Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Długi termin na wycięcie migdałka o robić prosze pomozcie

Polecane posty

Gość gość

moja córka ma 4 lata od ok maja 2015 roku zaczeła oddychać buzią mówić przez nos. byłamna początku u pediatry nic nie pomagało leczenie. błam u 2 laryngologów nic! strata pieniędzy na dużo leków dopiero 4 msc poszłam do trzeciego dobrego laryngologa na początku dała leki ale w tym tym zrobiła badanie kamerką do nosa i co się okazało ??!! córka ma ogromnego migdała zatany cały nos! mówiłam do kazdego że to migdał ale lekarze nie nie możłiwe bo nie choruje !!! córka ciągle śpi i chodzi z otwartą buzią corazgorzej mówi, coraz mniej je bo jest jej zle jeść jak usypia jest tragedia chrapie kaszle boże mamwrazenie że sie dusi ! termin mamy na 2 pazdziernika ale moim zdaniem to zdecydowanie za długo. byłam wczoraj u kolejnego laryngologa żeby załatwić zeby był zbieg wcześniej nic ale jak stwerdził nic nie jest stanie zrobić ze to nie od niego zależy i kazał czekac w kolejce. i dzwonic do szpitala czy cos sie nie zmieniło jestem załamana

Gość gość
A gdzie masz ten termin w jakiej miejscowości ? Powiem szczerze ze to i tak szybko ja czekałam rok. Napisz gdzie? Jak w Wielkopolsce to mogę coś pomóc

Gość gość
To ja z 5.59 mojemu dziecku udało się zmniejszyć migdał lekami ale nie miał tak dużego jak twoja i rezygnujemy z zabiegu mam termin na sierpień 2015więc mogę ci go odstąpić tylko napisz skąd jesteś

Gość gość
To ja z 5.59 mojemu dziecku udało się zmniejszyć migdał lekami ale nie miał tak dużego jak twoja i rezygnujemy z zabiegu mam termin na sierpień 2015więc mogę ci go odstąpić tylko napisz skąd jesteś

Gość gość
Czy twoja córka brala syrop thonsilan?

Gość gość
Mój syn też był u 3laryngologow, dopiero 3pani doktor się zabrała konkretnie za leczenie i w ciągu 3miesięcy syn idealnie słyszy i migdał jest malutki. Przyjmował 4leki jednocześnie bardzo pomogły.pójdziesz szybko na operacje a migdał może znowu urosnąć,to nie jest tak hop siup i po problemie.dla dziecka to też trauma.tym bardziej jeśli twoje dziecko nie ma infekcji to prawdopodobnie da się zmniejszyć migdał lekami.mój syn często chorował ale bez gorączki i to był sygnał dla pani doktor ze z tego wyjdziemy bezoperacyjnie

Gość gość
To i tak szybko masz termin! Ja jestem z Gdańska i czekalam rok. Może popytaj w innych szpitalach? Ja tez tak robiłam,bo pierwszy szpital w którym pytalam miał termin po półtora roku.

Gość gość
na nfz u nas 1,5 roku się czeka a prywatnie za dwa tygodnie ok 1800 zł

Gość gość to ja autorkaaaaa
jestem z lubelskiego. Dzisiaj dzwoniłam prawie z płączem do naszej nowej pani doktor i powiedziała że postara się załatwić coś wcześniej ale dopiero we wtorem mam do niej dzwonic bo wtedy będzie na oddziale. Córka strasznie sie męczy mam do siebie pretensje pownnam dużo wcześniej pójść do lekarza i chodzić od lekarza do lekarza. Na początku maja 2015 r chodizłam do rodzinnej zakupiłam inhalator brała różne leki nic kazała przeczekać bo stwerdziła że to może alergiczne i kazała przeczekać natychmiast posżłam do laryngologa oczywiście leki i to napewno nie migdał bo córka nie choruje następna to samo. Obecnie ta tak samo na początku mówiła ze to nie mogdał ale dała leki na 2 tyg po 3 tyg czyli w tym tyg byłam z córką na badanu noska i wyszło.... sama się zdziwiła że jest taki duży. 1,5 rok temu poszłam do rodzinnej bo zaniepokoiło mnie chrapanie i chciałam skierowanie do laryngologa ale nie ona mądzejsza uspokajamła mnie że nie sa duże sa powiększone ale nie na tyle żeby operować i skoro chrapie to pewnie jej taka natura więć zaufałam

a nfz u nas 1,5 roku się czeka a prywatnie za dwa tygodnie ok 1800 zł powiedz w jakiej miejscowości ?

czekacie tyle czasu na zabiegi. Nie mają wasze dzieci takich obiawów jak moja córka ? chrapie oddycha przez buzię mówi przez nos śpi z otwartą buzia co prawda nie zawsze ale większą częsć czasu tak

Gość gość
Kiedyś dawało się panodynę taką szczepionkę pod łopatkę i migdały się kurczyły nie trzeba było wycinać ale już nie ma tej szczepionki.Migdałów nie usuwa się letnią porą z tego co pamiętam.

dzwoniłam w lublinie do prywatnego szpitala zabieg usunięcia 1750 plus dodatkowe koszty jak jest uszkodzony słuch

Gość gość
Mój synek 3 latka miał dodatkowo bezdechy przez migdał. Termin w szpitalu klinicznym dostaliśmy. .... za rok. Do tego czasu albo by się udusił albo niedotlenił. Poszliśmy prywatnie (Poznań) termin za ok 10 dni. Expressowe badania krwi, zabieg 15 -20 minut, po tym ok 6 godzin w klinice i dziecko jak nowo narodzone. Po zabiegu bardzo duża poprawa ale mały ma wciąż duże boczne migdały, które na razie leczymy. Na chwilę obecną dostaje tylko Lymphomyozot (?!) i śpi bardzo ładnie - jak nie jest podziębiony. Autorko, nie czekaj tylko jeśli cię stać, załatw to prywatnie. Szybko, mniej stresu dla dziecka i ciebie związanego z pobytem w szpitalu (na NFZ 3 dni leży). Wycięcie 3 migdał to nie jest operacja nie wiadomo jaka To zabieg, tyle że w narkozie.

Gość gość
Ciesz sie ze tak szybko. Córka chorowala ok roku, prócz tego spanie z otwarta buzia, lekkie bezdechy - typowy 3 migdał. Przez niego miała tez non stop problemy z moczem, tzn złe wyniki były. Na poczatku tego roku dostalismy skier na usuniecie migdała - termin maj/czerwiec 2017roku!!! Mieszkamy w Poznaniu. Terminy tez takie długie, ponieważ ludzie "pchaja" sie zewsząd, nawet z bardzo daleka, bo są tutaj dobrzy specjalisci ich zdaniem, zamiast u siebie w rejonie załatwiać. Koniec koncow usunęliśmy prywatnie koszt 1200 zl + 2 wizyty. Nie chcialam czekac, bo raz że te choroby i bezdechy a dwa i to bylo dla mnie wazniejsze - ze mogło to sie skonczyc chorobą nerek (silny białkomocz, przez migdał).

Gość gość
Jeszcze ja z 9.41 Zabieg był robiony w gabinecie lakarskim w tzn głupim jasiu. Oprócz lekarza była tez pielegniarka. Cały zabieg moooze z 15-20 min. Dłuzej czekalismy az znieczulenie zadziala - córa była jak pijana i troche czekalismy juz po (nie krwawiła wcale ale spanikowana byla, taka splątana). Z tego co mówi to własciwie nic z tego nie pamieta. Po ok 1,5h od wejscia do gabinetu juz moglam ja zabrac do domu. Lekarz cały czas pod tel w razie czego ale baaardzo dobrze too przeszła. Na drugi dzien juz jadła lekkie i łagodne potrawy tyle ze miekkie, chlodne. No i looody :)

Gość gość
Gość 9:41 a u kogo robiłaś w Poznaniu???

Gość gość
Żaden laryngolog nie dał leków obkurczających migdały? My zabieg mieliśmy w chorzowskim centrum pediatrii, trzeba czekać jakieś 4 mies. Sprawdź na stronce kolejkinfz, podzwoń wszędzie i pytaj o inne terminy. Mój syn miał 2 lata kiedy wycięli trzeci migdał, podcięli kolejne dwa i zrobili drenaż uszu.

Gość gość
Autorko, jesli jesteś gotowa jechać w Polskę, to proponuję Lublin I szpital wojskowy. Tam biorą każdego, kto ma skierowanie, a czas oczekiwania to około miesiąc. Spróbuj.

Gość gość
9.52 u dr Lemańskiego ale w gabinecie w Swarzedzu. Ma swoje str, poszujaj w googlach. On tez przyjmuje na nfz na wildzie.

Gość gość
W W-wie termin min 1,5 roku na NFZ....prywatnie też najdrożej 3000 tys sam migdal jak dreny 4000 t:-(... Ja załatwialam z kopertą a i tak czekałam 3 miesiące.... Autotko wcale nie masz tak źle, ale laryngolog powinien przepisać jakieś leki odkurczajqce migdal....

Autorko, jesli jesteś gotowa jechać w Polskę, to proponuję Lublin I szpital wojskowy. Tam biorą każdego, kto ma skierowanie, a czas oczekiwania to około miesiąc. Spróbuj. Tak jestem z okolic lublina. I na pazdziernik mamy w szpitalu na przeciwko majdanka prywatnie w żadku na 8 sierpnia ale tyle pieniędzy.... ale zdrowie dziecka ważniejsze

W W-wie termin min 1,5 roku na NFZ....prywatnie też najdrożej 3000 tys sam migdal jak dreny 4000 tsmutas.gif ... Ja załatwialam z kopertą a i tak czekałam 3 miesiące.... Autotko wcale nie masz tak źle, ale laryngolog powinien przepisać jakieś leki odkurczajqce migdal.... Dzisiaj naszej doktor powiedziałam że jestem w stanie zrobić ten zabieg prywatnie mysle że zorzumiała mnie o co mi chodzi..... ile powinnam jej dać ?? co prawda dopiero we wtorek będe wiedziała bliższy termin o ile oc załatwi . żaden lekarz nie dał nam leków obkurczających. do laryngologów ie chodziłam na nfz tylko prywatnie i tak nas olali. BYłam co prawda też przed wczoraj z córką u kolejnego laryngologa wizyta 120 chciałam żeby załatwił wcześniej to zacza mówić ze to nie od niego zależy. Ale poprzednia pacjętka ZAŁATWIA na 27 sierpnia czyli chodziło mu o kasę ? a wtedy nic nie miałam

Gość gość
Kochana,jesli masz pieniadze- nie czekaj. My mielismy czrkac na nfz rok. A dziecko bylo w tragicNym stanie. Zrobilismy w Slupsku klinika SALUS. koszt 1300 zl. I wiesz co ? Mam nowe dziecko. Jestesmy juz od kwietnia po zabiegu,a na grudzien mielismy miec w szpitalu w Kolobrzegu. Fakt,musielimy dojechac do Slupska,ale absolutnie nie zaluje. Czekalismy tydzien na zabieg. Szybko, super lekarz i co najwazniejsze dziecko swietnie znioslo zabieg. Zamiast ladowac kupe kasy na leki i wizyty bedziezz miala na zabieg. Ooza tym oo co chemie ladowac w dziecko jak i tak nie pomoze?

Gość gość
A my w Poznaniu czekalismy 4 tygodnie, na nfz. Nie pchalismy się do szpitala tylko znalazlam klinike z kontraktem na nfz na laryngologie. Wyciecie w krótkim znieczuleniu ogolnym i po poltorej godzinie do domu. Po zabiegu nie wolno jeść lodów przez tydzien ( opinia ordynatora laryngologii ). A u Lemanskiego bylam raz i nigdy więcej. Patrzy tylko na kasę.

Gość gość
To dzwoń po oddziałach w różnych miastach czy miejsce się nie zwolniło. Czasami dzieci chorują i nie można im zrobić zabiegu, wtedy miejsce jest wolne i ktoś tam musi wejść. Ja miałam mieć zabieg usunięcia obydwu migdałków i miałam czekać równy rok, ale właśnie kazała mi ordynator dzwonić po lekarzach.

Gość paolinkaaa
Autorko moze mi.uda sie dac ci nadzieję. M9j brat mial powielszony migdal i wycinany jiz drugi raz poniewaz migdal tel lubi odrastac. Obecnie ma nawet wstawione dreny w uszy ktore do.roku mają same wypaść. U mas wygladalo to.tak: koniec kwietnoa wizyta i badania, maj konsultacja i w czerwcu jiz zabieg. Konsultacje odbywają sie w klinice LARSEN w Bialymstoku(ok 200km od Lublina) wizyty są peywatne i koszt 100 zl (wystarcza 2 wizyty) sam.zabieg juz jest na NFZ. Polecam dr SZafałowicza wspanialy specjalista. Dzwon i umawiaj sie na wizytę, napewno pomogą. Brat ma 5 lat i tez przed zabiegiem bylo chrapanie bezdechy rozmawianie przez noc kaszlanie. Po.zabiegu jak reką odjął. Pozdrawiam, mam nadzieję ze pomoglam

Gość paolinkaaa
Chcualabym jeszcze dopisac jak wyglada caly zabieg. Zgaszacie sie do kliniki na 7 rana dzieci dostaja glupoego jasia pozniej zabieraja na sale operacyjna zabieg trwa 20-30 min w narkozie krotkiej. Pozniej zostajecie do ok 18 w klinice dostajecie wypis i dzieko jak nowonarodzone. Okres rekonwalescencji to 3 tygodni, czyli : zero lodow. Przez ok tydzien dziecko nie moze wariowac tj biegac skakac. Trzeba pilnowac aby nie nalecialo wody do uczu ani zeby nie przewialo. W pierwszy dzien najlepiej aby nie jadlo nic.goracego smazonego ani mocno przyprawionego. Przy takim.zabiegu lekarze tez czesto.boczne.migdalki przycinają(ich się nie powinno usuwac). Zdarza się tak ze organiz reaguje tak: aha mam tu puste miejsce wiec te boczne migdaly narastają na siebie aby tą dziurę zakryc. Wtedy potrzebny jest kolejny zabieg. Ale!! To.zdarza się w ok 40% przypadkow. Akurat moj brat znalaz się w tym.kręgu.

Gość gość
Nie wiem, czy sprawa jest już załatwiona, ale tak na przyszłość, najlepiej skorzystać z wizyty u specjalisty w poradni, która specjalizuje się w leczeniu problemów laryngologicznych. W Warszawie na Ursynowie jest właśnie taka placówka - Mille Medica. Pomoc dostaniesz tam od ręki.

Gość gość
Mój syn miał zabieg 2 razy. Za pierwszym razem usunięto trzeci migdał i założono dreny w uszach, a po roku dreny wyciągnięto i wycięto boczne migdały (były wcześniej przycięte ale odrosły jeszcze wieksze). Za każdym razem prywatnie bo terminy na NFZ z kosmosu. każdy zabieg to wydatek rzędu 4000zł.