Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gotowe jedzenie wcale nie musi być niezdrowe

Polecane posty

Gość gość

Właśnie tak sobie myślę o tym. Co jakiś czas kupuję coś gotowego, a to sajgonki, a to jakieś mięso z makaronem, sałatki i ogólnie to zawsze nam o smakowało. Wczoraj jednak przekonałam się jak to jest robione, bo widziałam to od zalecza i powiem, że się zdziwiłam, bo nie zauważyłam nic strasznego. Mięso to samo co sprzedają w sklepie, przyprawy też normalne. Nic niezdrowego. Wszystko tak jak większośc kobiet robi to w domu. No i postanowiłam częściej takie gotowce kupowac, bo dzięki temu można zaoszczędzić trochę czasu. Dodam jednak, że ja nie mieszkam w Polsce i te gotowe jedzenie jest w sklepie nie najtańszym ackzolwiek jest to supermarket. Dziś kupiłam 4 kawalki karkówki, ciepłe, dobre i na pewno nie gorsze od tych. które robi się w domu.

Gość gość
Pewnie, ze nie. Chociaż osobiscie wolę gotowac sama. Ale jak nie mam czasu, to kupuję coś gotowego u mnie w sklepie (najczęściej coś z firmy frykas, bo maja tego naprawdę dużo a produkty mega smaczne), wcinam i lece dalej :P

Gość gość
Bo to zależy co. Ja zawsze patrze na skład. Niestety większość ma dodatki zupełnie niepotrzebne i niezdrowe. Nawet jeśli nie ma konserwantów czy wzmacniaczy smaku to jest syrop glukozowo-fruktozowy,cukier,olej palmowy.