądze i użycie nowych technologii liczyłam na mega efekty w nauce. Niestety to czego się nauczyłam mogłam się nauczyć na 2-3 lekcjach/ korepetycjach. Cena nieadekwatna do skuteczności. Załamana po wcześniejszym niewypale postanowiłam zaryzykować i zamówić System Hepika. I znowu doznałam szoku, tym razem pozytywnie. Hepika działa jak motywator do nauki i daje dużo pozytywnej energii. Za tą cenę nie bardzo wiedziałam czego się spodziewać, ale był to bardzo udany zakup. Radzę dobrze przemyśleć zanim wydacie duże pieniądze na SITA nie sprawdzając tańszych, i jak się okazało bardziej skutecznych metod. Pozdrawiam :)

Gość gość
Nigdy nie miałam okazji spotkać się na żywo z tą metodą SITA, jakaś super wyszukana? Wiele innych metod jest dostępnych w każdej szkole a to nie?

Gość gość
Zainteresowałam się AFIRMACJAMI DO NAUKI i postanowiłam je wypróbować. Od trzech dni uczę się angielskiego na okrągło i wcale mnie to nie męczy :) Jak ktoś potrzebuje porządnego kopa do nauki to polecam :)

Gość gość
Ogólnie SITA wydaje się ciekawa, ale cana? Za 1000 zł można kupić dużo materiału i mieć dużo korków, na pewno będzie ciekawiej ;)

Gość Polecam SItę
Sita jest jedną z najlepszych metod, bo polega na nauce odczuwania języka, a nie tak jak większość - na tłumaczeniu. Oczywiście musisz wiedzieć jak się uczuć z sita, bo wiele osób ma nawyki z tradycyjnych metod i trudno im się przyzwyczaić do nowego sposobu. oczywiście cena jest wysoka, ale jeśli weźmiesz pod uwagę efekty, to rekompensuje to cenę. Zanim jednak wydasz pieniądze proponuję Ci zapoznać się z tym artykułem, który tłumaczy czym różnią się metody tłumaczeniowe od metod opartych na odczuwaniu języka: Zanim zdecydujesz się na jakiś kurs językowy, proponuję Ci zapoznać się z tym, jakie są dwa główne sposoby nauki języków obcych. ESKK i Sita oparte są na dwóch różnych sposobach. Warto to wiedzieć, ponieważ sposoby nauki obu metod bardzo się różnią i dają zupełnie różne efekty końcowe. Więcej na ten temat możesz przeczytać tutaj: http://www.isel.edu.pl/forum/viewtopic.php?t=1734