Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatuszekbialutki

ŻYLAKI kończyn dolnych a renta !

Polecane posty

Gość kwiatuszekbialutki

Witam serdecznie. jestem bardzo młoda osobą i od 4 lat zmagam się z żylakami kończyn dolnych ( mam 20 lat ) :-( w 2014 r. zrobione miałam badanie Dopplerowskie a wynik napisze : " Obustronnie w żyłach powierzchniowych odpiszczelowych zarejestrowano w trakcie próby Valsavy wydłużoną fazę wsteczną przepływu ( refluks żylny o czasie trwania powyżej 1 sek. po stronie lewej, istotnie wydłużony i do 1 sek. po stronie prawej). Cechy niewydolności aparatu zastawkowego żył. L>P " jest mi strasznie ciężko z tym że to mam, z pracą również jest nie ciekawie, ponieważ gdzie nie pójdę to albo praca stojąca albo siedząca ( żyły strasznie bolą po ok godzinnym staniu lub siedzeniu :-( ) w swoim zawodzie do pracy iść nie mogę ponieważ to praca tylko i wyłącznie stojąca . Przez to zmarnowałam lata nauki :-( myślałam nawet nad tym żeby starać się o rentę ale nie wiem czy w moim przypadku jest to możliwe ? czy ktoś z was był w podobnej sytuacji ?

Gość gość
dzisiaj renty tak hop siup nie przyznają, facet bez nóg i rąk nawet nie dostał a co dopiero ty

Gość kwiatuszekbialutki
Wiem, tylko pytałam czy jest taka szansa żebym mogła się postarać ale nie wiem czy ta choroba kwalifikuje się do renty

Gość gość
przejedź sie do Zusu albo gdzie tam i sprawdź, w pysk ci nikt nie da :)

Gość gość
Dawno temu przyznawano sprzedawcom renty z tytulu zylakow i uznawano je za chorobe zawodowa,ale dzisiaj to norma i nie ma sie co ludzic.

Gość gość
przepraszam, ale jaka jeszcze jest praca oprócz stojącej lub siedzącej? W każdej się stoi, chodzi lub siedzi :o

masz 20 lat ,zero lat pracy , jedynym twoim schorzeniem są żylaki i naprawdę myslisz ,ze mogłabyś dostać rentę ?:D

Gość gość
Nie ma opcji.Koleżanka 35 letnia.w wieku bodajże 21 lat już miała usowane zylaki. Teraz oczywiście ma nowe.Podobnie jak jej mama i dwie siostry.Wszyscy pracują i nie mam mowy o rencie. Ale fakt,nawet ludziom bez nogi nie jest tak łatwo dostać rentę. A w ogóle to według mnie renta powinna być dozywotnia ale dla ludzi naprawdę chorych:bez kończyn,stwardnienie rozsiane,mukowiscydoza....słowem naprawdę jej ktoś jest chory . W moim pokoleniu mam właśnie koleżanki z zylakami, z zaawansowaną cukrzycą,astma, po wypadku samochodowym z szyna w nodze(nie wiem jak to się fachowo nazywa).Wszystkie osoby pracują.Nie maja rent.

Gość gość
a w domu co cały dzień leżysz odłogiem?

Gość gość
Idz wytnij te zylaki do uja paana

Gość gość
Żylaki to nie jest śmiertelna choroba! Przecież wiele osób normalnie z tym żyje i pracuje, nie przesadzajmy. Zapisz się do chirurga naczyniowego (np. http://chirurgnaczyniowygdansk.com.pl/) i zrób zabieg. Będziesz jak nowo narodzona!