Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak energii w 7 mc ciazy

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 7 mc ciazy.. i nie mam sily na nic! nawet posprzatac po sniadaniu, ogarnac w domu.. czuje sie wykonczona.. Przytylam 10 kg, bola mnie non stop plecy.. eh..mozna temu jakos zaradzic?

Gość gość
Normalna. Nie da rady, później będzie gorzej. U mnie jedynie chwilowo przechodzi kiedy na zewnątrz nie ma upału a tak to wegetacja. A całą ciążę czulam się fantastycznie, tyle energii a tu abch od 7 jak staruszka się czuje

Gość gość
Ja jestem w 37 tyg.... Ja to już umieram na maxa w siódmym miesiącu w porównaniu do dzisiaj to byłam orłem sokolem.... Ręce mi dretwieja od opuchniecia, boli wszystko, jak wstaje to dzidziuś naciska na pęcherz tak ze boli, czuje się jak taki żywy inkubator z dużą awaryjnością....to moje trzecie ciaza.... Nie nawidze być e ciąży

Gość gość
Ja mam dokladnie tAk samo. Zaczynam 7 miesiac na plusie 6kg a czasem nie mam sily z lozka wstac...

Gość gość
Ja w 7 m. przestalam sprzatac (tzn myc podloge, reszte w miare mozliwosci robilam), a w 8 przestalam za bardzo wychodzic....mimo iz w calej ciazy przytylam 8,5kg to do 6m biegalam cwiczylam wszystko robilam to po 7 ciezko mi bylo co kolwiek zrobic balam sie wychodzic bo slabo mi sie robilo i mdlalam....

Gość gość
no moj facet duzo pracuje w domu, wiec tez robi balagan - ale glupio mi zostawiac wszystko na jego barkach. Dla mnie obranie ziemniakow jest zaciezkie juz :( Owszem zdarzaja sie dni gdzie kompoty zrobie, obiad caly i nic mi nie dolega.. Zwlaszcza ze to moja 2 ciaza.. piarwsza w porownaniu z 2 byla baaardzo przyjemna.. :/

Gość gość
kazda ciaza jest inna i niech Ci glupio nie bedzie i facet pomoze bo inaczej jak sie zle czujesz to moze sie czyms zlym skonczyc

Gość gość
Facet pomaga i to sporo - na prawde sie martwi o mnie i sam caly czas mowi ze mam odpoczywac. Na wszystkie wizyty do lekarzy mnie zawozi, siedzial ze mna nawet na obciazeniu glukozy przez te 2 godz. Bylam 2 razy w szpitalu - codziennie przyjezdzal,dzwonil itd. Po prostu Aniol... ale mi glupio z tego powodu, ze czuje jakbym go wykorzystywala :( nawet jak sie myjemy we 2 (pod prysznicem) ok. 10-15 min to samo stanie mnie meczy.. Jestem w 29 tc i juz sie zaczyna :(

Gość gość
moze masz braki w witaminach?jakie masz wyniki krwi ja jestem w 39 tyg- w sb mam termin, chodze na siłownie, na spacery, sprzatam ogarniam-mam full energii:) ale nie zawsze tak było-czasami wczesniej zdarzało mi sie nie ruszac z wyra:)

Gość gość
Ja mam np wyniki spoko ale pod gorke zaczelo byc od 6 mca. Bole wiezadel, spojenia, klucie w pecherzu, bole jelit i czego tam jeszcze. Wyniki niemalze ksiazkowe, tak samo z dzieckiem, a moja d..a to jeden wielki bol, chodzic nie moge, nic nie moge:p za dwa dni mam cc.

Gość gość
Mam anemie. przyjmuje leki ale niestety one tylko troche pomagaja (hematokryt na poziomie 30). bez tabsow bywalo nawet 26. :/ biore wszystkie wit, jem duzo owocow i warzyw.. i nic.. :/

Gość gość
Ja jestem w 6 miesiącu ciąży i póki co czuje się dobrze, ćwiczę codziennie od początku ciąży a i przed ciążą byłam aktywna. Zobaczymy co będzie dalej...a tym czasem współczuje

Gość gość
15:53 -- ja w 1 ciazy to samo. caly czas aktywna. Dopoki nie bylo komplikacji i od 31 tc bylam na podtrzymaniu ciazy.... wtedy mialam nakaz lezenia.