Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wahania tętna płodu na ktg. czy to normalne?

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj i dzis mialam swoje pierwsze ktg. To 30. tydzien ciazy. Kompletnie nie wiem, jak powinien wygladac zapis. Wczoraj podczas badania widzialam tylko, ze tetno malej bylo ok 140-150. Jak sie ruszala, to skakalo do 180 a przy mocniejszych podskokach nawet do 200-210. Dzisiaj tetno miala ok 120-140,przy *****ch do 160. Polozna powiedziala, ze ok. Ale czy to normalne? Ze to tetno nawet jak sie dziecko nie rusza, to sie tak zmienia 123, 132,128,139,118 i nawet przez dwie minuty nie pokazuje stalej wartosci???

Gość gość
Tak

Gość gość
A dlaczego tak jest?

Gość gość
Poczytaj w necie a nie czekaj na gotowca

Gość gość
Czytalam, ale nic nie znalazlam poza tym, ze powinno byc ok. 110-160. I tyle. O takich wahaniach nic nie znalazlam

Gość gość
Jakby bylo zle, to by polozna ci powiedziala nie??????

Gość gość
A uważasz, że Twoje serce bije non stop równo?

Gość gość
A nie?

Gość gość
nie

Gość gość
A te skoki do 210 podczas bardzo silnych ruchow???

Gość gość
kobieto wez się zrób sobie ekperyment. Zmierz sobie tętno, za 5 minut znowu, potem znowu, potem zrób 20 podskoków i zmierz, potem znowu i znowu. Zapewne ani razu nie będziesz miała identycznego pomiaru. I jeszcze jedno: zaufaj specjalistom w szpitalu

Gość gość
Ej ok, ale czy te skoki do 210 to nie za duzo?

Gość gość
przy matce kretynce to norma

Gość gość
autorko, nie mam w zwyczaju obrażać ciężarnych, ale po prostu ręce opadają. Jedz na konsultację ginekologiczną conajmniej do USA bo tylko tak specjalisci są godni diagnozować 210 tetna płodu. ŻENADA!!!

Gość gość
Nie rozumiem o co ci chodzi??? Nigdy wczesniej nie mialam ktg, wiec skad mam to wiedziec??? W necie pisza, ze norma to 110-160. A tu przy *****ch 210!!!

Gość gość
"Polozna powiedziala, ze ok." Net czy położna wie lepiej? 🖐️

Gość gość
tetno zdrowego człowieka to 60-100 ale jak poskaczesz czy się poruszasz będziesz miała 120-180. To dzieciak się poruszał i masz 210. Ja pierniczę, mam nadzieje ze te geny się nie dziedziczą

Gość gość
A to jest 150 a nagle 124 a potem znow 143 i tak co sekunde sie zmirnia to normalne?

Gość gość
Nienormalna to Ty jesteś, skoro tłumacza ci jak jest ale do Ciebie to nie dociera.

Gość gość
Jezu czego sie czepiacie? Skad moge wiedziec, to moja pierwsza ciaza, to sie boje. A wy od razu musicie obrazac

Gość gość
Moja mała miała tetnood 120 do 200 lekarz wysyłał mnie do szpitala z tachykardią płodu. Za każdym razem ktg było inne raz dobbre raz złe. Jak np ja sie zdenerwowałam to małej tętno zaraz też skakało. Urodziła się zdrowa bez żadnej wady serca nie przejmuj sie to normalne.

Gość gość
O ja pierdziu.... Hahaha. Wyobrażacie sobie co będzie jak dziecko się urodzi?

Gość gość
będzie latać z każdą największą pierdołą do lekarza, albo i ośmiu. Masakra po prostu. Wiele osób i POŁOŻNA mówi że jest ok a ta i tak swoje. Żenujące

Gość gość
Zenujace to jestescie wy, ze sie z niej nabijacie. Jakos watki typu " cien cienia drugiej kreski, czy jestem w ciazy????" was tak nie rażą. Tam tak nie wysmiewacie autorek, ktore wmawiaja sobie ciaze.

Gość gość
wyśmiewam bo i 140 osób mogłoby jej napisać włacznie z profesorem ginekologii a ona i tak będzie wiedziała lepiej

Gość gość
Ja z tetnem 180 u płodu zostałam przyjeta do szpitala z tachykardią płodu. Wiec tak do konca normalne to nie jest.

Gość gość
Ja wiem coś na ten temat, bo miałam w ciąży b. często ktg i tak samo schizowałam :) Tętno powinno skakać ,nie powinno być stałej wartości. U mnie jak przez 10-15 min. utrzymywało się takie samo tętno to nie wypuścili mnie ze szpitala, bo jednostajny zapis jest niedobry (może swiadczyć np. o złym dopływie tlenu lub owinięciu peopowina). Jezeli jednorazowo skacze do 200 to się nie martw, chyba że np. przez 5 min. ciągiem byłoby powyżej 180 to wtedy ja bym się zastanawiała

Gość gość
Wreszcie jakas konkretna odpowiedz, a nie jakies obrazanie.

Gość gość
Wahania są prawidłowe, ale chyba są jakieś zakresy, już nie pamiętam. Wygoogluj to sobie, jest mnóstwo informacji na ten temat.

Gość gość
Ja też zostałam przyjęta z taką decerebracją do szpitala- okazało się,ze dzieckiem wszystko ok.