Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katarzyna22

13 miesieczne dziecko przestalo jesc

Polecane posty

moja córeczką 13 miesięczna od jakiś dwóch tygodni straciła apetyt a teraz nie jje kompletnie nic że stałych posiłków aby w dzień że dwie butelki mleka i w nocy jest na mm. wcześniej jeszcze zjadala trochę obiadkow kanapek czy jogurtów a teraz nie tknie zupełnie nic. jedynie pije dość sporo ale to tak zawsze było. dodam że teraz dopadlo ją zapalenie uszu ale.przed choroba też nie jadła nic. strasznie jest marudna non stop piszczy. już nie wiem jak mam jej pomoc

Gość gość
mam 12 miesięcznego syna . ostatnio przez tydzień miałam to samo . prawie nic nie jadł tylko mleko rano i wieczorem , dużo pił , to wszystko przez te straszne upały . od 2 dni jest fajnie chłodno i dziecku wrócił apetyt

Gość gość
mój był zachrypnięty i podejrzewam że od klimatyzacji mogło go boleć gardełko - podejrzewam ze to tez mogła być przyczyna niejedzenia . sprawdzałaś czy nie ma goraczki ?

Gość gość
spróbuj zabawić dziecko . ja przy karmieniu daje mu różne przedmioty np.ubijaczke do jajek , spinacz do prania . on się bawi i chętnie otwiera buzię . dodam że normalnie nie dostał by tych przedmiotów do zabawy i tez dlatego tak się nimi chętnie zajmuje

Gość gość
Mojej córce w 13 miesiącu zaczęły dokuczac zęby 3.straciła apetyt tak jak Twoje dziecko. Prawie miesiąc tak miała. Potem wszystko wrocilo do normy.

gorączkę miala parę dni temu ale mam lekarstwa. kiedyś pomagało zabawianie jakąś bajkę wystarczyło włączyć i chętnie otwierala buzie teraz nic nie pomaga. też myslalam że przez upały bo strasznie je przechodzi nie lubi gorąca moment i jest cala spocona ale teraz było trochę chłodniej i też nie chce nic jesc. i strasznie marudna jest ząbki idą jej dwa już jeden się przebił a drugi już prawie ale wcześniej jak wychodziły jej to nie było problemu także nie przez zabki

Gość gość
Moze to sprawa zębow? Albo gardło boli?

myślę że nie przez żeby bo wcześniej tak nie było. gardło lekarz stwierdził że też ma zaczerwienienie bierze antybiotyk od piatku

wcześniej jeszcze udawało się chociaż parę łyżek obiadu czy troszkę parówki a teraz zupełnie nic oprócz picia i max 3 butelek mleka na dobe

Gość gość
Antybiotyk wybija bakterie w żołądku, jelitach i osłabia apetyt. Trzeba lykac probiotyki.

Gość gość
Może gorączkę ma to się jeść nie chce.

Gość gość
Wydaje mi się, że to przez infekcje gardła i antybiotyk. Ważne,że pije. Moze dziecku boli gardło i woli tylko płyny. Wylecz infekcje i powinno wszystko wrócić normy.

Gość gość
I zęby. Pisałaś coś o zębach. Jak miałam 25 lat to wyrzynała mi się ósemka. Też niewiele co jadłam bo jak sobie przypomniałam o bólu to o jeść się odechciewalo. Co dopiero u tak małego dziecka. A może jej parę zębów na raz idzie.

Gość gość
U mnie to samo, syn 14 miesiecy, tylko mleko by pił

Gość gość
zbadaj jej poziom witaminy D3, u nas było to samo w mniej więcej podobnym wieku. gdy odstawiłam, w ciągu kilku dni zaczęła jeść. u nas był nadmiar, dostawała przepisane przez pediatrę 2 kropelki, plus dużo jest w mm, a w tedy dużo mm piła. od tego czasu jej nie podaję.

no szczerze mówiąc nie daje jej żadnych witamit bo.do tej pory jadła wszystko i pediatra nie kazał podawac

Gość katarzyna22
up

Gość gość
Dziewczyny nie słyszałyście, że po roku apetyt dziecka słabnie ponieważ przestaje już tak szybko rosnąć!!! Moja córka ma 14 miesiący i też jakoś po skończeniu roku zaczęła mniej jeść, ale ja się tym nie przejmuję. Przypominam dziecko powinno jeść trzy główne posiłki: śniadanie, obiad, kolację i jedną lub dwie drobne przekąski. Pozdrawiam