Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odkleszczowe zapalenie mózgu

Polecane posty

Gość gość

czy na to sie szczepi?

Gość gośćArmini
Witam. Jestem osobą, u której po wielu badaniach stwierdzono przebyte odkleszczowe zapalenie mózgu. Przedtem wielokrotnie lekarze moje dolegliwości, ból głowy, mięśni, zachwiania równowagi, bóle w klatce piersiowej, dretwienie rąk, arytmie okreslali hipochondria. Od tego czasu minęło ponad dwadzieścia lat. Jest lepiej jednak spustoszenie organizmu wywołane chorobą, zwłaszcza w sferze intektualnej odczuwam wyraźnie. Ciekawi mnie jakie Wy, macie doswiadczenia( z autopsji) dotyczące tej choroby.

Gość gość
Ja przeszłam nie odkleszczowe a po półpaścu zapalenie opon mózgowych, na szczeście szybko postawiono diagnozę ale od tamtego czasu mam problemy z koncentracją, czasem wiem co chce powiedzieć ale myle słowa na zasadzie podobieństwa w brzmieniu lub w ogóle tworze jakieś dziwne zlepki słowne.

Gość gośćArmini
Trudno jest mi zrozumieć dlaczego to co poprzednio było takie łatwe iproste, dziś sprawia mi trudności, wymaga o wiele więcej pracy i uwagi. Zwłaszcza zapamietywanie, pamięć krótkotrwała jest ok, natomiast ta długotrwała już nie do końca. Wstydze się własnych emocji, dorosła osoba, a płacze na bajkach, komediach etc.. Mózg przeżył, tylko dlaczego daje mi odczuć moją słabość, wiem jaka decyzja byłaby dla mni najlepsza, jednocześnie podsuwa mi mnóstwo wątpliwości. Czy to się kiedyś zmieni, czy znów będę sobą, sprzed lat.

Gość Moolina
Warto się zaczepić aby uniknąc przykrych konsekwencji tej choroby. Zaszczepiłam siebie i dwójkę dzieci. W Luxmedzie obecnie są pakiety szczepień na kleszcze w cenie pakietu konsultacja i szczepionki.

Pakiet o nazwie Bezpieczny Wypoczynek w LM - to nic innego jak szczepionka na odkleszczowe zapalenie mózgu. Ja też zaszczepiłam siebie i męża po tym jak widziałam co przechodziła nasza znajoma. Nikomu tego nie życzę...