Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tabletki antykoncepcyjne utrudniają zajście w ciążę

Polecane posty

Gość gość

Odstawilam tabletki w lipcu 2014 roku i do tej pory nie zaszlam w ciążę. Ginekolog oczywiście pociesza i mówi ze nie ma jeszcze czym się martwić. Dwie znajome , plus jedna siostra cioteczna mają ten sam problem. Kiedy kolejna znajoma, oraz brata żona stosując gumki , zaszly( jedna po miesiącu , a druga od razu). Dlatego uważam ze tabletki bardzo mieszają w organizmie.

Gość gość
Oj różnie....czasem właśnie szybko się po anty zachodzi, bo rusza praca jajników, owulacja jest silna...

Gość gość
Kochana ja też od lipca 2014 staram się o drugie dziecko i nic...a nigdy ani jednej tabletki antykoncepcyjnej nie wzięłam ;), tylko gumki.

Gość gość
A ja przy tabletkach zaszłam raz /wyjazd egzotyczny, niby zmiana klimatu/ a drugi raz zapomniałam tabletki i w dniu kiedy powinnam wziąć pierwszą z nowego opakowania a nie wzięłam zaszłam w ciążę. Może ja tak łatwo zachodzę, ale znam kilka osób które też od razu po odstawieniu zaszły, więc chyba reguły nie ma.

Gość gość
:-(

Gość gość
No popatrz, a ja brala kilka lat regularnie tabletki antyk. i raz zapomniałam o jednej, dosłownie jedna pominelam tabteltke i przez to nieplanowany dzidziek mi w brzuchu zamieszkal. U mnie nie wzięcie jednej pigułki = się z ciązą

A mąż robił badania nasienia ? - od tego zacznijcie. Prawda taka że na płodność mają wpływ różne czynniki,nie przepisywałabym do tego tylko pigułek. Ja akurat po odstawieniu zaszłam po 8-9 miesiącach , więc nie aż tak długo.A moja szwagierka latami brała pigułki i w 1 ciąże zaszła w 1 cyklu ! , a drugą ciąże również szybko - 3 cykl.

Gość gość
No nie ma na to zasady, poza tym, jak ze wszystkim po prostu niektórzy są bardziej płodni inni mniej.

Gość gość
Ile ma twoja córka? I jak było przy zachodzeniu z pierwszym?

Gość gość
nie wiem czy hormony powoduja az takie duze problemy z plodnoscia, ale mieszaja na pewno. ja uzywalam nuvaring okolo roku. wczesniej zawsze mialam regularne okresy. po odstawieniu bylam przygotowana, ze pierwsze okresy moga byc nieregularane, ale byly nieregularne ponad rok. po dwa miesiace nie mialam okresu. wlosy strasznie mi w tym czasie wypadaly. od kilku miesiecy dopiero obserwuje, ze moj cykl wrocil do normalnosci.

Gość gość
Ja też myślę żebyście jeszcze poczekali...Czy na pewno intensywnie się staracie? ;)

Gość gość
nigdy nie brałam tabletek, a 4 lata starałam się zajść w ciążę, więc takie teorie to kant d... można potłuc

Gość gość
No na pewno anty mieszają w organizmie, bo muszą być silne żeby do owulacji nie dochodziło...

Gość gość
Córka ma 5 lat i była. ..........wpadka :-) Mam 27 lat. Po odstawieniu tabletek okres miałam i mam regularnie.

Gość gość
odbiegajac od tematu tabletek. problemy z plodnoscia sa teraz straszliwe. sama znam kilka par w swoim otoczeniu, ktore nie moga zajsc. i sa to przewaznie dziewczyny okolo 25-26 lat. jedna jest 36-latka, tu mozna zwalic na wiek. ale ogolnie zle sie dzieje.

Gość gość
no to spokojnie, na prawdę, skoro masz dopiero 27 lat...

Gość gość
bo teraz jest ciśnienie, staram się i chce teraz zaraz, a nie zawsze tak jest i kiedyś też nie było...kiedyś nikt się nie starałam, tylko po prostu po ślubie był seks bez zabezpieczenia i dzieci prędzej czy później się pojawiały...

Gość gość
rok to jest dużo i niedużo...czasem jakieś małe wahania hormonów i już nie wychodzi, a po kilku miesiącach się, to samo wyrównuje...pamiętaj że w każdym cyklu jest tylko ok. 20% szans na zajście w ciążę...

Gość gość
moja mama miala bardzo duze problemy z narzadami rodnymi. czeste zapalenie, wiele zrostow. zaszla w ciaze od razu po slubie. pozniej jeszcze ciaze nieplanowane:). ale kiedys byly inne czasami, mniej chemii, mniej stresow. zycie zgodnie z natura, miedzy ludzmi. teraz najlepszy przyjaciel to telefon albo laptop, ktore promieniuja. w jedzeniu samo E, E, E.

Gość gość
Kumpelka odstawiła i od razu zaszła i nawet się nie starała. To prawda że kiedyś nie było takiej gadki o problemach z zajściem bo zwyczajnie po ślubie następował czas " no to bez" i kiedy się stało to się stało, mało kto to roztrząsał.

Gość gość
kiedys to krolowal stosunek przerywany, bo w mniejszych miejscowosciach malo kto widzial prezerwatywy. jakos to sie udawalo.

Gość gość
Chyba was posrało, każdy gin wam powie, że po tabletkach, po odstawieniu następuje wzmożona płodność, dlatego tak wiele kobiet po braniu tabletek rodzi bliźniaki.

Gość gość
Ja zaszlam w ciaze 4dni po odstawieniu tabletek contracept bralam je dwa lata Nie ma reguly

Gość miła jak zawsze
Brałam pigułki 7 lat. W ciąże zaszłam w 3 cyklu;)

Gość gość
brałam tabletki 8 lat. Ciąża w pierwszym cyklu. Pojedyncza na szczęście :)

Gość gość
Ja odstawilam anty w styczniu. W październiku zaczęliśmy się starać a w grudniu zaszlam. Dodam, że w międzyczasie zanikła miesiączką, musiała regulować, pojawił się torbiel, dostalam duphaston i lekarz stwierdzil, że póki co nie ma szans na ciążę, trzeba w uregulować hormony. Pojechalismy na wycieczkę, rozluznieni, słońce w grudniu sprawiło, że niedługo będziemy rodzicami :-) także przede wszystkim chillout wiem, łatwo się mówi, ale proponuje wakacje

Gość gość
nie ma reguł- tez znam przypadki os ktore pod ostawieniu zaszły od razu i swoj przykład-bez tabletek staralismy sie kilka miesiecy i sie udalo prawda jest taka ze jak ktos ma problemy z płodnoscia, z hormonami to bez wzgledu na to czy bierze tabletki czy nie- bedzie miał problem z ciaza autorko trzymam kciuki, badajcie sie oboje-to podstawa i odpuscie starania na jakis czas-ja zaczełam kochac sie spontanicznie i sie udalo

Gość gość
Miałam dokładnie ten sam problem - odstawiłam hormony w lipcu 2014 i mimo, że miałam regularne miesiączki nie mogłam zajść w ciążę. Przy okazji wypadały mi włosy, cera stała się tragiczna, wyglądałam jak potwór. Następnie, po pół roku miałam "super" cykl, który trwał chyba z 50dni, w momencie gdy przyszedł okres dostałam nagle takich bóli jakbym miała zaraz rodzić, było mi aż słabo i musiałam się położyć. Po tym "super" cyklu zaszłam w ciążę :) Wydaje mi się z perspektywy czasu, że po prostu mój organizm tak długo się oczyszczał po hormonach. Ten trądzik, "super' cykl itd. Także głowa do góry, myśl o tym mniej i się uda :)

Gość gość
Myslałaś o naprotechnologii? W naszym przypadku to pomogło. Kupiłam komputer cyklu cyclotest i zaczęłam poznawać swoją płodność, cykle. W końcu zostałam mamą :)