Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to jest z zagniezdzaniem?

Polecane posty

Gość gość

Niedawno moja przyjaciółka powiedziala mi że do zapłodnienia dochodzi tylko w czasie owulacji. Hm bylo to dla mnie dziwne poniewaz zdarzaly się przypadki zajscia w ciaze w dni nieplodne, i nie chodzi mi o zywotnosc plemnikow ktore wtenczas (np 8 dc) zostaly uwolnione i zagniezdzone w dzien owulacyjny, ale nawet podczas okresu dajmy na to (2dc). Co o tym myslicie?

Gość gość
Do zapłodnienia (połączenia plemnika z komórką jajową) dochodzi tylko w czasie owulacji. Plemniki mogą przeżyć w sprzyjających warunkach do kilku dni, ale zazwyczaj nie więcej niż 48h. Dotarcie do komórki jajowej zajmuje im kilka godzin. Komórka jajowa od uwolnienia żyje do ok. 24h. Do zagnieżdżenia dochodzi kilka dni po stosunku, nawet 10.

Gość gość
Ile ty masz lat? Nie może dojść do zaplodnienia bez owulacji!

Gość gość
Po owulacji nie ma szans na zaplodnienie?

Gość gość
Ginekolog mojej kolezanki rowniez byl w szoku jak po owulacji kochala sie z mezem bez zabezpieczenia i po tygodniu byly dwie kreseczki na tescie:)

Gość gość
A kto stwierdził, że to było po owulacji? :o Pojęcia nie macie o czym piszecie. 🖐️ Bez owulacji (uwolnienia komórki jajowej) nie ma możliwości zapłodnienia. Nie ma komórki-nie ma zapłodnienia.

Gość gość
do zapłodnienia ZAWSZE dochodzi , kiedy komorka jajowa zostaje uwolniona . To ze ktoś ZLE wyliczyl dzień owulacji ,lub dzień po owulacji, to nie znaczy ,ze zaszedł w ciąze w dni niepłodne bo to jest nierealne

Gość gość
zagnieżdżenie zajmuje dobre kilka dni , zapłodnienie kilka godzin. Najpierw następuje zapłodnienie a dopiero po kilku dniach do zagniezdzenia się zarodka dochodzi