Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jak wasze dziecko ma gorączkę to idziecie do lekarza?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o takie mniejsze dzieci 0-3 , czy zbijecie temperaturę same i obserwujecie czy jednak do lekarza biegacie?

Zależy, jaka to gorączka, jeśli poniżej 38, to obserwuję jeśli powyżej to podaję coś przeciwgorączkowego i czekam na rozwój sytuacji.

Gość gość
ja nie idę do lekarza zanim nie ma innych objawów, czekam na rozwój sytuacji - zwykle 3 doby i albo zdrowa albo do lekarza po antybiotyk

Gość gość
mam super lekarza, który wyjaśnił z jaką gorączką mam natychmiast biec do lekarza, przy jakiej mogę i przy jakiej poradzę sobie sama, tak więc nie biegałam często i z byle czym:)

Gość gość
To podziel się ta wiedzą

Gość gość
zalezy czy sa inne objawy i jakie, jak nie ma to zbijam sama (od 39 stopni) i po trzecim dniu ide do lekarza jak nie ma poprawy

Gość gość
lecieć bez zastanowienia: bardzo wysoka gorączka nietypowe zachowanie się dziecka katar (w wieku niemowlęcym) czekanie na rozwój wypadków lub pójście do lekarza: tu akurat chodziło o taką średnią gorączkę bez objawów i ostatnia niewysoka gorączka wszystkiego nie pamiętam, ale w tedy byłam lekarzowi bardzo wdzięczna za udzielone wskazówki

Gość gość
Ja ze starszym czekałam a z młodsza ide od razu, co 4-5 tygidni ma 40 stopni i podejrzewamy zespół pfapa

Gość gość
ja czekam jak nie kaszle, albo jak jest to niewysoka goraczka... Jak juz jest kaszel i goraczka, to ide, bo syn choruje na oskrzela, pluca