Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewyspanamama30

Pytanie do wszystkich mam

Polecane posty

Gość niewyspanamama30

Witam. Mam pytanie do doświadczonych mam. Moja 2 letnią córeczka ma straszny katar. Mąż kupił jej Nasivin soft ale pomaga jej tylko na około 2 może 3 godziny. Zna może któraś mama jakiś dobry sposób żeby jej trochę ulżyć. Z góry dziękuję za pomoc.

Gość gość
Mojemu synowi pomagają krople miętowe. Kilka kropelek na materac w łóżeczku, może i twojej córce pomoże.

Gość lallalla
Na to tak naprawde nic nie poradzisz. Katar jest po to zeby w srodku sie wszystko oczyscilo tak jak przy kaszlu nie powinno sie przyjmowac syropu przeciw kaszlowi tak samo przy katarze bo tylko wydluzasz ten proces oczyszczania. Poza tym mowi sie ze katar leczony trwa tydzien a nieleczony 7 dni ( albo odwrotnie) wiec zostaje cieepliwie czekac

Gość gość
Ja też używałam Nasivin jak moja mała miała katar. Mogę ci polecić syrop Sinos Kids. Trochę trzeba poczekać na efekty ale naprawdę pomaga. Trzymaj się niewyspana.

Gość gość
jaka przyczyna kataru?

Gość gość
może stare domowe sposoby typu inahalcja ?

Gość gość
nawilżanie powietrza

Gość gość
Przyczyną kataru pewnie jest to że mała się podziębiła jak była z teściową na plaży. Myślałam nad inhalacją ale niestety nie mam inhalatora.

Gość niewyspanamama30
Przepraszam nie podałam nicka. Gość z 13.16 to ja.

Gość gość
I znowu winna teściowa. Bo wzięła dziecko na plażę...

Gość gość
A nie ma przypadkiem cos z zatokami? Bo to co opisujesz zaraz mi sie skojarzylo z przypadkiem mojego syna,nic nie pomagalo i okazalo sie ze ma stan zapalny prawej zatoki,pomogly leki a w sytuacjach gdy tylko siaka nosem robie oklady z zagrzanej na patelni soli wsypuje do lnianego woreczka i klade mu na czolo. Skutek murowany,dziala i pomaga.

Gość lallalla
Dziewczyny te domowe sposoby pomagaja owszwm ale podczas kaszlu a nie kataru. Krople mietowe pierwszy raz slysze zeby pomogly na katar. Chyba ze na zatkany nos to tak owszem pomagaja. I jesli chodzi o zatkany nos to polecam kropelki olbas bez receptybok 20zl sa naprawde dobre ale na sam katar kiedy leci z noska nie poradzisz raczej nic.

Gość gość
ja zawsze stosuje masc majerankową i zawsze pomaga, krople do nosa chyba nigdy nie zadziałały.

Gość gość
Do gość 13.20 Mówisz że to mogą być zatoki. Kurcze chyba naprawdę pojadę z nią do lekarza. Jak na razie tylko jej się leje z noska to nie są żadne zielone gluty ( przepraszam za określenie) po prostu ma bardzo wodnisty katar.

Gość niewyspanamama30
Znowu się nie zalogowałam. Przepraszam jeszcze raz chyba serio jestem niewyspana mama. 13.24 to ja.

Gość gość
Ty głupia babo serio przykładami dziecku gorąca sól w worku na czoło. Chcesz maluszkowi krzywdę zrobić. Boże co za ciemnogród.

Gość niewyspanamama30
Do gość 13.38 Proszę nie obrażać innych. Nie założyłam tego tematu żeby trolle miały kogo obrażać. Jeśli nie masz jakiejś rady która mogła by mi pomóc to proszę się nie wypowiadać.

Gość gość
Na taki katar jaki opisujesz najlepsza jest cierpliwość. Samo przyszło samo przejdzie...

Gość gość
Pamiętaj że teraz dziecko musi dużo pić. A ma temperaturę?

Gość niewyspanamama30
Cały czas ma wodę w bidonie. A temperatury nie ma.

Gość gość
Widac jaka ciemniara bez wyobrazni pisze o goracym okladzie na czolo dziecka. Pewnie sama nie masz dziecka bo pomyslalabys logicznie zanim nabazgrolisz swoje wywody. Oczywiscie ze oklad nie moze byc goracy to sie rozumie samo przez sie ale widac ze ciemnota to nadal domena co niektorych. Co do zatok,autorko jesli masz mozliwosc to wizyta u laryngologa nie zaszkodzi a moze uwolnic dziecko od meczacego problemu. A tak na marginesie to wlasnie laryngolog poradzil oklady z soli jodowanej i co najwazniejsze moje dziecko nie chodzi z poparzonym czolem a katar poszedl w zapomnienie.

Gość niewyspanamama30
Dziękuję za pomysł z solą na pewno spróbuję. Do lekarza też się udam, lepiej dmuchać na zimne. A trolami proszę się nie przejmować. Oni byli są i będą.

Gość gość
Co to za lekarz który na zatoki przepisuje sól...

Gość gość
Nawet czytanie ze zrozumieniem sprawia ci problem wiec nie nie eksponuj swoich marnych wynurzen i nie pograzaj sie jeszcze bardziej,kazdy juz zdazyl zauwazyc twoje ignoranctwo

Gość niewyspanamama30
Proszę aby ci którzy wchodzą tu aby hejtować opuścili. Dziękuję.