Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Spilingowana trochę za bardzo

Maseczka z fasolki mung

Polecane posty

Gość Spilingowana trochę za bardzo

Podobno jest bardzo skuteczna w walce z wypryskami, niweluje blizny i przebarwienia potrądzikowe, eliminuje świecenie się cery, rozjaśnia, opóźnia efekty starzenia. Maseczkę robię z ziaren fasoli pochodzących z Indii, nigdy z Chin. Mielę wraz z łupinkami na pył w młynku do kawy. Mieszam z wodą mineralną lub świeżym sokiem z ogórka. Nakładam trzy razy w tygodniu, trzymam na twarzy po 20 lub 30 minut. - Czyli wszystko tak, jak najbardziej polecane jest dla cery tłustej i problematycznej. Ale zaczynam mieć wątpliwości. Według informacji w Internecie maseczka powinna się łatwo zmywać letnią lub ciepła wodą. Moja trzyma się mocno i zawsze robi trochę twarda, mimo że nie nakładam grubaśnej warstwy oraz chronię ją przed wyschnięciem i zaskorupieniem silikonową "twarzą" z zausznikami (gadżet do przytrzymywania maseczek płachtowych). Potem i tak muszę ją namaczać bardzo ciepłym ręcznikiem, zmywać wielokrotnie, aż do czysta. Podczas zmywania drobinki trą o skórę jak peeling ziarnisty, a przecież takie mechaniczne pilingowanie nie jest wskazane nikomu, a co dopiero trzy razy w tygodniu. Naturalne ziarna fasoli wraz z łupinkami mają mieć ponoć najlepsze działanie. Ale co zrobić, aby maseczka była delikatniejsza dla skóry?

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość jaśfasola1988
Mi się nie chce robić samej, zgniatać tej fasoli i latać za nią, nie mam na to czasu :/ raz zrobiłam i fuuu śmierdziała na kilometr i zapach utrzymywał się przez parę godzin :D dlatego kupiłam gotowca tu: https://wieczniemloda.com/maseczka-z-fasolki-mung-efekty-opinie-sklep-12232 i jestem zadowolona, polecam tym, którzy są leniuszkami i nie chce im się kombinować :) a odnośnie samej maseczki to efekty są super, skóra rozjaśniona, odświeżona, zmniejszone przebarwienia, no i meeeega gładka ^^ polecam!

Gość gość
Polecam, też kupiłam z tej strony, bardzo dobra maska

Gość gość
W życiu nie kupiłabym czegoś, co nie ma podanego składu INCI ani w sklepie, który nie ma żadnego regulaminu! To może być tylko jedno wielkie OSZUSTWO! :O

Gość gość
Przecież ma regulamin :O Zamówiłam i dostałam (niesamowite, co nie?), najłatwiej wszędzie dopatrywać się oszustwa, mniej spiny w życiu i więcej wiary w ludzi :):):)