Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chiara111

Rozpoczynające starania o dziecko

Polecane posty

Gość chiara111

Hej dziewczyny, wiem że tematów takich jak ten jest masa ale pozwoliłam sobie założyć nowy bo innych wątków jest zbyt wiele . Chciałabym żeby zajrzały tu dziewczyny bez doświadczenia w staraniach, które, tak jak ja, dopiero co rozpoczynają..dla których to pierwszy lub drugi cykl pełen nadziei :-) Piszcie kobietki :-)

Gość chiara 111
Żadna z Was się nie przyłączy?

Gość chiara 111
:( ??

Gość gość
Hej, może się przyłącze ;) staram się drugi cykl, okres mam mieć na 3.08

hej :) my też z mężem staramy się drugi cykl. @ ma przyjść za 3 dni, dziś zauważyłam lekko brązową wydzielinę na bieliźnie, ale trwało to kilka godzin. oby @ nie nadeszła ! tak bardzo pragniemy dzidziusia

Gość chiara 111
Witam maja :) za trzy dni, troszkę ci zazdroszczę, ja muszę jeszcze poczekać, trzymam mocno kciuki!! Ja niestety czuję się typowo okresowo :|

witaj chiara 111 ;) ja też czuję wszystkie objawy zbliżającego okresu, co bardzo mnie demotywuje :( dziś zrobiłam test i wyszedł negatywny co mnie strasznie zasmuciło... ale nadal mam nadzieję !!

Gość chiara 111
Dopóki nie ma @ zawsze jest nadzieja :) to byłaby moja druga ciąża po 9 latach, już nie pamiętam moich objawów ciążowych. Tak chciałabym rodzeństwa dla mojej córeczki :) stara jeszcze nie jestem, 29 lat, mój partner za to jest dużo starszy więc nie wiem jak to będzie :| jak tam maja?

u nas będzie to dopiero pierwsze dzieciątko, ja mam 26 lat, więc myślę, że to odpowiedni czas. póki co @ nadal nie ma, ale ma jeszcze 2 dni do terminu aby przyjść....zwykle jest w miarę regularna. nie ma co się nakręcać :)

Gość chiara 111
Nie chcesz już sprawdzić? Na teście myślę że byłaby już blada kreseczka :)nie namawiam aczkolwiek ja bym nie wytrzymała..

Gość chiara 111
Zapomniałam że test wczoraj robiłaś to faktycznie lepiej poczekać

Gość Duska111
Hej dziewczyny :) wraz z moim chłopakiem staramy się już 8 miesięcy niestety bez owocnie. Jak narazie próbujemy naturalnie ale jak się nie uda w przeciągu roku to chyba będziemy musieli iść do specjalisty po radę. Okres mam dostać w środę i mam takie przeczucia że w tym miesiącu nadal nici z dziecka :/

aa zapomniałam dodać że po kilku godzinach od zrobienia wczorajszego testu pojawił sie na nim jakby cień cienia drugiej kreseczki, aczkolwiek dziś rano mam znów lekkie plamienia ze czy to już początki miesiączki ?

Gość chiara 111
I jak maja? Przyszła @? Ja na plamieniach się nie znam, zaczynam krwawic od razu, mam nadzieję że jeszcze zatestujemy razem:-)

Gość magdalena28aaa
Cześć! Magda- Śląsk, 28 lat. 6 lat starań. 4 ciąże, dzieci brak.. :( jeden jajowód, nadziei brak..

Gość chiara 111
Dziwne te plamienia,raz są raz nie. ,według mnie możesz być w ciąży:) @ już by się pewnie rozkrecila. Ja wczoraj po południu byłam na basenie, wieczorem czułam się strasznie :( brakowało mi powietrza mimo ze nie było duchoty na zewnątrz, spokojny słoneczny dzień. Miałam mdlosci i czułam się straaasznie słaba...nie wiem co jest grane, chciałabym żeby to była ciąża ale w tym miesiącu nie czuję żeby się udało :(

Gość gość
maja_hope3 wczoraj aa zapomniałam dodać że po kilku godzinach od zrobienia wczorajszego testu pojawił sie na nim jakby cień cienia drugiej kreseczki, aczkolwiek dziś rano mam znów lekkie plamienia ze czy to już początki miesiączki ? xxx przeciez testu nie odczytuje się po kilku godzinach.....

Gość chiara 111
Kurcze dziewczyny ja rozumiem że objawy można sobie wmówić ale dziś rano znów czuję się fatalnie:( jestem bardzo słaba i mdli mnie, dawno się tak źle nie czułam. Może się zatrulam? ? Albo ciąża. , ale to dopiero 25 dc przy cyklach 27 - dniowych, to możliwe mieć już takie objawy? Przy pierwszej ciąży czułam się świetnie.

zrób test :) jeśli u mnie @ nie pojawi się do środy to też zrobię jeszcze jeden :) staram sie zająć wszystkim żeby tylko nie myśleć i nie nakręcam się bo nie chce się rozczarować

Gość gość
Starajcie sie starajcie. Ja juz nie mam z kim. A jak kogoś znajdę to na bank będę już za wiekową kobietą. Pewne jest, że nie trzeba się stresować. Bo to utrudnia zajście. Powodzenia.

Gość gośćnu
hej dziewczyny :) moze was to pocieszy - ja starałam się o drugie dziecko równy rok. Pierwszego synka udało nam się począć w 1 cyklu starań. Przez cały początek co miesiąc przed okresem miałam zawsze jakieś objawy ciąży później oczywiście przychodził okres oraz łzy i załamanie :( I tak prawie 10 mc . chodziłąm do lekarzy badanie i wszystko książkowe. W końcu stwierdziłąm ze widocznie nie dane mam jest mieć drugie dziecko i moje myśli zajęłam czymś innym pracą itp. Na drugi miesiąc miałam straszne napięcie przedmiesiączkowe - wszystkie objawy jak przed okresem - ból piersi, zdenerwowanie i mega apetyt zawsze jak przed okresem - ale okres nie przyszedł ;) zrobiłam test i az nie dowierzałam ze są 2 kreski! Jednak psychika ma bardzo dużą rolę w staraniach. Wiec dziewczyny starajcie się jak najmniej myśleć o ciąży , dniach płodnych itp a wtedy zaraz zajdziecie :) Życze powodzenia wszystkim bo sama przez to przechodziłam :)

Gość Drugi cykl
Jedna.miesiaaczka za nami, nastepna powinna byc w przeciu tygodnia wiec okaze sie jak starania.... Niestety przy nieregularnym okresie trudno wyczekuje sie dzidzi... Powodzenia wszystkim!!! ;D

Gość gość
Ja nigdy nie brałam nic na siłę . powinno się odbywać stosunki seksualne bez planowania co do minuty . spontanicznie pd chodzić. A ja mam męża zawsze podczas każdego badania pochwy u ginekologa z mężem mamy intymność nie z ginekologia. Wspierał mąż również porody do dni płodnych nigdy nie brałam antykoncepcyjnych leków. Tylko kalendarzyk i prezerwatywa tak doradził nam ginekolog bo jest nieszkodliwe dla zdrowia.

Gość chiara 111
Witam wszystkie nowe kobietki :) która w najbliższym czasie testuje? Ja właśnie się zastanawiam, chyba spróbuję jutro rano..:/ co ma być to będzie...

Gość gość
Cześć dziewczyny ;) My jesteśmy właśnie w drugim cyklu starań. Ale sprawdzę dopiero po 10. Myślałam ostatnio że się uda ale niestety ;( ogólnie coś mi się poprzestawiało i od ostatnich 3 miesięcy mam cykle 34 dniowe i dopiero po planowanym okresie sprawdze żeby nie było rozczarowania

Gość chiara 111
Co tu taka cisza? Maja_hope3 odezwij się..

hej dziewczyny, nie odzywałam sie bo @ przyszła i mnie mega zasmuciła. no cóż 2 cykle nie przyniosły upragnionego dzidziusia...więc trzeba zacząć starania w 3 cyklu, który właśnie sie zaczął. smutnooo, no ale trzeba próbować dalej pozdrawiam :)

Gość chiara 111
Maja nie smuć się :) Widzisz do mnie też cholera przyszła :( dwa dni przed czasem..też jestem mega zła i smutna bo mnie czas trochę nagli ale cóż :( Trzeba zacząć od nowa..teraz chyba kupię sobie testy owulacyjne. ,zawsze myślałam że wiem kiedy ona wypada, teraz już nie wiem nic. .

Gość chiara111
Dziewczyny już się poddałyście?