Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytania dotyczące tabletek anty

Polecane posty

Gość gość

Witam kobietki. Czekam na pierwszy dzień miesiączki by zacząć brać tabletki anty. W związku z tym mam kilka pytan. Co mam zrobić gdy krwawienie podczas przerwy się nie pojawi ? Albo gdy zaczne plamic w trakcie brania tabletek? Tyle się już o tym naczytałam że już sama się zagubilam. A może macie jakieś swoje doświadczenie w związku z brakiem tabletek i chcecie się nim podzielić?

Gość gość
I jeszcze jedno pytanie. Często mam bolesne miesiaczki. Powiedzieć mi jakiego środka przeciwbólowego mogę urzyc pierwszego dnia miesiaczki by nie zaklucic działania tabletek?

Gość gość
Tabletki przeciwbólowe nie zaburzają działania tabletek antykoncepcyjnych. Jeśli pojawi się plamienie w trakcie pierwszych trzech opakowań to żyjesz dalej i chronisz bieliznę przed zabrudzeniem. Jeśli w przerwie nie pojawi sie krwawienie to rozpoczynasz normalnie kolejne opakowanie. Jesli nie pojawi sie dwa razy z rzedu to robisz test ciazowy i idziesz do ginekologa. A przede wszystkim powinnas 10 razy przeczytac ulotke, bo wiekszosc tych informacji jest w niej zawarta. Przepraszam za bledy, ale telefon mi sie zawiesil i nie widze co pisze.