Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ruchy dziecka

Polecane posty

Gość gość

Powiedzcie mi czy jeżeli poczułam przed snem leciutkie kopnięcia/szturchnięcia w dole macicy, to na pewno to były ruchy dziecka? Od ruchów jelit, gazów miewam w innych miejscach brzucha i różnią się w odczuciu. Raczej w macicy nie było by czuć ruchów z układu pokarmowego a dużo osób mi wmawia, że to jelita, bo to niemożliwe że tak wcześnie. Jestem w 15 tygodniu, pierwsza ciąża, jestem szczupłą kobietą, w ciąży nic nie przytyłam ani pół kilograma. Może to dlatego tak wcześnie poczułam maluszka?

Gość gość
Watpie pewnie to niestrawnosc. A swoja droga to powinnas przytyc bo wygladasz na jakas na maxa kontrolujaca wage nawet w ciazy babe.

Gość gość
Mozliwe, Ja poczulam w 16tyg i tez tak jak ty byla to pierwsza ciaza

Gość gość
A co ja mam do tego że nie przytyłam w ciąży? to mój organizm tak dobrze trawi jedzenie i nie odkłada tłuszczu. Ciąża była planowana, więc na każdej wizycie jestem ważona przez lekarza stąd wiem, że mam stałą wagę i prawidłową według lekarza.

Gość gość
Co ma czucie w macicy do niestrawności?

Gość gość
Ja w drugiej ciazy przez cala ciaze 5kg przytylam i corka ponad 3wazyla i ciaza ksiazkowo przebiegala. To moga byc ruchy

Gość gość
Jeżeli kobieta jest młoda, zdrowa, dba o siebie, jest aktywna fizycznie, je tylko najlepsze rzeczy, ma pojęcie o prawidłowym odżywaniu i stylu życia, to przytyje tyle ile waży dziecko z wodami. U wielu kobiet w ciąży rośnie tylko rozmiar brzuszka a nie pupa i reszta ciała, która nie ma potrzeby się rozrastać. Z medycznego punktu widzenia ma rosnąć brzuszek i to on nadaje nowe kilogramy :)))))) w 15 tygodniu dzidziuś jest lekki, mało wód płodowych, mimo że brzuszek się zaokrągla, to jest nadal lekki :))))