Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goscmama

Ile noworodek moze zjesc mm?

Polecane posty

Gość goscmama

Ile wasze noworodki zjadały mm w pierwszym m.ż? Mój ma 16 dni zjadł 90ml i było mu mało musiałam poprawić piersią to nasza 3 próba podania mm i za każdym razem się nie udaje bo mały i tak nie dojedzony. Jak to u was było jak przechodziłyście na mm?

Gość gość
Nie chce mi się wierzyć, że noworodek może być głodny jeszcze po tym jak zje 90ml mm. Płacze bardzo? Mi też wydawało się, że moje dziecko jest ciągle głodne i dorabiałam zawsze mleko. Jednak to nie z głodu płakał. Bolał go po prostu brzuszek.

Gość goscmama
Niestety, ale po zjedzeniu 90ml mm spał godzinę po czym znów się zbudził i musiałam dać pierś bo ssał rączki i wszystko co znalazło się w zasięgu buzi oszukiwanie smoczkiem nic nie dało. Chciałabym przejść na mm, ale boję się że dziecko jedząc sztuczne mleko nie będzie miało umiaru, a umiar trzeba zachować chociażby 3h między karmieniami. u nas jest to nie osiągalne :-/

Gość gość
MM dawaj mniej a częściej. Nie musisz na siłę trzymać się tych 3 h.

Gość gość
mój synek jak miał 2 tygodnie to jadl juz 90 ml mm - i tak co 2 albo 2,5 godziny. Nie jest grubym dzieckiem, z wagą u niego w normie :) teraz ma 12 miesięcy i bardzo lubi jeść, choc wagę ma prawidłową więc widocznie dzieci wiedza ile potrzebuja :)

Gość gość
Mam córki, bliźniaczki, osiemnastolatki. Dziecko, to nie maszyna. Nie odmierzysz mm mleka do karmienia. Jedna moja córka jadła 100-120 mm i spała przez pół nocy w pierwszym miesiącu życia. Druga jadła po 30 mm, co trzy godziny. Więc trudno odpowiedzieć ile mm powinien zjeść noworodek, bo każdy ma inaczej. Dodam, że córki dziś są normalnej budowy ciała i ważą mniej więcej jednakowo. Moja rada? Daj dziecku jeść tyle, ile potrzebuje. Nie głodź go. Na głupie diety, przyjdzie czas później.

Gość goscmama
Dzięki kobiety za info na temat mm. Każdy się dziwi, że tyle mu dawałam no, ale co mam robić jak on naprawdę tyle chciał dodam, że jest sporym dzieckiem urodził się prawie 3,8kg. W szpitalu też dużo jadł (w 3 dobie 75ml tylko, że starczało mu to spokojnie na 3 h) na początku nie mogłam karmić piersią i był na szpitalnym mm. Teraz karmię piersią, ale chcę po miesiącu przejść już całkowicie na mm. Boję się tylko, że będzie ciągle chciał jeść, a wszędzie piszą że mm dziecko łatwo przekarmić.