Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co do picia dla 4 i pół miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko nie chce pić wody ani żadnych herbatek bez cukru. Chciałam zrobić kompot z jabłek ale jabłek jeszcze nie ma, a te co są na ryneczkach to sama chemia. Kupiłam mu sok jabłkowy 100% z hippa niby bez cukru, ale pisze ze wg norm unii i zastanawiam się czy mogę dolać ciepłej wody i go podać? Albo co innego dobrego można dać jeszcze do picia takiemu małemu dziecku? Dodam, że robi trochę za twarde kupki i chciałabym go dopić

Gość gość
Karm więcej.

Gość gość
i co z tego bo nie rozumiem w czym problem 333 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

Gość gość
Jeśli karmisz piersią to dziecko nic więcej nie potrzebuje do picia. A jeśli robi twarde kupki to pewnie na sztucznym lecisz. Wtedy woda lub herbatka z koprem ale mocno rozcienczona

Gość gość
Kup herbatki granulowane, dla dzieci, one są slodsze bo z laktoza, mój tylko te chce pic

Gość gość
ja nie pojmuje, co to znaczy ze dziecko NIE CHCE PIC wody, ziół itd. Juz to gdzies pisalam - dziecko to czysta karta, trzeba je nauczyc, przyzwyczaic małymi kroczkami. ja mam bliznieta dwujajowe, bardzo rozne dzieci, i obie nauczylam pic czysta zrodlana wode przegotowana, rumianek rozcienczony woda, koper włoski, i wode spod jabłek, zero cukru. pija chetnie (podaje od ok 2 miesiecy, piersia nie karmie od 2 miesiaca), miedzy karmieniami podaje. teraz jeszcze wiecej musza pic, bo wprowadzilam juz warzywa i owoce raz dziennie. a podawanie slodzonych herbatek, chocby laktoza, uwazam za nieporozumienie.

Gość gość
Nic nie poradzę na to, że NIE ROZUMIESZ. Moje dziecko ma prawie 5 miesięcy i około drugiego miesiąca zorientowało się, że woda to nie mleczko i po prostu nie wypije. Krzywi się choćby jadł cytrynę. Chce pić tylko mleko. Żadna herbatka z kopru, rumianek itp nie wchodzą w grę. A herbatki słodzone laktozą też nie wchodzą w grę bo ma skazę.