Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zapalenie sromu od antykoncepcji

Polecane posty

Gość gość

hej, od czasu jak sie przeżuciliśmy z chłopakiem na tabletki antykoncpecyjne zamiast gumek to u mnie się zaczeła ppojawiać dziwna wydzielina pienista (biało- złóta) która potem jak np. jestem poza domem i nie moge nic zrobic a czuje ze sie pojawia to taki "twaróg" się z tego robi. Do tego mam wysypke w okolicy pochwy na zewnątrz. Od czego to może byc? Przed tabletkami tego nie bylo, czy to sa hormony?

Gość gość
To zbieranie grzybków.Czy włosy masz wokół szparki?

Gość gość
golę

Gość gość
Raczej nie od antykoncepcji. Może chłopak ma grzybicę i jak zrezygnowaliscie z gumek to Ci sprzedał. U facetów to przebiega często bezobjawowo. Noś bawełnianą bieliznę, latem staraj się chodzić w spódnicach i sukienkach, nie usuwaj całkowicie włosów łonowych, staraj się ograniczyć w diecie węglowodany proste, nie uztwajcie do zabaw seksualnych słodkich owoców, czekolady, bitej śmietany itp. Generalnie grzybica może się też pojawić po antybiotykoterapii, od nadmiernej higieny, jak jest zaburzona flora bakteryjna jelit, przy osłabieniu organizmu lub można się nią zarazić od partnera.

Gość gość
I śpij w koszulach nocnych, a nie piżamach, i bez majtek.

Gość gość
ale mi to wyszło od razu jak przestałam używać gumek z chłopakiem... on napewno nie ma grzybicy bo by mi powiedział

Gość gość
Skoro u mężczyzn przebiega bezobjawowo to sam nie wiedział, więc jak miał Ci powiedzieć? Możesz być też uczulona na jego spermę.

Gość Migea
Antykoncepcja hormonalna sprzyja powstawaniu infekcji, i to wcale nie facet musi byc winny a własnie tabletki. Powinnas pójść do ginekologa, by sprawdził jaki to rodzaj infekcji i wdrożył odpowiednie leki. Po leczeniu zas odbuduj sobie florę bakteryjną np Lactovaginalem, możesz tez stosowac go zapobiegawczko kilka razy w miesiacu, by infekcja nie nawracała.