Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Plamienia w szóstym tygodniu

Polecane posty

Gość gość

Witajcie :) W pierwszy dzień szóstego tygodnia dostałam brązowego plamienia - poszłam do ginekolog, zrobiła USG, okazało się, że ciąża rozwija się prawidłowo, przepisała mi 2 x dziennie duphaston, 3 x dziennie luteinę. Biorę tabletki trzeci dzień - plamienia jako takiego już nie ma, ale przy oddawaniu moczu wylatuje ze mnie serowata wydzielina zabarwiona na brązowo (pewnie to resztki luteiny). Po ilu dniach to zabarwienie może zniknąc? Wiem, że progesteron to nie antybiotyk i organizm musi się przestawić. Wyniki Beta HCG mam dobre - wynik z ostatniego poniedziałku 2900 x hakiem, środa ponad 6100 (czyli ponad 100% przyrost), dzisiaj znów idę i mam nadzieję, że znów skoczy....

Gość gość
To jeszcze resztki z krwawienia.

Gość gość
w sensie, że jeszcze coś tam w środku zostało i teraz się wypływa wraz z pozostałosciami luteiny?

Gość gość
mi jak luteina wychodzi to jest to tabletka zabarwiona na lekko zółtawy kolor czyli kolor wydzieliny. Tobie wychodzi brązowy kolor wiec pewnie gdyby nie tabletka miałabys plamienia albo jakies brudzenia. To sie zdarza we wczesnej ciązy, a jesli lekarz powiedział ze jest ok to ok. Oszczedzaj sie i odpoczywaj a jak bedzie cały czas brązowa zgłos sie do lekarza