Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kika094

Błagam pomóżcie , lekarz stwierdził obumarłą ciąże

Polecane posty

Dziewczyny ! byłam właśnie u ginekologa... siedze i rycze ... mam skierowanie do szpitala Lekarz stwierdził że ciąża jest obumarła ,,, dwa tyg temu byłam u niego był 6 tydz CRL BYŁO 5.44mm , dzisiaj jest 10.29 mm czy to mało ? lekarz twierdzi że dziecko nie rośnie i nie ma akcjii serca...

Gość gość
niewiem bo nie byłam w takiej sytuacji ja nawet nie zdążyłam mieć usg a ciąży już nie było,ale jedyne co Ci moge powiedziec to to że ogromnie Ci współczuje i wiem że napewno jest Ci ciężko ja też ogromnie przezywałam.Teraz znow sie staram ale nic juz ponad rok i jedno poronienie ma tego dosyć.Może idz jeszcze do innego lekarza? długo się starałaś o tą ciąże?

Gość dxddd
idz do innego lekarza, by to potwierdził!!! Jeden lekarz może się pomylić..

Gość gość
skonsultuj sie z innym lekarzem

Staralismy się 7 miesięcy .... świat mi się zawalił ... nie miałam żadnego plamienia ... na tym zdj widać już główkę i tułów ...;( czy lekarz mógł się pomylić ? ;( jakie są przyczyny tego ? wieczorem jadę do szpitala ....

Gość gość
Mialam to samo, tylko w 13 tygodniu. Nie bylo zadnych objawow, wyszlo dopiero na usg. Z 3 tygodnie chodzilam z martwa ciaza. Bardzo to wszystko przezylam, a teraz spi kolo mnie moje 8-miesieczne cudo. Bedzie Ci ciezko, ale zobaczysz- jeszcze bedzie najpiekniej. pewnikiem, gdy trafisz do szpitala zrobia Ci usg dla potwierdzenia, moze nawet wiecej lekarzy. Ale mozesz jechac jeszcze gdzies, zeby sprawdzic

Gość gość
Koniecznie potwierdż to u innego lekarza.

Wieczorem bo czekam na narzeczonego aż wróci z pracy... siedzę i rycze ... tak bardzo cieszyliśmy się na dzidziusia .. zaczeliśmy wybierać imię ...... nie mam już na nic sił ...... w takim razie co dalej będa mi robić w szpitalu ? jak to wygląda ?

Gość gość
zapewne zrobią badanie krwi, usg dla potwierdzenia, jak potwierdza - łyżeczkowanie

Gość gość
Niekoniecznie lyzeczkowanie. Ja dostawalam przez 3dni kolejne dawki leku, zeby macica sama sie oczyscila. Niesrety i tsk skonczylo sie zabiegiem, bo po leku nie mialam nawet plamienia...

Tak bardzo chciałabym żeby lekarz się mylił ... może jestem we wcześniejszej ciąży... cykle miałam nie regularne ... często 40 - 42 dniowe ... mam malusienka nadzieje ale pewnie na próżno ..... tak bardzo się cieszylismy ... ;( ;(

Objawy ciąży mam normalnie ... chce mi sie jesc , spac piersi prawie nie mogę dotknąć tak mnei bola .... moze któraś miała sytuacje ze lekarz się pomylił ??? ;(

Gość gość
jak nie słychać serduszka to nie łudź sie....

Gość gość
Zeby potwierdzić zrobią Ci jeszcze co najmniej raz usg... Potem albo podadzą tabletki aby wywołać poronienie albo łyżeczkowanie... Nalezy ci cie urlop macierzyński(w jakim wymiarze to niestety nie wiem) i możesz zarejestrować dziecko w USC (masz do tego prawo-musisz zgłosić lekarzowi ze chcesz)i pochować na cmentarzu...Dużo inf znajdziesz na stronie poronienie.pl Duzo sil Ci życzę i pamiętaj ze zawsze po burzy wychodzi słońce... Ja swoje pierwsze maleństwo tez straciłam a teraz mam dwóch łobuzów w domu... Nie bylo latwo w kolejnych ciążach bo strach juz zawsze bedzie...

Gość gość
Jesli ja poprzednim usg widać bylo bijące serce a teraz nie to niestety ale... Ciąża jesli byłaby młodsza to od początku taka by była. Skoro na poprzednim usg wszystko bylo ok to raczej nie ma mowy o pomyłce. Moja ciaza byla młodsza o 2 tyg ale od początku usg to pokazywalo a i test ciążowy wyszedł pozytywny dopiero 2 tyg po spodziewanej @... Z reszta ja i tym wiedziałam-wiemy z mężem kiedy zawiodła antykoncepcja...

Gość gość
Masz tzw poronienie zatrzymane. Tzn zarodek sie nie rozwija a organizm "o tym nie wie". Tak tez sie zdaza

Na poprzednim Usg nie było widac serduszka bo lekarz stwierdził nawet że nie bedzie zakladal mi jeszcze karty ciąży bo jest za wcześnie a o biciu serduszka nie ma mowy jeszcze bo to dopiero 6 tc ... Dzis niby 8tc no i nadal nie słychac .... więc pewnie macie racje i lekarz też .... Jeszcze te zdj leżące obok ... nie wiem czy się z tym kiedykolwiek pogodze ....

Gość gość
wiem zę ci trudno ale przyczyną tak wczesnych poronień są przeważnie wady genetyczne płodu, miałam poronienie a 5 tyg i 5 dni Jeśli jest za mało progestetonu organizm daje o tym znać w postaci plmień, Mam dwójke dzieci, ciężko znosiłam pierwsze poronie bo też długo się starałam , ale zobaczysz jeszcze będzie dobrze

Gość gość
Nie chce rozbudza twojej nadziei ale ja bylam u dr wg OM 6/7 tc na usg nie bylo nic widać jedynie pogrubione endometrium. Po 2 tyg wg OM byl to juz 8/9 tc serduszko a wg Usg to dopiero 6 tc... Miałam cykle bezowulacyjne i cykle nawet po 50-60 dni.. Dzisiaj syn ma rok...

Gość gość
To przykre. Ale dasz radę. Nawet nie wiesz ile kobiet (także wiele które znasz) przez to przechodzi.

Gość Kika094
Sama wmawiam sobie że może zdarzyc sie jeszcze jakis cud ;( ja już je KOCHAŁAM ;(

Gość gość
autorko koniecznie marsz do innego lekarza-chocby prywatnie!!! usg usg nie równe- na prawde ja miałam u róznych lekarzy na róznym sprzecie-idz dla pewnosci.. w szpitalu tez maja róznej jakosci sprzet-ja bym poszła prywatnie jeszcze

Gość gość
Ja na Twoim miejscu poszłabym na usg jeszcze dziś do innego lekarza. Jakby nie patrzeć,to dziecko urosło przez te 2tygodnie...

No właśnie , moim zdaniem tez urosło przecież w sumie jest dwa razy większe .... a na tym zdj dla mnie juz jest śliczne ... Tak ślicznie skulone gwidac głowkę i tułów .. myslicie że zamiast jeechac dzis do szpitala powinnam udać się prywatnie do ginekologa ?

Gość gość
Nie zaszkodzi sie poradzic innego lekarza. Tu w koncu chodzi o zycie. Tez przeszlam przez ciaze obumarla. Wszystkiego dobrego. Trzymaj sie.

Gość gość
No jak masz możliwość iść prywatnie,to idź. Będziesz miała pewność

Gość gość
Ja pier...8 tydz i juz jest sliczne tak tal pewnie caly tatus isentyczne... Ech baby ja was nie potrafie zrozumiec. Dla pewnoaci poszlabym do innego prywatnie dzis z lepszym sprEtem ale nie przesadzajcie. Siedziwc i ryczec bo zarodek nie przetrwal?? Naturalna selekcja tak to aie mazywa! Ja mam corkw i jestem w drugiej ciazy. W obu ciazach do 12 tyg na luzie podchodIlam ze jak cos sie stanie trudno. I w 7 tyg wylasowalam w szpitalu z krwawieniem chcieli dac leki jakies mega dawki ale odmowilam nie chce na sile chorego slabego dziecka. Ciaza sama aie utrYmala dzis 30 tydz. I ja roUmiem jakis zal jeslu ciaze straci sie gdy juz czuc richy gdy brxuch jest juz duzy ale w 8 tyg ile wiesz o ciazy 3-4 tug? Zaloba jakbys nie wiem co przezyla. Takie niestabilne i nieracjonalne baby niw powinny miwc dzieci naprawde

Gość gość
10 mm to faktycznie mało jak na ten tydzien, bylismy w 8 tyg na usg to dziecko miało 25 mm, też przezyłam ciążę obumarłą 2 lata temu, poszłam w 10 tyg i się okazało najgorsze, lekarz stwierdził, że od ok 10 dni zarodek jest obumarły, na drugi dzien miałam łyżeczkowanie, wcześniej jeszcze przeprowadzili trzy badania, różni lekarze, ale niestety :(