Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosteeeeek

Jak zakomunikować, że odchodzę z pracy?

Polecane posty

Gość gosteeeeek

Dostałem pracę na umowę o pracę na okres próbny 2 msc. 4 sierpnia minie pierwszy miesiąc, a ja juz wiem, ze nie chce tu pracować. Jednak chce wytrwać do końca umowy. Nie obowiązuje mnie czas wypowiedzenia wtedy? Jesli odchodzę z dniem konca umowy? I czy wypadałoby to zakomunikować troche wczesniej, ze nie chce jej przedłużać? A jesli tak to ile wczesniej skoro okres wypowiedzenia wynosi 1 tydzień?

Gość gość
Chciałbym byc w porzadku wobec szefa, chłop wyrozumiały i ogolnie naprawde spoko, nie chce po prostu zostawić go samego z robota, czy słusznie?

Gość gość
Nie komplikuj sobie zycia,powiedz wprost ze to jednak nie jest to co chcialbys w zyciu robic itp.

Gość gość
Ale powiedzieć to w dniu, kiedy umowa sie konczy?

Gość gość
Nie musisz pisac wypowiedzenia, bo masz w umowie termin jej zakonczenia. Jezeli szef jest w porxadku, to uprzedz go u tym, ze odejdziesz z koncem umowy, ale nie za wczesnie, bo ludzie sa rozni i moze ci robic numery. Powiedz tydzien wczesniej, i to bedzie ok.

Gość gość
Tego sie boje, bo nie znam go od tej strony. Moze sie wkurzy, ze juz nie chce dla niego pracować

Gość gość
Ja tez bym powiedziala w ostatnim tygodniu.

Gość gość
Ja pracowałam kiedyś na umowę zlecenie, podpisałam je w trakcie pracy dwie. Trzeciej nie chciałam już podpisywać, bo też nie lubiłam tej pracy. Trzy tygodnie przed końcem umowy powiedzialam szefowi, ze odchodzę i że nie będę przedłużać już więcej umowy. Pracy nie lubiłam (jako czynności) ale szef był ok, dlatego powiedziałam mu to wcześniej, żeby kogoś sobie znalazł innego :)

Gość gość
Po co chcesz mówić wcześniej? Jeszcze będzie Ci utrudniał

Gość gość
Ja bym nie mówiła wcześniej. Może 1-2 dni ale nie miesiąc. Nie musisz czuć się z tym źle: firma doskonale wie co ryzykuje dając Ci taką umowę a nie inną i na pewno sobie przekalkulowali, że jeśli odejdziesz nagle po 2 miesiącach to opłaca im się.

Gość gość
Powiedz wcześniej, jak szef jest ok, to nie ma go co zostawiać na lodzie.