Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kot czyjs?czy pomylil domy ?

Polecane posty

Gość gość

Od kilku tygodni przychodzi do mnie kot. Na poczatku sporadycznie teraz codziennie. Siedzi i drapie w,szklane drzwi zeby go wpuscic. Jak wpuszcam to mialczy az serce sie kraja, ale slyszalam by,kotow nie,karmic. Nie karmie go(daje tylko mleko) ale mialczy i szuka jedzenia. Wyglada na zadbanego. Czesto przychodzo rano i woeczorem tez jak na jedienie???Nie znam sie na kotach. Czy kto,moze mi powiedziec jak zachowuje sie zagubiony kot ? czy moze zyje w 2 domach???a moze pomylil domy? ps jak go nie wpuszczam to i tak lezy caly dzien na ogrodzie u mnie lub sasiadow. Czasami znika na jeden dzien ale wraca. Szukalam czy ktos kota nie zglosil zaginionego w poblizu 50 mil bo mieszkam w Szkocjii a czytalam ze daleko moze zwierzak uciec,ale zaden nie wyglada jak ten. Prosze o pomoc. kot zachowuje sie jak dobrze= mlody )wychowany.

Gość gość
Łap go i na patelnię, darmowe białko

Gość gość
Nakarm

Gość gość
Może ktoś jechał autem i wyrzucił. Lato jest, urlopy. Kota raz wypuściłas zainteresowałas się to wraca bo liczy na Cb.nakarmić go zawsze w lodówce jest coś co już leży i tak i tak wyrzucili następnego dnia. Nawet kawałek wędliny czy kiełbaski Ty nie zbiedniejesz kicia napełniania brzucho. Kup nawet najtańsza karmę sucha kocią. Koty wyczuwają dobrych ludzi i oile się nie mylę tym razem też wyczuł.

Gość gość
ja nie zaluje,jedzenia tylko slyszalam ze nie powinno sie karmic nieswojego kota. Nie wiem. Martwiee sie ze kotu sie powalily domy albo poproatu sie zgubil. Ale jak pisalam wyglada na zadbanego,dlatego nie chce go karmic. Nie znam sie na kotach dlatego napisala ,ten post , moze ktos kto ma kota albo byl w podobnej sytuacji kest w stanie mi doradzic.

Gość gość
a ptzypomne mieszkam w Szkocji tu ludzie zwietzat tak jak w Polsce nie wyrzucaja na wakacje.podrzUcaja znajomym zazwyczaj .

Gość gość
przepraszam za bledy ale mam problem z wyswietlaczem.0

Gość gość
Kot zawsze wróci do domu! Wiec co do pomyłki nie ma mowy. Na 99.99% ktoś go wyrzucił z auta u pojechał dalej.tak jak wyrzucają psy i odjeżdżają tak samo koty. Tym bardziej, że lato urlopy. Domowy, młody nie umie pewnie się odnaleźć. Przyszedłby człowiek tez byś jeść nie dała? Kot to stworzenie i tez ma potrzeby. Bez powodu nie miauczy jest po prostu głodny. Mam kota od zawsze.

Gość gość
Wszedzie wyrzucają. Stąd pełne schroniska i to wszędzie.

Gość gość
ooo skąd jesteś ze Szkocji? co do kotów to moja kotka z pl chodziła do sąsiadki kilka miesięcy i ją karmiła. W domu tez normalnie jadła cwaniara. A czasami jak przyszła do domu to jej futerko pachniało damskimi perfumami. Nie wiem czy w Szkocji chipy są obowiązkowe dla zwierząt? Może zgłosić do Scottish SPCA?

Gość gość
jak mowilam nie zaluje jedzenia, nikomu! wiec prosze bardzo o nie pisanie takich komentarzy czy czlowiekowi bym nie dala. Bo moge podac kilka przykladow gdIe ludziom bezdomnym oferowalam jedzenie a oni na to ze tylko pieniadze przyjmuja ???!!,koty sobie,radza, z reszta przyszddl 5 mi, temu dalam mu miseczke ziemniakow zmieszana z kurczakiem -nie zjadl.- a jakby byl glodny to by wsuwal az by sie uszy trzesly. Widac czyms cos gdzies je.

Gość gość
Gdzies cos je widac mialam na mysli:) ps do pytania gdzie w Szkocjii mieszkam, czemu pytasz?

Gość gość
tak pytam bo też mieszkam :) też mi się wydaje, że coś je. I jak pisałam to może jest czyiś kot tylko szuka frykasów od innych ludzi :)

Gość gość
Nie, chipy nie sa obowiazkowe. Nie mam zwierzaka ale z tegoo co mi wiadomo za chip sie placi. A nie chce zglasac bo jak pusalam kot mozluwe jak Twon J probuje na dwa domy ;-)

Gość gość
Niedawaj kotu krowiego mleka bo koty i psy nietoleruja laktozy.powaznie,mozezz mu zaszkodzic.jesli cie odwiedza i sie lasi to cie polubil wiec moze niema domu to szuka schronienia i milosci u ciebie

Gość gość
W Polsce mieszkam. Tu zgłasza się do schroniska. To i Ty możesz zgłosić. Chociaż jedzenie i spanie będzie miał.

Gość gość
calkiem mi pada wyswietlacz. Mieszkam w okolicach Stirling , Ed i ,Glasgow a Tt

kot nie zawsze wraca do domu.. wiem bo mialam takiego, ktory zwial i co prawda znalazlam skubanego zabralam do domu, uciekl znowu w to samo miejsce.. zrezygnowalam. Widocznie bardziej mu pasuje na swiezym powietrzu z innymi kociakami ( mieszkam przy porcie gdzie kotow jest od groma ) o o ja bym na Twoim miejscu sprawdzila czy kot ma chipa. Jedzenie pewnie tez bym mu dala, w koncu to zywe stworzenie. Moze rzeczywiscie ktos go wyrzucil

Gość gość
gość dziś calkiem mi pada wyswietlacz. Mieszkam w okolicach Stirling , Ed i ,Glasgow a Tt xxxxxxx Ja mieszkam w Glasgow :)

Gość gość
lasi sie, a ostatnio mam wrazenie sie zadomawia.....nie jest mu na reke to teraz choc kocham zwierzaki. :-) dziwie sie koty zawsze przede mna uciekaly.

Gość gość
koty generalnie bardzo dobrze dają sobie radę bez człowieka a to kot czy kotka bo jak kotka to normalka jakiś kot samiec ja zbałamucił [sytuacja wyjątkowa z punktu widzenia kotki] i szuka sobie WYGODNEGO miejsca na rozwiązanie ! 🖐️ :D

Gość gość
zobacze czy jutro znow przyjdxir. Dziekuje serdecznie wszystkim ktorzy odpisali! nakarmie go rano jezeli przyjdzie. Ja musze spac ;-)

Gość gość
Dobranoc 🖐️

Gość gość
a ja nie wiem jakiej plci a mam kotu nogi rozlozyc?

Gość gość
zobacz czy ma jajka z tyłu. Jak miałam kocury to miały takie śmieszne owłosione kuleczki hiehie :D

Gość gość
a co do tego jedzenia to ja bym dala sle moj chlopak mowi zeby,nie dawac bo koty zafubione nie wygladaja na takie zadbane jak ten. Dam znac jutro czy znow przyszedl. Dzieki jeszcze raz za wasze opunie i porady!

Gość gość
Nic nie dynda

Gość gość
00:11 :-D :-D :-D :-D :-) :-) :-) :-) :-) :-( ;-) ;-) dobry opis meskich narzedzi

Gość gość
podpowiem jak rozpoznać kota dorosłego jajka to raz i duża głowa to dwa jak co to każdy weterynarz w 2 sekundy ci pomoże lub ktoś co koty w realu ma od zawsze dobranoc 🖐️ :D