Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy uważacie, ze dzieciom potrzebne jest rodzenstwo?

Polecane posty

Gość gość

Jak wyzej. Ja uwazam, ze nie. A wy?

Gość gość
Uważam, że każdy rodzic powinien sam zdecydować :)

Gość gość
tak

Gość gość
Nie. Jeżeli dwoje ludzi chce mieć 2 i więcej to niech mają, ale robienie rodzeństwa dla"dobra" tego drugiego uważam za durnotę bo potem to sięmoże obrócić przeciwko nim, gdy rodzeństwo będzie rozmawiało ze sobą w porywach 2 razy w roku apotem jeszcze pokłócą się o spadek tychże rodziców...

Gość gość
Jak wyżej to się obraca na przeciw w dorosłym zyciu masakra

Gość gość
moje dziecko nie potrzebuje rodzeństwa. Bawi sie z dziećmi moich przyjaciół oraz ma koleżanki w przedszkolu. Mozemy mu zapewnić wiecej dzieci. W przyszłości założy wlasna rodzine, bedzie miala przyjaciół i wiec na starość sama nie zostanie.

Gość gość
Ja mam ,, miałam,, troje rodzeństwa ( brat nie żyje juz) . Reszta starsza o ok 10 lat ode mnie. Egoisci zostawili mnie ( wtedy ok 10 lat) z rodzicami którzy mieli mega problemy i odcieli się. Teraz mam 2 je dzieci bo chciałam i zrobię wszystko by było między nimi ok ( spadki itp. ) . Czas pokaże .... :-(. Natomiast mam sasiadow co mają 4ke dxieci i 7mioro wnuczat. Widuje się co weekend. Miły widok. Pozazdrościć.

Gość gość
Jakimi wy jesteście egoistami.

Gość gość
Tak, koniecznie

Gość gość
tak! mam 3 siostry i codziennie dzwonimy do siebie,mam synka i córe i sym strasznie sie cieszy ze nie jest juz sam.

Gość gość
Ja plakalam gdy urodziła się moja siositra... wiec nie. dla mnie to nie bylo fajne, nic dobrefo nie wnioslo.

Gość gość
Uważam, ze lepiej jak dziecko ma rodzeństwo, ale tez rodzice nie mogą go "robic" tylko ze względu na dziecko. Ja mam troche wyrzuty sumienia, ze mam jedynaka ale nie jestem w stanie "zrobić sobie" drugiego tylko po to by miał rodzeństwo bo robiłabym to wbrew sobie.

Gość Mama dwoch chlopcow
Ja mam 4 rodzenstwa sama mam 2 dzieci chce miec co najmniej 3 moje rodzenstwa ma po 2 I 3 dzieci a jedna siostra 6 dzieci z reguly u nas kazdy ma duzä rodzine zalezy jak kto chce uwazam ze dzieci powinno byc dwoje

Gość gość
Masz wyrzuty sumienia? Bo pewnie KTOS powiedzial Ci, ze musisz miec kolejne dziecko. Biedaczka.

Gość gość
Ja najlepiej się czułam bez towarzystwa brata, wtedy mogłam być sobą oraz mówić i robić co chcę, bo jak tylko się pojawiał to nade mną dominował, wyśmiewał mnie i dopiero po wielu latach się zorientowałam, że jego towarzystwo mnie przygaszało. Obecnie mam z nim poprawne stosunki, ale takie raczej unikające. Nie kłócimy się, ale nie sądzę abyśmy byli sobie w jakiś sposób potrzebni, no chyba że on potrzebował rozbudzać swoją pewność siebie na kimś, kto jest najbardziej pod ręką.

Gość gość
Gościu 12:27 no wiele osob pyta "kiedy drugie" i "czemu wcale"... Ale to bardziej chodzi o to, ze oboje z mężem mamy dzieci i jednak uważamy, że lepiej się chowa w towarzystwie niz jedynaka... No ale mamy jedynaka, chodzi do przedszkola i jest bardzo towarzyski, troszkę czasem mam wyrzuty sumienia, ze nie ma rodzeństwa ale to jeszcze nie powód żeby wbrew sobie zachodzić w druga ciążę ;)