Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z testem obciazenia glukozą

Polecane posty

Gość gość

kochane mam problem.. oczywiscie musze zrobic test obciazenia glukozą i tu pojawia sie moj problem. nie moge byc tych pare godzin na czczo.. od dziecka mam tak, ze jeśli nie zjem jak jestem glodna to wymiotuje. nie ssie mnie nigdy zoladek tylko po prostu mdli i konczy sie jak konczy. jak wiec zrobic ten test? pomocy!

Gość gość
No ale 2 godzin nie wytrzymasz? Pójdziesz z samegl rana zrobić to badanie, 2 godziny poczekasz do następnego pobrania krwi i z głowy. Jeśli punkt pobrań jest od 8 to o 10 już będziesz mogła zjeść. Ale gwarantuję Ci, że jak wypijesz tą słodką glukozę to odechce Ci się jedzenia

Gość gość
To trzeba było z lekarzem o tym porozmawiać, a nie z nami. Może by się zgodził na "obciążenie śniadaniem" zamiast glukozą.

Gość gość
Po glukozie będziesz też mieć mdłości co za różnica czy po niej czy z braku jedzenia wytrzymasz 2 godz

Gość gość
Nie ma innego wyjścia.... Ale pogadaj z lekarzem może on coś wykabinuje....A jak byś miała kolonoskopie i dwa dni nic nie mogła jeść???? Czasami dziwi mnie te uzalanie się nad sobą.... Myślę że w 90% są to.pierworodki.... One zawsze mają najwięcej dolegliwości i problemów

Gość miła jak zawsze
Ja stolerowałam glukozę bardzo dobrze;) no i nie przesadzaj z tym jedzeniem. Jakbyś miała mieć operacje i dwa, trzy dni nie jeść to co byś zrobiła? Idź do szpitala i im powiedz,że nie możesz być na czczo bo 2h nie wytrzymasz:D poza tym ta glukoza to taki energy drink;)

Gość gość
lekarz stwierdzil ze moglam myslec sobie wczesniej. :(

Gość gość
mialam lyzeczkowanie i kazali tez byc na czczo przed narkoza ale.nie dalam razy. musialam chociaz nieslodzony kisiel zjesc

Gość gość
Są laboratoria od 7 rano i zabierz cytrynę i coś do czytania, ja swoich pacjentek nie puszczam przez te dwie godziny żeby nie zasłabły gdzieś na ulicy. Powidzenia!

Gość gość
Gdy ja byłam na teście obciążenia i czekałam w takim specjalnym pokoiku, dziewczyna siedząca obok mnie po wypiciu glukozy wymiotowała, to dopiero hardcore, ale zniosłam jakoś. Teraz przed cc nie mogę nic jeść na 8 godzin i pić na 6 godzin przed operacją i też będę musiała wytrzymać - tak więc głowa do góry, nie jesteś jedyna ;)

Gość gość
Ale co znaczy "nie dałam rady " wybuchłabyś? Ile ty masz lat? Widać już nawet swojego lekarza irytujesz... To niepoważne, to ważne badanie!

Gość gość
Po urodzeniu nie raz będziesz śniadanie jadła o 12

Gość gość
Jak nic malota co ciążę z filmów tylko widziała i jaka to ona biedna bo musi glukoze wypić... Ehhh.... Ja jestem w trzeciej ciąży a w związku z tym że w każdej mam cukrzycę ciążową to ten test mam w każdym trymestrze... A potem insulina jedzenie określonych produktów i o określonych porach.... A tu ból d**y że nie wiem czy dam radę wypić.... Ehhh. A urodzić dasz radę?