Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciężarne na L4 powinni to skończyć

Polecane posty

Gość gość

Czy każda dziewczyna która zachodzi w ciążę to od razu idzie na zwolnienie???? Opamiętajcie się ludzie. Ja jestem pracodawcą i już kolejna która od czwartego tygodnia jest na L4. Teraz wszystko im się należy a później dziwią się że nie ma dla nich pracy. Najpierw 9 miesięcy zwolnienia, później rok macierzyńskiego a potem wielkie zdziwienie dlaczego mnie nie chcą.

Gość gość
Zależy jaka praca. Jak ciężka fizyczna albo w laboratorium przy ciężkiej chemii, albo jak bardzo zlesię czuje w ciąży to ja jestem za L4. Jak nie, to faktycznie przegięcie.

Gość gość
Jakie warunki pan stawia ciężarnym kobietom? Niech pan się zastanowi nad tym i w jaki sposób one pracują czy mają lżejszą pracę czy tez nie

Gość gość
Taki z ciebie pracodawca jak ze mnie papież. Osoby prowadzące firmy na ogół mają lekką świadomość, że pracownicy czasem idą na L4 i nie są zaskoczeni.

Gość gość
tak zwłaszcza jak w ciągu roku odejdą Ci trzy na L4 i zaburzy to funkcjonownie całej firmy...

Gość gość
Bo nikt o zdrowych zmysłach nie zatrudnia kobiet w wieku produkcyjnym na umowę o pracę. Właśnie dlatego! Znam dwie dziewczyny, które pracowały do 9 miesiąca, jak się słabo czuły (naprawdę to szły na tydzień czy 2 L4 i wracały do pracy). Znam też masę takich, które od samego początku siedzą na L4, bo "ciąża zagrożona", a one z tego zagrożenia muszą całe dnie spędzać na spacerach, zakupach i kawkach z psiapsiółkami. I część z nich po macierzyńskim nie miała już do czego wracać. I tu się wcale pracodawcom nie dziwię, też bym więcej cwaniar na oczy oglądać nie chciała

Gość gość
a ja pracuje na wysokosci. Pracodawca sam powiedzial ze mam leciec na l4 bo nie bedzie mi stanowiska dla mnie znajdowal, i co? jestem gorsza od tych co ida bo "tak"?:D

Gość gość
No Jesteś gorsza. Wisisz na linach prostaku.

Gość gość
"tak zwłaszcza jak w ciągu roku odejdą Ci trzy na L4 i zaburzy to funkcjonownie całej firmy..." Jak mi w ciągu roku 4 odejdą na L4 to mam przez ponad rok labę na ich wynagrodzenie, mogę sobie zupełnie legalnie zatrudnić zastępstwo na zlecenie/dzieło i jeszcze na tym zaoszczędzić. Taka sytuacja jest o wiele bardziej komfortowa niż zwykłe L4 na np. ból kręgosłupa, bo mogę sobie czas nieobecności zaplanować. Ale to trzeba mieć pojęcie o prowadzeniu firmy i zatrudnianiu ludzi.

Gość gość
Zależy jak je traktujesz i ile im płacisz, jak w granicach 1500-2000 to sorry, też bym lała na taką robotę i tak bedzie trzeba zapie*dalać do 67 więc te kilka miesięcy nawet x 2 to nic, inni bardziej oszukują, cały czas nas okradająwPolsce to dlaczego my, zwykli szaracy mamy sie umęczać i zgrywać nad uczciwych? też pójdę na zwolnienie w ciąży jeżeli będęmiała mdłości to na pewno nie będę masochistką i nie będę się umęczać w pracy w imię ideologii, dla kogo? dla ciebie, zebyś miał więcej zysków?moze podwyższ płace pracodwaco a później miej roszczenia? nie pozdrawiam.