Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak pomoc nastolatce zadbac o cere?

Polecane posty

Gość gość

Witam,mam dorastająca córkę ,która niedawno zaczeła miesiaczkowac. Pojawiły się na twarzy liczne wypryski, widzę że sprawiają jej dyskomfort. Ja nie miałam z tym problemu,owszem coś tam wyskakiwalo ,ale ona ma wyraźnie tłustą buzie i pełno pryszczy . wiem ,że teraz szaleja hormony i w końcu to się unormuje,ale chciałabym jej jakoś pomóc. Jeśli mozecie to poleccie jakieś kosmetyki , czego powinna unikać ,z góry dziękuje za rady .

Gość gość
powinna jak najszybciej rozpocząć leczenie u dermatologa. nieleczony trądzik może zdeformować i oszpecić jej twarz na zawsze ;)

Gość gość
Polecam: -mydło Alepp 40% oleju laurowego do codziennego mycia twarzy -olejek z drzewa herbacianego (tylko z Melaleuca Poland) do nakładania punktowego albo zmieszać całą buteleczke np. z wodą różaną i takim tonikiem przemywać co wieczór twarz - miód manuka (ale jest bardzo drogi) chyba 3 łyżeczki dziennie Sprawdzone na sobie a stan był tragiczny. Teraz mam czysta cerę ale nadal od czasu do czasu kupuje kostkę mydła Alepp a olejek jest zawsze w szafce. Jak juz opanujecie wypryski to warto włączyć 1-2 razy w tyg. delikatny peeling.

Gość gość
tej wody różanej albo z ogórka (np. helfy.pl) na tonik do przemywania to cała buteleczka ok 200ml + 7 ml olejku

Gość gość
Z doświadczenia wiem, że chemiczne leki tylko pogarszają sytuację. Najlepszym sposobem jest używanie naturalnych kosmetyków. Sama miałam długi czas problem z trądzikiem i to zniknęło dopiero, jak zdecydowałam się przerzucić na naturę. Olejek arganowy zdziałał cuda. :) Kupiłam go dość tanio w http://sklep.profarm.com.pl/ i teraz mam gładką twarz. :)

Gość MagdaM87
Na pewno musi dużo pić wody, nawilżać się :) można to nawet robić wodą z kranu, ale warto ją wcześniej jonizować, są specjalne jonizatory: http://sklepateraz.pl/jonizator.jonizatory_wody Domowy jonizator wody przeznaczony jest do produkcji zjonizowanej wody alkalicznej i kwasowej. Urządzeniem operuje się za pomocą konsoli. Pojemność urządzenia – 3l. Pijąc wodę alkaliczną organizm otrzymuje dodatkową dawkę tlenu. A gdzie tlen, tam i życie, energia. Proces przemiany materii w dużym stopniu zależy od rodzaju środowiska, w którym odbywa się ten proces :)