Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta29

Ile wasze dzieci w okresie noworodkowym spały w nocy?

Polecane posty

Gość kobieta29

Witajcie jestem mama 14 dniowego noworodka. Problem w tym, że on mało śpi w nocy kąpiemy go codziennie o 20, potem karmienie, a on i tak usypia 22-23 potem wstaje o 1 trochę je, popłacze, pokręci się i zasypia dopiero około 4 rano, potem wstaje znów o 6 rano. Jestem tym wykończona, w dzień brakuje mi energii na wszystko, a nie mam możliwości "odespać" noc. Czy u was też tak było? Jest szansa, ze dziecko kiedyś będzie więcej spać? Proszę o jakieś rady doświadczone mamy.

Gość gość
tak, kiedys będzie więcej spac, niestety poczatki bywaja trudne, pilnuj, żeby sypialnia była jak najciemniejsza w nocy, żadnych świateł, żaluzje zaciągnięte, do karmienia tez nie włączaj światła

Gość gość
Kapiel o 20. Usypiala przy cycku po kapieli. 1.5-2h snu i pobudka na piers czyli ok 22:30. Piers. Pobudka ok 24-1. I tak w kolko. Bydzila sie cala dobe co 2h. Karmienia trwaly dlugo,bo 30-40min.

Gość kobieta29
No właśnie my mamy zapaloną lampkę i to całą noc. Może faktycznie spróbuję dziś zgasić. Raz próbowałam zgasić, ale sama zasnąć przez to nie mogłam, że dziecka nie widziałam. Na początku mały spał z nami w łóżku, od 3 dni odkładam go do wózka i trochę lepiej się wysypiam, ale i tak bez rewelacji. Ogólnie początki nasze są dość trudne, nie mogę się jeszcze przyzwyczaić do dziecka. Po jakim czasie dzieci stają się bardziej kontaktowe?

Gość gość
Moja corka ma 4m i juz od jakiegos czasu zasypia niedzy 8 a 9 i spi do 6-7;)

Gość kobieta29
gosc 18;24 a jak karmisz córkę mm czy kp?

Gość gość
To zupełnie normalne u noworodka. Koleżanka od 4 lat nie przestała ani jednej nocy w całości, ma 4-latkę i rocznego syna. Zanim jedno przestało się budzić drugie zaczęło.

Gość gość
Karmie mm.ale mysle,ze to nie ma pierwszorzednego znaczrnia.po prostu taki typ.to moje 3 dziecko.starsza corka ma 3 lata i do tej pory budzi sie w nocy.

Gość gość
Moze jak to mowia "ma pomylony dzien z noca". Moj spal przez miesiac 22h na dobe

Gość gość
Mm czy kp ma znaczenie, przy mm dziecko zapycha się dużą porcją na dłużej

Gość gość
Moja juz ma 5 miesiecy ale pamietam pierwsze 3 tygodnie. Kapalismy ja o 20 i usypiala przy cycusiu okolo 20.30 potem budzila sie o 12 i potrafila do 5nie spac albo budzic sie co pol godziny i plakala albo jeczala dopiero potem wpadlam na pomysl aby jak usypiala kolo tej 1 to wlaczalam suszarke i troche musiala pochodzic ale jakos mala lepiej i troche dluzej spala. A moze kolki sie u niej zaczynaja?

Gość gość
mój syn ma 11 mcy i nadal się budzi w nocy co 2-3 godz na pierś.

Gość gość
Moja córka zasypia la ok.19 potem 22 mleko. pokręcił się dopóki nie beknela solidnie.potem ok2 w nocy to samo.krecila się dłużej. zwykle usypia la ok 4.o 6 znowu mleko i jak wzielam ja do łóżka to spalysmy nieraz do 9. w dzień jako noworodek mało spala. ze dwie trzy drzemki ok 30 minutowe. nie wiem czy cie pociesze czy ko pnę leżącego ale przyzwyczaisz się do braku snu i zmęczenia. ja juz prawie dwa lata funkcjonuje jak cyborg. dziecko budzi się w nocy kilka razy a rano trzeba wstać do pracy.witamy w świecie macierzystwa;)

Gość gość
acha no i dopilnuj koniecznie, żeby się odbiło po karmieniu

Gość gość
Całą noc,od 21 do 6

Gość gość
w nocy spala 5h z przerwami a w ciagu dnia 2 drzemki po 30min. myslalam,ze oszaleje. Trwalo to 3msc. Pozniej bylo coraz lepiej,a w wieku 5msc zaczela przesypiac ciagiem 6h w nocy i po 3-4h w dzien.

Gość Blanka6
Spała jak zabita - wręcz budziłam na jedzenie. Myślę, że przesypiała koło 22h na dobę. Karmię butelką - własnym mlekiem. Do teraz a ma skończone 2 miesiące dużo śpi - w nocy budzi się około 2 i 5 - zasypia jeszcze przy butli.

Gość gość
mój syn w nocy pierwsze dwa mce karmiac piersia budził sie co 2-3 godz ale zaraz zasypiał i tak w kólko . Odkąd przeszłam od 3 mca na mm zaczał spac po 5-6 godz mleko i spał dalej , potem te przerwy wydłuzały sie do 7-8 godz . Obecnie ma 7 mcy zasypia o 20 pobudka na mleko ok 4-5 nad ranem wypija 200 ml i śpi dalek do 6-7 rano . Przebudzi sie ale ok 1 godz zajmie sie sam soba wiec moge jeszcze poleniuchowac :)