Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mogą mi anulować lub obniżyć mandat z uwagą ''szarpanie z kontrolerem''?

Polecane posty

Gość gość

Mogą mi anulować lub obniżyć mandat jeśli jest na nim dopisana uwaga ''szarpanie z kontrolerem''? Wyleciało mi z głowy skasowanie biletu który miałam i im pokazałam. Wysiadałam z autobusu (naprawdę) jak one wsiadały i uwidziało im się mi sprawdzać bilet. Chciałam wyjść bo mi się spieszyło na busa i faktycznie się z nią trochę poszarpałam. Da się coś z tym zrobić? A i nie hejtujcie i nie piszcie że trzeba było myśleć, bo stało się trudno. Chciałabym chociaż trochę odjąć z tej ceny 150 zł bo nie mam teraz kasy. I jestem niepełnoletnia jesli to się liczy Proszę o pomoc Aha i jeszcze pani kanar słynie w całym mieście z tego że jest niezłą su*ą i ogólnie miła nie jest nigdy. Czy w tych kasach co się płaci i gada o mandatach o tym mogą wiedzieć i czy mogą wziąć to pod uwage?xd

Gość gość
Prosze o odpowiedzi

Gość gość
Niech zgadnę. Wrocław i słynna kanarzyca w średnim wieku, która lubi sprawdzać bilety tuż po zamknięciu drzwi? jeśli tak, to możesz złożyć skargę a kara wynosi 150 zł + 3 zł za bilet, ale jak zapłacisz w ciągu 7 dni, to jest 127 zł. Możesz też spróbować pisać o rozłożenie na raty lub anulowanie mandatu.

Gość gość
Nie, nie jestem z Wrocławia. Wiem, że obniżają jeśli zapłacisz do 7 dni. Ale bardziej by mi zależało na całkowitym anulowaniu. Ale czy to wszystko jest możliwe jeśli się z nią ''szarpałam''? Ona to ma na nagraniu z autobusu. No to potwierdzę to przecież ale czy uwierzą mi że zapomniałam skasować tego biletu? Na tym nagraniu na pewno jest to jak jej pokazuje bilet, że mam.

Gość gość
A tłumaczyć się z tego mam tam w kasie biletowej tak?

Gość gość
Ale ich nie obchodzi, czy zapomniałas, czy nie miałaś, bo chwilę przed wejściem wpadł ci do kratki ściekowej. Zapłacisz mandat i tyle. Powiedz rodzicom, niech zapłacą, bo za parę lat, jak zaczniesz zarabiać tej dług urośnie 500%. Naprawdę się za to wzięli i ściągają te mandaty, ty zapomnisz i będzie niespodzianka jak np będziesz chciała sobie telefon na abonament wziąć. Poza tym no, szarpalas się z nią. Często widzę, że jak człowiek miły to kanarowi serce mieknie. Mnie się dwa razy tak zdarzyło i parę razy świadkiem byłam.

Gość gość
To zapłacić zapłacę, ale chciałabym jak najmniej. Wiem mojemu koledze raz jakiś gość kanar darował, ale ta babka co mnie wzięła to w całym mieście słynie z tego że jest największą szmatą i doczepi się do wszystkiego. A taka opcja żeby kłamać że pokazywałam jej skasowany bilet a ona dała mi mandat? Bo na nagraniu to będzie. Przepraszam musiałam spytać

Gość gość
Lepiej nic nie kombinuj zwłaszcza że jest nagranie. Tak jak wyżej radzili powiedz rodzicom i zapłać mandat do 7 dni - uwierz to jest najlepsze rozwiązanie (Na "zapomnienie" skasowania biletu i pokazywanie pustego nikt się nie nabierze)

Gość gość
Dobra dzięki.Zrobię jak mówicie, mam nadzieję że zejdą z ceny

Gość gość
Glupie uzasadnienie mialam ale nie skasowalam. Gdyby na takie cos przyzwalali to by kazdy jezdzil bez skasowanego biletu a w razie kontroli mowili ojc, mam ale zapomnialam skasowac. Kanarzyca slynie z tego ze jedt suka, bo sciga ludzi bez biletu? Suka na pewno nie jest dla ucziciwych. Jak nie masz biletu to plac. Nie ma podstaw do anulowania mandatu. Zreszta osoba zrownowazona nie leci z lapami do nikogo. Za to bym ci p**********ila podwojna kare! Brak szacunku do prqcy innych. Suka na pewno nazywaja ja gimbusy co mysla ze to takie chamstwo ze strony kanara wypisac mandat. To ich praca i obowiazek z tego zyja i mandaty beda dla tych co oszukuja.

Gość gość
Ooo, kanarzyca się odezwała wyżej