Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Megulkaaa

Boję się, że to ciąża pozamaciczna...

Polecane posty

Gość Megulkaaa

Staramy się z partnerem o dziecko. Jestem w 26 dniu cyklu. Od 17 dc mam silne bóle brzucha. Trwają do dziś, ale są nieco słabsze. Wczoraj zaniepokojona poszłam do ginekologa. Na USG zobaczył tylko płyn w zatoce Douglasa. Poza tym wszystko ok. Dziś na teście ciążowym wyszła mi druga kreska. Blada, ale jest. Zaczęłam szperać w sieci i wyczytałam, że płyn w zatoce i bóle mogą oznaczać ciążę pozamaciczną. Nie mam żadnych plamień ani krwawień. Bardzo się boję :( Ktoś miał podobną sytuację?

Gość gość
Daj spokój dziewczyno. Nie szukaj sobie problemów na siłę. Za ok. 3-4 tygodnie idź do ginekologa na usg. Wtedy będzie można już coś zobaczyć.

Gość Megulkaaa
3-4 tyg to wieczność!

Gość gość
Mialam cykle 28dniowe. W 26dc zrobilam test (owulacja byla 3 dni wczesniej niz zwykle). Wyszedl pozytywny i to wieczorem. Na drugindzien plamienie. Pojechalam na IP. Lejarz oczywiscie nic nie widzial ani badajac recznie,ani na usg. Byl tylko plyn w zatoce douglasa. Tez balam sie,ze to pozamaciczna. Zrobilam bete i powtorzylam po 48h. Przyrost 140%. Pecherzyk w macicy pojawil sie dopiero po ok tygodniu jesli dobrze pamietam. Nie stresuj sie. Bedzie ok. Mozesz zrobic bete z krwi i powtorzyc. Przy pozamacicznej zaykle jest slaby przyrost. Albo mozesz po prostu poczekac tydzien i isc jeszce raz na usg. 3-4tyg to za dlugo. Ja jestem zdania,ze trzeba szybko sprawdzic czy ciaza jest w macicy,bo mozeskonczyc zie tragedia jesli jest pozamaciczna

Gość Megulkaaa
zrobie bete jutro, a potem w poniedzialek. tak bedzie ok?

Gość gość
zesraj się i będzie git:D

Gość Megulkaaaa
hcg z dziś 96,9. powtorze w poniedzialek

Gość gość
Dziewczyno jestes dopiero w terminie miesiaczki. Nie swiruj. Płyn oznacza tyle ze owulacja sie odbyła a nie ciążę pozamaciczna! Na usg zobaczysz coś około 5 tc a zarodek jeszcze później.

Gość Megulkaaa
Rozumiem ze beta hcg 97 o niczym nie swiadczy?

Gość gość
Świadczy o wczesnej ciąży.

Gość Megulkaaa
Powtorze badanie w poniedzialek. W nocy mocno bolal mnie brzuch.

Gość gość
Ale beta nie wykluczy ani nie potwierdzi ciazy pozamacicznej. Jestes w ciazy, ale gdzies za dwa tyg moze bedzie wiadomo gdzie zagniezdzil sie zarodek.

Gość gość
Ja byłam w 6 tc i był sam pęcherzyk a owulacja była na pewno 14 dc bo miałam monitoring więc jakbym poszła tak jak ty nie było by nic więc po cholerę tak wcześnie chodzić!!A poza tym zazwyczaj ciąże okazują się młodsze niż się wydaje

Gość Megulkaaa
Bo jezeli ciaze pozamaciczna uda sie wykryc wczesniej to mozna uratowac zdrowie. Mysle ze silne bole brzucha jakie mam maja prawo mnie niepokoic.