Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prosze o porade jak sie zachowywac ,gdy dziecko bezczlnie zatyka uszy

Polecane posty

Gość gość

Czy miałyście kiedyś do czynienia z takich zahcowaniem dziecka, a jak nie to co możecie poradzić jak najlepiej się zachowywać w sytuacji, kiedy mowi się cos do dziecka, poucza/ upomina/ nakazuje/ tłumaczy a ono bezczelnie zatyka uszy i pod nosem burczy bla bla bla bla? Odrywanie silą reki z uszu konczy się szarpaniną, a mi się nie widzi z dzieciakiem szarpac i nie chce w szarpaninę się wdawc, to nie na moje nerwy. Przestac mowic? wtedy dziecko odbiera to tak ,ze dla ma swiety spokoj i wychodzi na jego ,ze to dobry pomysl tak się zachowywać, a jest takie zachowanie baardzi niegrzeczne . Jak cos mowie ,proszę ,rządami to nie chce napotykać się z zakrywaniem uszu , jest to dla mnie przejaw chamstwa . Wylot do pokoju? no wyleci , lecz rozmowa nie jest dokończona ,bo konczy się wylotem w polowie rozmowy , to tez nie rozwiązanie Macie jakies rady? jedyną osoba która nie napotyka się z taka knąbrnoscią to ojciec, do wszystkich dookoła potrafi tak się zachować. W marcu przyniosła uwagę za takie zachowanie na swietlicy wobec Pani swietlicowej, później tego nie powtorzyla w skzole, ale jednak posunęła się do tego No az ma się ochote palnąć po tych lapach . Co robic?

Gość gość
Następnym razem gdy ona cos do ciebie będzie mowic, to ty z zachowuj się tak samo. Zobaczysz, ze jej mina zrzednie

Gość gość
zgadza sie - innych domowników tez namów do takiej akcji - długo i bolesnie niech to odczuje i nie rozmawiaj, nie odzywaj sie, jak chcesz wyjasnić zachowanie to wyślij smsa... zrób z niej aliena we wlasnym domu

Gość gość
Zaraz wam napiszą, że to poskutkuje tym, że się biedactwo zamknie w sobie i wywoła to w niej na wieki poczucie niższej wartości :D

Gość gość
jak głupie i nie mysli, nie analizuje to coż

Gość gość
Bardzo dobra rada. A może właśnie należy jej obniżyć poczucie własnej wartości?

Gość Prosze o porade  jak
Jej poczucie wartości bije do sufitu i jeszcze wyżej, wiec możnaby powiedzie c,ze ma mniemanie o sobie zbyt wygorowane. Wlasnie tak będę robic, gdy cos będzie dziamac do mnie ,wtedy i ja zastosuje wdoopimienie i centralnie zatkam uszy sobie udając ,ze nie widze, nie slysze, nawet rozdeptując :)

Gość gość
dokładnie jak ona coś bedzie do ciebie mówić to zatkaj uszy i powiedz bla, bla, bla.... myślę że zrozumie. Tylko bądź konsekwentna, nie słuchaj jej!