Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dni płodne

Polecane posty

Gość gość

Cześć, czy ktoś potrafi do porządku obliczyć dni płodne? Ostatnia miesiączka 4 lipca cykle od 30 do 45 dni nawet. Wczoraj kochałam się z swoim mężem i mam nadzieję, że jest szansa, że doczekam się potomstwa. Dodam, że mój śluz był białawy gęsty i było go bardzo dużo. Proszę o pomoc.

Gość gość
Przy takich cyklach należy wątpić czy w ogóle dni płodne występują. Konieczna jest wizyta u ginekologa. Dni płodnych nie wylicza się nawet przy regularnych cyklach, a już na pewno nie przy takich jak Twoje. :D Biały, gęsty śluz to nie jest śluz płodny.

Gość gość
Dni płodne sa możliwe ja mialam 25 dc dni płodne i zaszlam w ciaze ale biały gesty śluz nie oznacza dni płodnych śluz jest przezroczysty o rozciągający sie na kilka centymetrów

Gość gość
Czasami są możliwe. Ja miałam w 45dc, ale generalnie takie cykle należy skonsultować z ginekologiem, bo wskazują na zaburzenia hormonalne.

Gość gość
no można zajść i przy takich cyklach, przecież to często jest loteria...ale zgadzam się z tym, co wyżej napisane koniecznie skonsultuj to z ginem.

Gość gość
Dni płodnych się nie oblicza a wyznacza. Najskuteczniejsza jest metoda objawowo-termiczna. Sama taką stosuję, mam komputer cyklu cyclotest. Fajne są też testery na ślinę. Samemu interpretując wszystkie oznaki można się pomylić.

Gość gość
czy możecie polecić jakiś konkretny tester?

Gość gość
Ja mam Afrodytę i jak dla mnie jest świetna. jest niedroga, prosta w użyciu i skuteczna.

Gość gość
też mam afrodytę i mam pytanie. Czy samemu można wymienic w niej baterie? bo lampka mi co raz mniej świeci.