Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abracadabra1986

HSG z bakteriami?

Polecane posty

Gość abracadabra1986

Cześć Dziewczyny. Mam zrobić w tym miesiącu HSG. W tym celu zrobiłam badanie czystości pochwy i wyszło, że mam liczne szczepy bakterii escherichia coli. Mój ginekolog mówi, że pochwa nie jest środowiskiem jałowym i takie bakterie mogą w niej występować. Panie ze szpitala z kolei nie wiedzą, czy mam najpierw wybrać antybiotyk celowany w te szczepy bakterii, czy mogę wykonać badanie. Skoro więc służba zdrowia nie wie, to może Wy? Pomożecie?

Gość gość
mi przed hsg kazali wszystko wyleczyć - też miałam escherichia coli. Musiałam przełożyć hsg o miesiąc. Dostałam antybiotyk, po jego skończeniu musiałam odczekać tydzień i powtórzyć badania na czystość pochwy. Lekarz powiedział że nie można robić tego badania jak są bakterie, bo mogą z pochwy przenieść się wyżej i może być poważne zapalenie.

Gość gość
dokładnie, bakterie z pochwy mogą się przenieść do jajowodów i macicy, ten lekarz to jakiś durny jest, skoro karze Ci tak ryzykować

Gość gość
Uff, jak dobrze, ze mozna na Was liczyc. To moglabym sobie powaznych problemow narobic. Niepowazni sa Ci lekarze! No to przekladam zabieg. Dzięki!

Gość gość
Przeciez ecoli to bakterie kalowe. Nie powinno ich byc ani w pochwie,ani w moczu. Jedynie w kale sa jako fizjologiczna flora bakteryjna.