Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patka23

Jak naprawic relacje z narzeczonym?

Polecane posty

Gość patka23

Mam straszny problem , za trzy tygodnie bierzemy ślub cywulny jestem w 20 tygodniu ciazy. Moje relacje z narzeczonym uległy pogorszeniu. On nigdy nie słucha co ja do niego mówi, zawsze musi byc tak jak on i jego mama sobie pomysla. Na nasz slub miałam prawo wyrazic zgode i po wielkiej wojnie wybrac tort. Reszta zajeła sie tesciowa. Lokal widziałam dopiero dwa tygodnie temu , co jest w menu nie mam pojecia, ustalilismy ze przyjecie bedzie skromne takie dla najblizszoch co sprawdzilo sie ale tylko z mojej strony bo oni zaprosili cala rodzine i nawet sąsiadow. To jedna kwestia a druga jest taka ze do wszystkiego jestem zmuszana. Ze wzgledu na moj stan juz na poczatku ciazy postanowilam ze na wakacje w tym roku nie pojedziemy poniewaz ja mam cukrzyce ciazowa oraz napina mi sie brzuch. Niestety nikt tego pod uwage nie bierze tesciowa u narzeczony juz postanowili ze jedziemy nad morze i to na dwa tygodnie przed slubem. Zaczynam tego wszystkiego zalowa ze tak sie wjebalam. A co jest najlesze my nadal razem nie mieszkamy bo moj partner ma ciagle jakas wymowke zeby sie do mnie wprowadzic. Ja zawsze mialam dobre relacje z tesciowa ale ona i narzeczony zawsze stawiali na swoim. Co ja mam zrobic w tej sytuacji zeby moj przyszły moz zacol sluchac co do niego mowie i szanowal moje zdani. Kocham go ale ja nie wiem czy on bardziej ode mnie nie kocha swojej matki.

Gość gość
On cie w ogole nie kocha :D Jest z tobą tylko dlatego że jesteś w ciąży. To jednak nie będzie trwać wiecznie. Żal mi cie....

Gość gość
A co to za problem powiedzieć "Nie jadę nad morze" i metodą zdartej płyty powtórzyć to ze 20 razy przy każdej rozmowie. A on wybierze osobę, którą kocha. Jeśli pojedzie z mamusią - odwołaj ślub i już.

Gość patka23
kocha bo mi to mowi i okazuje ale mama jest na pierwszym miejscu. Jet jej podpozadkowany. Jestesmy razem juz 5 lat decyzja o dziecku byla wspulna sluby tez chcial juz wczesniej zareczeni jestesmy 3 lata chociaz ja tego nie wymagalam tylko glownym problemem jest relacja tesciowa on i ja ktora zawsze mowie inaczej niz tesciowa i moje zdanie sie nie liczy. Czuje sie w tej rodziniebjak piate kolo u wozu.

Gość gość
moze tesciowa i narzeczony mysla, ze taka anaflabetka jak ty nie ma za wiele do powiedzenia?

Gość patka23
No jagby juz tego prubowalam i ta metoda nic nie daje. On ma zakodowane pojedziemy a ja na to odpowiadam ze maja jechac ja im nie zabraniam decyzi ze pojedzie tylko z mama nie podjol raczej stara sie mnie namowic. A nad slubem to sie zastanawiam bo to slub bardziej jego i matki niz moj ale chociaz tort wywalczylam.