Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nutka 92

ciąża przy PCOS?

Polecane posty

Gość nutka 92

Witam was. Zdiagnozowano u mnie ta chorobę rok temu. A od 1.5 roku nie zachodzę w ciąże nie zabezpiecza się wcale. Od stycznia miałam tylko dwa razy okres to znaczy wywołany duphastonem. No i właśnie tu mam problem ostatni okres 15 czerwca był. I tak od 17 lipca tak mnie piersi bola a szczególnie sutki nie wyrabiam już co to może znaczyć? Testu nie robiłam.. A do ginekologa mam na 5 sierpnia. Sama już nie wiem nie chce robić sobie nadzieje..

Gość gość
To zrób test. Przy zaburzeniach hormonalnych trudno jest mówić o jakichkolwiek objawach ciąży, bo wszystko może objawem właśnie owych zaburzeń. Zajście w ciążę przy PCOS jest jak najbardziej możliwe, ale przy porządnym leczeniu. Przy takich rzadkich miesiaczkach Twoje jajniko nie są raczej w dobrym stanie. Albo powinnaś mieć stymulowane cykle albo powinnaś przez 3-6 miesięcy stosować tabletki antykoncepcyjne, żeby ustabilizować trochę hormony i oczyścić jajniki.

Gość gość
Kochana zrób test! nawet się nie zastanawiaj:)ja przy PCOS zaszłam w ciąże, niestety ją straciłam...ale udało się:) teraz czekam na kolejny cud....

Gość nutka 92
Będę musiała zrobić bo ta niepewność dobija.. A co do leczenia właśnie mam zacząć leczyć się od sierpnia czekam na wizytę do endokrynologa..

Gość luissaD
Oczywiście że ciąża przy POCS jest możliwa. I warto w czasie starań, oprócz leków przepisanych przez lekarza, pić Inofem- to suplement diety który pomaga regulowac poziom hormonów w organizmie. Poza tym zawiera kwas foliowy i inozyton, które są wskazane przy staraniach o dziecko. Ja nie lubie żadnych rozpuszczalnych leków ze względu na nieciekawy smak ale Inofem jest cytrynowy więc pewnie bez problemów wypiję :) Kupie duże opakowanie i mam nadzieję że kuracja przyniesie efekty :)

Gość Małgochata
Oczywiście że ciąża przy POCS jest możliwa. I warto w czasie starań, oprócz leków przepisanych przez lekarza, pić Inofem http://www.inofem.pl/ - to suplement diety który pomaga regulowac poziom hormonów w organizmie. Poza tym zawiera kwas foliowy i inozyton, które są wskazane przy staraniach o dziecko. Ja nie lubie żadnych rozpuszczalnych leków ze względu na nieciekawy smak ale Inofem jest cytrynowy więc pewnie bez problemów wypiję :) Kupie duże opakowanie i mam nadzieję że kuracja przyniesie efekty :)

Jak miałam problem z zajściem w ciążę to piłam Miositogyn, jedną saszetkę rozpuszczałam sobie w niewielkiej ilości wody tak jak na ulotce i piłam od razu po rozpuszczeniu.

Gość grymałka
i ten miositogyn pomógł ci zajść w ciążę? tak zrozumiałam twoją wypowiedź? w jaki sposób udało ci się tego dokonać?