Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie ubezpieczacie samochód ?

Polecane posty

Gość gość

Tak z ciekawości, gdzie ubezpieczacie swoje maleństwa ?

Gość gość
Ofertę naprawdę mają bardzo bogatą. Wygląda bardzo dobrze, są tam tańsze i droższe oferty co mnie bardzo cieszy.

Gość gość
i co jeszcze powiesz reklamiarzu? :D

Gość jereczeka
Pewnie, że każda oferta jest dobra i warto brać tą najdroższą bo jest lepsza :) Ja tam korzystam z porównywarek ale szukam czegoś po środku. Tak jest chyba najlepiej.

Gość majkeldon
To już zależy czego szukasz, jak szukasz najtańszej oferty to możesz skorzystać z porównywarki. Przy tych droższych wolał bym na początku skontaktować się z firmą by poznać więcej informacji. Chociaż może nie było by to potrzebne ponieważ widzę sporo szczegółów. Tak czy siak wynika z tego, że ta porównywarka to fajna sprawa.

Jeżeli chcesz polecenia, to polecam Proama. Jeżeli chcesz ubezpieczać samochód, to tylko tam. Naprawdę polecam. Ostatecznie Axa Direct, ale to znam tylko z opinii znajomych.

Gość cetka8
Niewątpliwie na rynku jest mnóstwo ubezpieczycieli. Jedni są bardzo drodzy, inni oferują najniższe składki. My korzystamy z pośrednich ofert. Do tego posiadamy również ac. Jak przeczytałam na http://safetyhome.pl/ posiadanie ac jest jak najbardziej opłacalne i ubezpiecza samochód przed kradzieżą.

>>>Niewątpliwie ... Jak przeczytałam na http://safetyhome.pl/ posiadanie ac jest jak najbardziej opłacalne i ubezpiecza samochód przed kradzieżą.<<< x PIERD_LONY OSZUŚCIE - SPAMERZE: x nic nie zabezpieczy samochodu przed kradzieżą. x Nawet Rutkowski przekonał się o tym :P :P :P.

Gość gośćo
ja ubezpieczam się w axa, a oferty konfrontuje na rankomacie :)

Gość gość
Nasze auto było sprowadzone z niemiec i ubezpieczenie wykupilismy w biurze które pomagało nam ze sprowadzeniem. Zrobili wszystko. Tłumaczenie dokumentów, składanie papierów, urzędy etc. a na koniec Pani Ewa policzyła nam minimalne ubezpieczenie. Super. Polecam każdemu Agencję Celną Abak =)

Gość gość
w takim punkcie gdzie sa oferty z wielu firm. zawsze najtańsze

To zależy gdzie jest w danej chwili taniej. Ja wybieram za każdym razem inną firmę, gdyż oferta się zmienia a ja nie mam zamiaru przepłacać. Zawsze biorę pełny pakiet. Prócz OC wykupuję AC i ubezpieczenie w razie kradzieży samochodu na wszelki wypadek. Ponadto zastanawiam się też nad zamontowaniem zabezpieczenia przed kradzieżą http://www.niedzwiedz-lock.pl/. Zabezpieczenie mechaniczne skrzyni biegów i układu kierowniczego. Jakoś bardziej mnie to przekonuje niż "nowoczesne alarmy", które dla złodzieja nie są żadną przeszkodą.

Gość gość
ja w ProAma, a porównuję przez Rankomat

Gość Kasiaksss
Weroniko niekoniecznie tania oferta jest dobrą ofertą... No może oprócz ubezpieczenia OC, bo w jego przypadku oferty w rożnych firmach ubezpieczeniowych są posobne. Jeszcze kilka lat temu miałam bardzo podobne podejście do Twojego i decydowałam się na ubezpieczenie, które w danym momencie było najtańsze, ale niestety przejechałam się na tym i miałam ogromne problemy z odzyskaniem pieniędzy po wypadku i przez dobrych kilka miesięcy byłam pozbawiona samochodu, bo zwyczajnie nie miałam za co go kupić. Po tym wydarzeniu zaczęłam inaczej podchodzić do ubezpieczenia i przestałam sięgać po najtańsze oferty. Obecnie mam ubezpieczony samochód w mtu24 i jeszcze w tym miesiącu planuje dokupić takie ubezpieczenie http://www.mtu24.pl/ubezpieczenia-komunikacyjne/auto-szyby , żeby otrzymać pieniądze w przypadku uszkodzenia szyb w samochodzie.

Gość gość
potwierdzam, rankomat

Gość gość
Zamiast kierować się ceną, lepiej zwrócić uwagę na warunki ubezpieczenia. To co ładnie wygląda w reklamie w rzeczywistości może okazać się zupełnie inaczej, dlatego prawie nigdy tanie nie jest dobre. Ja mam ubezpieczenie w Concordii i uważam że to rzetelna firma dbająca o swojego klienta.

Gość Online Expert Compensa
Przy zakupie ubezpieczenie warto pomyśleć o pełnym pakiecie lub w ostateczności wybrać to, co w szczególności nas interesuje. Na pewno warto rozważyć dołączenie NNW do ubezpieczenia samochodu, bo dzięki niemu ubezpieczyciel wypłaci kierowcy i pasażerom odszkodowanie, gdy ucierpią w wypadku komunikacyjnym w Polsce i za granicą. Podobnie jest z assistance, które zapewnia przede wszystkim pomoc w momencie nieplanowanego unieruchomienia auta (np. holowanie lub pomoc w „odpaleniu” silnika, gdy rozładuje się akumulator). Co do AC – ta polisa nie jest obowiązkowa, ale zdecydowanie warto zastanowić się nad jej zakupem. AC pozwala na naprawę tych uszkodzeń auta, które powstały z winy jego właściciela (np. zniszczony przedni błotnik w wyniku „parkowania” na znaku drogowym) lub zostały spowodowane przez niezależne czynniki, takie jak warunki atmosferyczne (m.in. silny wiatr, obfite opady deszczu) czy atak wandali. Polisa AC umożliwia również otrzymanie rekompensaty w przypadku kradzieży samochodu. Warto wspomnieć, że assistance w razie wypadku dodajemy w Compensie gratis do ubezpieczenia AC.

Gość gość
Zawsze warto porównać trochę tych polis nim się podejmie ostateczną decyzję, bo ceny się potrafią nieraz kosmiecznie różnić. Ja przez lata wydawałem dużo więcej niż teraz płacę jak sobie przez porównywarkę pierwszy raz w życiu postanowiłem wyliczyć składki....Na stronie http://ubezpieczamy-auto.pl masz prosty interfejs, łatwo się połapać co i jak.

Gość Marcinnmar233
Ja akurat zdecydowałem się rozszerzyć swój pakiet o ubezpieczenie Ac i wybrałem ofertę firmy https://www.uniqa.pl/ubezpieczenia-dla-ciebie/ubezpieczenie-ac Ubezpieczenie Autocasco zapewnia wypłatę w przypadku kradzieży lub uszkodzenia samochodu. W UNIQA masz do wyboru aż 3 warianty ubezpieczenia AC oraz szereg opcji, które chronią Twój samochód od wszystkich ryzyk. Ty decydujesz, które z nich są dla Ciebie najlepsze. Wybierając ubezpieczenie AC w UNIQA płacisz za święty spokój, a oni zajmują się resztą. Nie zapomnij też o ubezpieczenie OC oraz ubezpieczeniu Assistance i NNW.

Gość gość

Łatwo można prześledzić różne oferty ubezpieczeniowe przez kalkulator-oc-ac.auto.pl. Wygodna porównywarka, wystarczy poświęcić mniej niż 10 minut żeby mieć czarno na białym wyliczone składki w kilkudziesięciu różnych miejscach. Nie ma innej opcji żeby nie przepłacić, trzeba na spokojnie sobie usiąść i porównać różne oferty, zamiast zamawiać OC w pierwszej z brzegu.