Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

synowa z synem chcą się wprowadzić..

Polecane posty

Gość gość

Do domu mojego i męża. Bo nie podoba im się mieszkanie w kawalerce. Ręce mi opadły jak to usłyszałam. Mamy jeszcze dwoje uczących się dzieci, dobrą pracę. Nie mam ochoty robić za darmową niańkę dla wnuczek bo i taki plan podsunął mój syn. Rzuć pracę i niańcz nam dzieci! Jak dość kulturalnie im odmówić? Miał ktoś podobny problem?

Gość gość
niezgadzaj sie. mieszkalam z tesciami i to nie bylo nic dobrego. mlodzi powinni mieszkac sami.

Gość gość
raczej bez stanowczego "nie" sie nie obedzie. Chcialo sie bawic w dom to teraz trzeba wziasc odpowiedzialnosc za swoje czyny. A to,ze im sie nie podoba w kawalerce to nie Twoj problem-moga wynajac wieksze mieszkanie,a nie zwalac sie do mamusi i tatusia jak cos nie idzie po mysli. Jesli chcesz zeby wasze relacje byly jako takie to musisz odmowic,bo jak sie wprowadza to dnia bez awantury i pretensji nie uswiadczysz.

Gość gość
Niech jeszcze synowa z własnym rodzeństwem u Ciebie się zainstaluje.

Gość gość
Powiem tak, kocham syna i wnuczki, zawsze im pomogę, ale nie będę ich wyręczać, to dorośli ludzie i niech odpowiadają za swoje błędy! Synowa nie pracuje, dałam jej namiary na moją dobrą znajomą aby poszła dorobić w sklepie. To zrezygnowała bo taka ciężka praca i nadwyrężać się nie może . Ale żeby tu przyjść, wyremontować górę oczywiście za nasze pieniądze to bardzo chętnie. Nie wiem gdzie takich głupców sieją.

Gość gość
Chyba syn z synową. Ale popieram cię, nie mówisz się godzić, to twój dom. Trafiła ci się cwana sztuka, do roboty nie, ale mieszkać w domku tak.

Gość gość
Jasne, pogon ich. Wyjadą za granicę a ty będziesz widywac wnuki raz do roku.

Gość gość
Kiedyś miałam znajomą (w pracy, ich się nie wybiera) taką cwaniarę, powiedziała, że swoim mężem zaczęła się spotykać, bo mieszkał w domku. Szybko zaszła w ciążę i zamieszkała u niego (u jej rodziców warunki były fatalne, bez wc). Jednak szybko się okazało, że tak słodko nie będzie. Piętro zajmowała siostra z mężem i dziećmi, na dole dwa pokoje, jeden dla teściowej drugi malutki dla nich. Mieszkają już tak kilkanaście lat, urodziło im się drugie dziecko. Teraz te dzieci mają 14 i 7 lat i z rodzicami na jednym pokoju ale w domku.

Gość gość
Musicie użyć dobrego argumentu. Po ile macie lat wy i ta dwójka dzieci? Macie warunki aby wygodnie wszyscy zamieszkać?

Gość vlekkenduivel
Moim zdaniem nie musza uzywac zadnych argumentow. po prostu nie i juz.