Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BOLI MNIE MOCNO ŻOŁĄDEK!!!!! POMOCY CO ROBIĆ

Polecane posty

Gość gość

Od czwartkowego popołudnia boli mnie żołądek! Czuję ucisk co kilka minut. w nocy i rano zupełnie ustaje. Dopiero jak coś zjem to zaczyna ściskać. Teraz jestem po kolacji i znowu!!!!

Gość gość
Pij miete i unikaj ciężkiego jedzenia, co jadłam na kolacje??

Gość gość
nie mam mięty, mam tylko melisę nie mam żadnego sklepu wokół a na kolację niestety zjadłam kiełbaskę z grilla :( myślałam, że te skurcze już przeszły, a po zjedzeniu bardzo mnie ścisnęło

Gość adsadsa
Mam to samo czasem. Ryczę normalnie jak mam te skurcze :( Często kończy się to biegunką i trwa 1 dzień.

Gość gość
rumianek pij, mi pomaga na takie bole, wspolczuje :( a krople zoladkowe masz??

Suchy chleb jedz i nic poza tym a i gorzką herbatę pij. Tylko dieta.

Gość gość
mięta i rumianek do picia (można razem zaparzyć), no-spa i tabletka przeciwbólowa plus ciepłe okłady na brzuch, najlepiej termofor. Mi to zawsze pomaga. I kilka dni diety lekkostrawnej nawet jeśli bóle ustaną.

Gość gość1234tyupi
To chociaż jakies srodkiprzeciwbólowe ,jak nie masz mięty Dobrze ktoś napisał ,mięta +nospa + coś przeciwbólowego, położyć się. ..,ja zawsze zwijalam się w kłębek. ....po godzinie wszystko przechodzi.No i oczywiście unikanie takiego jedzenia ,ja zawsze tak miałam po grillu..po pizzy itp.odkąd unikam takich potraw to ataki bólu minęły, a były aż tak silne ze chodzić nie mogłam i ciągnęło aż po nerki..plecy. ktoś mi polecał rapaholin ale nie sprawdzałam. .

Gość gość
prebiotyk na osłonę żołądka, dieta do jutra, pij wodę letnią przegotowaną

Gość gość
Ból nadal nie ustąpił. Cholera...wczoraj wzięłam nospę. Rano było lepiej. Od 3 godzin znowu mocno mnie boli. Zjadłam na kolację tylko banana. Skurcze nie ustępują. W tej chwili to juz mnie mocno nawala, w dodatku mam takie jakby zimne dreszcze.

Czytalam twoj post ostatnio. Patrze dzisiaja ty piszesz ze nadal cie boli dlugo powiem ci. A masz biegunke? Albo wymioty? Czujesz dreszcze moze masz goraczke? Lub stan podgoraczkowy? A mozesz napisac mniej wiecej w ktorym miejscu cie boli? Moze to nie zoladek. Czy bardziej po prawej czy po lewej moze na srodku nizej wyzej napisz jak mozesz

Gość gość
Nie mam biegunki ani wymiotów. Goraczki tez nie, mam tylko słabe dreszcze czasami, jak mnie mocniejszy skurcz złapie. Boli mnie po środku brzucha pod piersiami. Jednak zauważyłam, ze bol sie zmienił. W poprzednie dni były to wyczuwalne skurcze, powtarzające sie co jakis czas. teraz jest to ból tak jakby ktoś mnie kopnął w te miejsce.

Gość gość
Idź do lekarza. Masz wszelkie podstawy, żeby się zgłosić do badania. On będzie lepiej wiedział, czy to zwykłe zatrucie czy coś innego.

Poprosilam zebys napisala gdzie i jakie objawy bo 10 miesiecy temu tez mialam dziwny bol przez tydzien nawet wyladowalam na pogotowiu 3 razy w jednym tygodniu i lekarze odsylali mnie do domu bo objawy byly nie typowe bol w miejscu innym niz powinien nawet usg mi robili krew pobierali bo sie upieralam ze jest coraz gorzej i ze to nie grypa jelitowa tak ja twierdzili po 10 dnich bol zszedl nizej po prawej stronie prawie tak na rowno z pepkiem dostalam 37:8 goraczki okazalo sie ze to byl wyrostek. Ale nie twierdze ze u ciebie tak bedzie. A jestes mloda? Pytam bo taki bol moze byc od serca rowniez. Masz apetyt? A wogole odwiedzasz toalete???? Czy w tych dniach wogole? Czy czesciej niz zawsze?

Gość gość
Apetyt mam jak zawsze, tylko boje się jesc wszystkiego, bo boje sie ze sie pogorszy. Toaletę odwiedzam tez normalnie... nigdy nie bolał mnie żołądek, nigdy nie miałam żadnych podobnych objawów. nie wiem o co chodzi

Poszla bym na twoim miejscu do szpitala na SOR powiedz ze tak bardzo cie boli ze nie mozesz wytrzymac i tam cie przebadaja. dlugo to trwa powiem ci ten twoj bol. A masz klopoty zoladkowe czy to pierwszy raz takie cos?

Gość gość
przecież napisałam, ze nigdy mnie nie bolał

Gość gość
zaparz mocnej czarnej herbaty bez cukru i pij łyżką póki gorąca potem połóż się i poleż na wznak , napisz czy pomogło

Gość gość
Ten ból może być innego pochodzenia. Dlatego lepiej zgłosić się na pogotowie albo chociaż na wizytę.

Przyczyn moze byc wiele. Moze to byc bol od serca. Moze nawet byc helikobakter moze masz wrzoda albo stan zapalny zoladka. Albo nerwica jak masz jakies problemy czyms sie stresujesz. Moze cos zjadlas nie tak pare dni temu i zoladek jest bardzo podrazniony. Poszla bym na twoim miejscu na SOR jak bardzo boli. Ja tez nie wiedzialam co mi jest zaczelo sie dziwnie bolem tak gdzie ciebie jedna biegunka i dreszczami pozniej jakby minelo. Bolalo lekko kolo pepka przez tydzien. Myslalam ze jakis wirus pilam miete bralam priobiotyk. W pracy zrobilo mi sie slabo lekko mysle co jest ale minelo. Wrocilam do domu dreszcze okropne dostalam bol robil sie coraz wiekszy i tak kolejne pare dni. Az operacja wyrostek w stanie zapalnym i zrosty jelitowo otrzewnowe. Apetyt mialam do toalety chodzilam lekarze mowili ze to nie wyrostek lezalam jeszcze 5 dni w szpitalu az sie zdecydowali ze mnie rozetna. Mialam nawet TK jamy brzusznej i konsultacej 3 ginekogow. Glodowka prawie tydzie na kroplowkach. Masakra nie chce nawet tego wspominac. Idz do lekarza lub na SOR.

Gość gość
Szanowna Pani, dobrym rozwiązaniem na Pani dolegliwości jest NoSpa, która działa na część bólów brzucha, ponieważ są spowodowane skurczem mięśni gładkich, znajdujących się w jamie brzusznej i miednicy mniejszej. NoSpa działa rozkurczowo na przyczynę bólu brzucha i doprowadza do jego ustąpienia.

Szanowna Pani, dobrym rozwiązaniem na Pani dolegliwości jest NoSpa, która działa na część bólów brzucha, ponieważ są spowodowane skurczem mięśni gładkich, znajdujących się w jamie brzusznej i miednicy mniejszej. NoSpa działa rozkurczowo na przyczynę bólu brzucha i doprowadza do jego ustąpienia.

Gość gość
WON z tym żałosnym spamem!!! WON z tym żałosnym spamem!!! WON z tym żałosnym spamem!!! WON z tym żałosnym spamem!!! WON z tym żałosnym spamem!!! WON z tym żałosnym spamem!!! WON z tym żałosnym spamem!!! WON z tym żałosnym spamem!!! WON z tym żałosnym spamem!!! WON z tym żałosnym spamem!!! WON z tym żałosnym spamem!!! WON z tym żałosnym spamem!!!

Gość gość

bardzo boli mnie po zjedzeniu grilla kiełbaska , kaszanka, warzywa , piwo potem ból nie do wytrzymania  najszybciej pomaga repaholin i gorąca herbata