Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysia557

ciąża zagrożona :(

Polecane posty

Gość marysia557

moja ciąża jest zagrożona, jestem w 9tc, tak sie boje że je strace :(((((

Gość gość
Nie stracisz! Ja też tak miałam i donosiłam! A teraz mam pięknego trzyletniego synka!

Gość marysia557
a jaki miałaś powód , czemu ci powiedzieli że zagrożona? i w którym tyg się dowiedziałaś? bo ja byłam chora przez tydzień i to źle wpłynęło na dziecko (niby zwykłe przeziebienie a jednak) a poza tym mam chorą tarczyce od lat

Gość gość
Ile masz lat Marysia?

Gość gość
Ja dopiero od ok.22 tc.byłam zagrożona i musiałam leżeć. Też po chorobie. Alw dobrze się skończyło i u Ciebie też tak będzie!!!

Gość marysia557
gdyby to już była końcówka to może udało by sie donosić, ale to dopiero 9 tc.. jestem załamana,prawie 2lata sie z mężem staraliśmy a teraz gdy w końcu sie udało to nas spotyka.. :(

Gość marysia557
23

Gość gość
No ja nie chcę nic mówić, ale miałam zagrożoną od 12 tygodnia i poroniłam w 14. Ale mam nadzieję, ze u Ciebie będzie inaczej i trzymam kciuki! U mnie przyczynami była grypa i stres.

Gość gość
Spokojnie , nawet tak wcześnie zagrożone udaje się donosić! Musisz leżeć? Co z seksem? U mnie był zabroniony!

Gość marysia557
mam odpoczywać, nie przemęczać się, nie stresować (niby jak?? :/), w miare możliwości lezec. seksu też nie uprawiać ale szczerze nawet nie mam ochoty o tym myśleć teraz ,praktycznie cały czas myślę o dziecku i o tym czy ono jeszcze żyje

Gość gość
To w takiej sytuacji najlepiej na bieząco monitorować ciążę. Moja siostra kupiła sobie takie urządzonko, nosi je cały dzień przy brzuchu i ten aparacik monitoruje stan zdrowia jej i dziecka. Gdy coś niepokojącego się dzieje alarmuje o tym ją i lekarza (lekarz chyba dostaje maila, dokładnie nie pamiętam). Na szczęście na razie wszystko jest z dzieckiem ok i aparat nie wskazywał na żadne nieprawidłowości.

Gość gość
To nic nie znaczy, w Polsce 95%ciąż jest "zagrożonych"